Opublikowano 1 listopada 200816 l Tomaszek- gdyby nie wzmożona chęć kupna w miarę dobrego auta to bym nie przerabiał.. Miałem naraz średnio około 14 gier, ale cóż kocham granie i nie zrezygnuje z niego, mimo że przez to staje się (pipi)ym piracikiem
Opublikowano 1 listopada 200816 l Tomaszek- gdyby nie wzmożona chęć kupna w miarę dobrego auta to bym nie przerabiał.. Miałem naraz średnio około 14 gier, ale cóż kocham granie i nie zrezygnuje z niego, mimo że przez to staje się (pipi)ym piracikiem Znam to. Sam to przechodzilem i w sumie tez chce kupic samochod, a ciezko jest pogodzic granie i odkladanie kasy na furacza szczegolnie w naszych realiach w ogole to moze ktos napisac jakie sa plusy i minusy przerobionej konsoli? Edytowane 1 listopada 200816 l przez Tomaszek88
Opublikowano 1 listopada 200816 l W tym temacie Psychonaut swego czasu napisał o przeróbce xboxa 360 za pomocą chipa z jakimś przełącznikiem do wł./wył.. O co dokładnie z tym chodzi?
Opublikowano 1 listopada 200816 l No sa jakies czipy do 360ek. W kazdym razie na pewno byly. Wlaczasz czipa i masz przerobiona konsole. Wylaczasz i masz nieprzerobiona jak to bylo za starych czasow z pierwszym Xem. Pogadaj z Juchym.
Opublikowano 1 listopada 200816 l hyhy A ja się właśnie dowiedziałem ze jestem posiadaczem nowej konsoli z napędem liteona wiec nawet jak bym chciał to go nie przerobie
Opublikowano 1 listopada 200816 l hyhy A ja się właśnie dowiedziałem ze jestem posiadaczem nowej konsoli z napędem liteona wiec nawet jak bym chciał to go nie przerobie Niby czemu? 3 stowki +/- i sprawa zalatwiona, nehehehe. Kazda konsole da sie zmodowac o ile juz cos sie nie zmienilo, tylko, ze teraz juz nie ma bata zeby M$ sie nie skapnal, ze ktos grzebal w konsoli i pewnie gwarancji nie uzna. ;] Dlatego wole jej nie przerabiac
Opublikowano 1 listopada 200816 l te nowe modele chyba nawet nie są jeszcze sprawdzone jak z awaryjnością, a jednak za dużo zbierałem na ta konsole żeby jeszcze w nią wkładać kasę I tak nie lubię piracić. Kiedyś jak miałem PS2 to miałem co prawda konsole przerobioną ale grałem tylko w gry które posiadałem, robiłem kopie oryginałów co by nie męczyć normalnych płytek
Opublikowano 1 listopada 200816 l I bardzo slusznie czynisz, te nowe konsole narazie oplacac sie nie przerabia - nie ma bata zeby serwis nie cyknal, ze konsola byla przerabiana. Trzeba czekac az wymysla cos lepszego, albo smigac po hipermarketach i szukac starszych wersii, ale te z natury sa wadliwe wiec hmmm - na chwile obecna z przyczyn bezpieczenstwa lepiej nie modowac boxow i uzywac legalnego softu. :idea: Jak się już przerobi, to chyba nie za bardzo człowiek myśli, żeby ją później jeszcze opychać do oficjalnego serwisu MS. Choć różnie ludzie kombinują. W sumie większość serwisów daje możliwość modyfikacji chłodzenia konsoli i zabezpieczenia jej przed przegrzaniem za pomocą jakiś klejów czy kij wie co tam jest. Więc serwis MS chyba już nie jest w tym momencie konieczny.
Opublikowano 1 listopada 200816 l masz fart Oby te nowe wersje były dużo lepsze Ale domyślam się że posiadasz konsole przerobioną?
Opublikowano 2 listopada 200816 l A mam takie pytanie czy przy obecnych flashach nadal sa bany na xbox live? Jeśli tak to czy da sie zrobic coś takiego że keidy chce grac na piratach flashuje naped i gram a kiedy chce pograc przez live podmieniam soft na orginalny i gram na orginalnej gierce?
Opublikowano 2 listopada 200816 l Nikt do końca tego nie wie. Prawdpodobieństwo bana jest dalej. Poczekaj do 19 listopada.
