Skocz do zawartości

Wszystko o modyfikacjach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie teoretyczne pytanie. Otóż mam zamiar przerobić xboxa ixtreme 1.4 albo 1.5 jak już będzie i nie wiem jednej rzeczy. Czy jak będę grał na oryginałach to jest ryzyko bana ? Czy jak podłącze konsole ze sflashowanym napędem do neta (bez grania) to też jest ryzyko bana ?

• Odpowiedzi 258
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ostatnia fala banow nie byla za sam fakt przerobki a za uzywanie wersji gier ktore nie byly w sprzedazy

np wersje jakies przedpremierowe, redakcyjne itp.

ale ma to silny zwiazek z samym faktem przerobki bo takie wersje najszybciej rozchodza sie w sieci i Ci co uzywaja to tak naprawde nie wiedza czego uzywaja...

wiec na ta chwile jak ktos ma czy to oryginal, czy poprawnie wykonana kopie wlasnego orygnalu, zakupionego legalnie w sklepie czyli wersje sklepowa gry to nie powinien dostac bana...

Opublikowano

Sytuacja hipotetyczna. Mam jakąś grę przed premierą i gram w nią, w xboxie odłączony kabel sieciowy to mogę po podłączeniu neta dostać bana? Te gry się zapisują w profilu ale czy to ma jakiś wpływ?

Opublikowano (edytowane)

tu chodzi o wersje tej gry a nie sam fakt grania przed premiera, za fakt grania przed premiera moga szukac winowajcy czyli czy sprzedal Ci to jakis sklep czy wyprowadzili z fabryki, slyszalem juz o wpadaniu niebieskich do domow po takie fanty kupione na allegro (wyprowadzone z fabryki)...

jesli miales wersje z tloczni ktora po premierze byla z tego samego tloczenia sprzedawana to jest ok

ale jesli ta wersja przed premierowa byla wersja oznaczona ze nie mzoe ukazac sie w sprzedazy detalistycznej i miec moga ja tylko okreslone osoby to bana moga dac i za to podobno teraz dawali, MS znaczy takie wersje w sobie znany sposob...

Edytowane przez Juchy
Opublikowano

Jakoś w sierpniu oddałem konsolę do serwisu M$. Wróciła ze zmienioną płytą główną i napędem. Byłem święcie przekonany że ten nowy napęd to liteon, aż do dzisiaj. Coś mnie podkusiło i poczytałem tutoriale jaksprawdzić jaki to napęd, po zdjęciu przedniej obudowy, zaglądam do środka (przez taką małą dziurkę) i widzę że kable są białe czyli benq? Możliwe to jest ?

Opublikowano

Właśnie wyszła mi gwarancja. I teraz mam dylemat przerobić, czy nie. Konsole już wcześniej była 2 razy w serwisie, ale od roku nie mam z nią problemów. Jedynie co, to nieraz trzeba tackę od napędu delikatnie puknąć od dołu bo się nie chce schować.

Wiem, że na RRoD'a jest 3 lata gwary, ale czy oprócz tego, że się tym zajmą to są jakieś szanse, że wymienią inne podzespoły /wymienią konsole? Czy teraz to już to mają w (pipi)e i skupiają się tylko na wyeliminowaniu RRoD'a?

Opublikowano

Kolejne pytanie hipotetyczne. Mam przerobioną konsole i dwa profile. Na jednym zawsze gram na kopiach, jest to profil offline. Drugi to profil online na którym gram zawsze na oryginałach. Jest ryzyko bana?

Opublikowano
Wiem, że na RRoD'a jest 3 lata gwary, ale czy oprócz tego, że się tym zajmą to są jakieś szanse, że wymienią inne podzespoły /wymienią konsole? Czy teraz to już to mają w (pipi)e i skupiają się tylko na wyeliminowaniu RRoD'a?

przekładają całe bebechy

Opublikowano (edytowane)
Dołączam do pytania na górze, plus czy kopie zapasowe można instalować na dysku.

1. Nie wiadomo teraz jak M$ wykrywa piratow. Czy ingeruja w soft konsoli czy chodzi tu o kopie na ktorych sie gra. IMO ja bym nie ryzykowal bo takowe ryzyko (ban) zawsze istnieje, w koncu ludzie z Microsoftu zaczna (?) wylapywac soft konsoli.

Tak się zastanawiam przecież jak się ma profil offline to on się w ogóle nie łączy z netem więc M$ nie wie w co będę grał. Profile są niezależne od siebie wiec w online widać tylko oryginały, sam już nie wiem.

Edytowane przez czapa
Opublikowano

Mu chodzi o to jak bez bezposredniego polaczenia z internetem moga sprawdzic czy kozystal z kopi zapasowych a nie co banuja =o

Jak zbanuja mi konsole to tylko przez neta nie moge grac czy mam trupa w domu?

Moze jeszcze mi niebiescy wpadna =D?

Opublikowano (edytowane)

Już Ci odpowiadałem w innym temacie... Ja nie dostałem bana, ale mogę być odosobnionym przypadkiem.

A Offline już będziesz grać na back-upach?

Edytowane przez Fisiu
Opublikowano

No Twoje myślenie jest dość... dziwne.

Ja bym zrobił tak (o ile bym jechał na backupach, ale ok)

Konsola po ixtreme - offline na backupach, profil numer jeden, dysk numer jeden.

Konsola oryginalna - online, profil numer jeden, dysk numer jeden.

Ja przy takiej zabawie nie dostałem bana więc...

Opublikowano (edytowane)

Osobiscie nie chcialoby mi sie kupowac 2 konsol, zeby pograc na piratach. Inna sprawa, ze mam tak duzo czasu na gre, ze pare oryginalow po 100 zl jak dead space, mirorrs edge, GOW 2 i inne przechodze juz 2 miesiac. :lol:

Jak ktos lubi online to i tak 3/4 czasu spedza przy grach typu FIFA09, HALO, COD.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)
Ja byłbym bardizej juz za kupnem ps3 do internetu, a x360 piracic. Po cholere dwie takie same konsole.

A po co piracić? <_<

Niepatrzeć na mój poprzedni post jako żeby 2xJJ miał kupować oby dwie konsole - on je ma.

Edytowane przez Fisiu