Opublikowano 4 listopada 200816 l Jest jakakolwiek możliwość, żeby sobie oglądać DIVXy na przerobionym 360? Rozumiem, że jak go podepne do neta aby ściągnąć kodeki czy co tam trzeba to z punktu dostane bana? Nie mam kabla żeby podłączyć PC do TV a tak to tylko do konsoli i oglądać. Help!
Opublikowano 5 listopada 200816 l A co za problem kupić kabel, wydaje mi się że to mniej problemu niż kodeki, których bez połączenia z live nijak nie uzyskasz. A to czy dostaniesz bana zależy od wielu czynników, m.in od tego czy grałeś na cichych kopiach itp.
Opublikowano 5 listopada 200816 l Chodzi o wygodę i estetykę. PC mam praktycznie na przeciwległej ścianie i raz, że ciężko taki długi kabel dostać to dwa, że nieładnie wygląda kabel biegnący przez cały pokój A tak to tylko włączam na X'ie i oglądam. A chodzi mi głównie o to czy dostane bana przy pobieraniu kodeków? Nie podłączałem pudła do neta jeszcze i w nic nie grałem i nie mam zamiaru. Głównie chodzi o to, żeby pobrać kodeki i mieć z tym spokój. To co da się ? Edytowane 5 listopada 200816 l przez WisnieR
Opublikowano 5 listopada 200816 l Mam takei teoretyczne pytanie. czy jeżeli bym teraz przerobił ixa to czy potem będę mógł bezproblemowo wgrać do niego NXE, a właściwie zmodyfikowaną wersję NXE? POdobno pierwszy X był dzięki takiemu zabiegowi niezłą maszynką multimedialną. Mi chodzi o coś w rodzaju cracków do gier.
Opublikowano 5 listopada 200816 l Skąd taka pewność? Ile to juz robioono zabezpieczeń itd a i tak zostały złamane Moze juz niechodzi o możliwość modyfikacji NXE, ale coś na kształt stealh patcha(crack umożliwiajacy odpalanie gr bez płyty), który juz tam jest. Ale na to i tak chyba przyjdzie jeszcze nam poczekać.
Opublikowano 5 listopada 200816 l Autor cos sznurek za bardzo w oblokach bujasz X360 nie zostal jeszcze zlamany jego system a jest juz 3 rok na rynku i nic nie slychac by ktos sie tym zjamowal wiec tym bardziej nie ma zadnych przeslanek by myslec nad jakimikolwiek dashami nieoficjalnymi
Opublikowano 7 listopada 200816 l witam, ja również jak wszyscy miałem dylemat czy przerabiać (przeróbka nawet napędu liteona to koszt 300 zł , czyli w sumie 2-3 gier) ale zdecydowałem sie że nie warto po 1-sze tracić gwarancji, nie bać sie o zbanowanie na xbox live itp. a patrząc na aukcje internetowe oferujące naprawe konsoli można wiele wywnioskować, że po przeróbce ludzie mają problemy i bany, wystarczy spojrzeć na przykładową aukcje http://www.allegro.pl/item467710423_profes...o_i_pewnie.html wiec wybór należy do was. Pozdrawiam
Opublikowano 26 listopada 200816 l Jeszcze jedno głpie pytanie - lepiej przerrobic ixa z 2005roku, czy dojechać go, wymienić na Opusa i dopiero wtedy przerabiać? Jestem a taką opcją, ale brat chce już, teraz, od razu :\ No i czy nieoficjalne serwisy dysponują opusami na wymianę, czy byłbym skazany na to samo stare gów...?
Opublikowano 26 listopada 200816 l Hm, x360 z 2005 to mała bomba. Nawet jutro może się wysypać. Jeżeli brat nalega, powiedz żeby znalazł sobie zajęcie. A ty sam graj na oryginałach do końca gwarancji i tyle.
Opublikowano 27 listopada 200816 l Autor Da sie flashować opusy? a niby skad mialbys miec tego opusa? na 99,99% nie dostaniesz nigdzie opusa ani MS Ci go nie da po naprawie calyczas z tego co widze co MS przysyla to tylko xenony z epoxy na ukladach i heatpipe na gpu... opus to byla ciekawostka chyba bo jak dotad nie widzialem 100% opusa zeby ktos dostal u nas... Edytowane 6 grudnia 200816 l przez Juchy