jed1ek 0 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Czy zamiast dysku można użyć pendriva? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 dla dysków pod IDE używa się tylko HDL/HDA, zaś fs jest PFS na APA. dla mass używa się USBA/USBE zaś fs to FAT32. Na mass może być cokolwiek, nawet nawet telefon. Ale to rozwiązanie jest niewydajne i ogólnie do d*y ze względu na prędkość USB 1.1. Cytuj
jed1ek 0 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 (edytowane) OK dzięki za szybką odpowiedź. Czyli mogę wgrać na pendrive USBE i jakąś grę i będzie mi ona działać na pleju?? Nie trzeba formatować pendrive?? Tak zrozumiałem Gry muszę odpalać z płyt?? Tak napisałeś w drugim temacie tzn że bez modchip'a z pendrive nie pójdzie?? Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem czy opłaca mi się formatować największego z moich pendrive'ów. Edytowane 28 grudnia 2008 przez jed1ek Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Zrozum, że skoro nie ma modchipa, ani nie używasz żadnego exploitu (Swap Magic, exploit M.R.Browna, FMCB itd.) NIE uruchomisz żadnego scenowego programu i żadnego innego podpisanego z innego nośnika niż CD/DVD-ROM. Cytuj
stasimon 0 Opublikowano 10 stycznia 2009 Opublikowano 10 stycznia 2009 mam pytanko, przy formatowaniu dysku WinHiip utworzylem sobie swoja partycje na dane, czy ktos moze mi lopatologicznie napisac jak skopiowac tam swoje pliki (muza, jakies elf i romy dla emulatorow)? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Partycje HDLa to partycje bez systemu plików montowane na APA, które zawsze są wielokrotnością 128MB. Tam się tylko wgrywa gry. Jeśli chcesz wgrać jakieś duperele to musisz na APA zrobić partycję w PFS - np. uLE. Cytuj
stasimon 0 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 to sie dziwie po co jest taka opcja tworzenia partycji jak sie formatuje dysk WinHiipem skoro takich partycji nie idzie wykorzystac? czy moglbys napisac jakis poradnik jak to sie robi w uLef? dla mnie uLef to czarna magia i sluzy mi jedynie za loader roznych progsow, zadnych zaawansowanych opcji nie umiem nim zrobic! i tak zapytam na koniec, znalazlem jakis progs do tworzenia partycji na dysku (nie pamietam nazwy) no i uwalil mi partycje z grami, gry sa widoczne na liscie ale zadna sie nie uruchamia! chcialem naprawic ten problem ale WinHiip sie wysypuje przy starcie, cos tam laduje i na koniec zamyka sie, nie mozna nic zrobic! zastanawiam sie czy da sie cos z tym zrobic czy raczej czeka mnie na nowo kopiowanie gierek? i jeszcze takie pytanko, czy jest juz sposob na odpalanie gierek PSX z dysku twardego w PS2? pzd. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Nie mam NA, inaczej tutorial byłby już dawno. ;] --- "jakiś program"? --- emulator PSXa, ale jeszcze nie jest gotowy na public release. Cytuj
Szczuru 0 Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 (edytowane) Nie jestem na 100% pewien ale jeśli jakiś program usunie Ci Grę z HDD (a dokładnie mówiąc partycję z grą) to widnieje ona nadal na liście gdyż lista gier jest zapisana na partycji konfiguracyjnej HDLoadera (nazwy partycji nie pamiętam ale uLE ją widzi). Edytowane 26 lutego 2009 przez Szczuru Cytuj
nfs 0 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Odświeżę temat powtarzającym się już pytaniem o gry z PSX z HDD. Czy coś się ruszyło w tej sprawie? Cytuj
sonix 0 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Nie, i raczej nigdy się to nie zmieni a szkoda... Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Loader, który będzie ładować te gry z HDD raczej nigdy nie powstanie. Emulator jednak to potrafi - pozostaje czekać, czekać i jeszcze raz czekać. ;] Cytuj
sonix 0 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 (edytowane) Czy ktoś "dogłębnie" testował MGS3 na HDL (konkretnie "zwykłego" MGS, nie "Substitence")? Czytałem, że z dysku nie odpali się minigra w więzieniu ("koszmar sneak'a") tylko zobaczymy czarny ekran. Niby pierdoła, którą można sobie darować ale przed zakupem chciałbym wiedzieć... Edytowane 15 sierpnia 2009 przez sonix Cytuj
Daniel Makabr 0 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 A ktoś wie coś o Linux Kit na PS2? Pod linuksem można zainstalować ePSXe, co za tym idzie, pewnie i na dysku PS2 dałoby się. I mając obraz płyty gry na PSX, można byłoby zagrać, o ile to wszystko działa tak jak myślę (masz system i robisz z nim co chcesz na swoim dysku). No i oczywiście, potrzebny byłby internet. No i nie wiem jak z prędkością przesyłania danych przez USB. ;x Ale można byłoby pokombinować. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 (edytowane) Tak, na 32MB RAM i 4MB VRAM odpalisz linuxa dla mipsa r5900 i na nim jeszcze ePSXe dla x86. </ironia> Poczekaj na PS2PSXe. Edytowane 5 stycznia 2010 przez Berion Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 29 grudnia 2015 Opublikowano 29 grudnia 2015 Witam wszystkich. Mam pytanie czy japoński Network Adapter będzię kompatybilny w 100 % z europejską wersją konsoli? Dzięki za odpowiedz. Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Free mc bot każdy pendrive i dysk zewnętrzny obsłuży? Jak jest z prędkością? Cytuj
grykom 283 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 USB1.1 więc podobno jest bardzo średnio, nie każda gra się w ogóle odpala, a inne ładują bardzo długo. 1 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Mam pendrive 3.0, 16 gb. Może coś z tego będzie Cytuj
grykom 283 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Ale konsola ma USB1.1 więc tego nie przeskoczysz, ale spróbuj i daj znać. 1 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) No tez czarno to widze ale nie mam innego wyjścia. Laser się męczy i glosno pracuje. Fight night w stanie idealnym a na filmach czy przy zmienianiu garderoby boksera strasznie głośno działa. Mam też gran turismo dosc porysowane a laser chodzi znośnie. Nie chce się bawić w wymianę lasera. Jakieś inne rady by to granie miało ręce i nogi? A może w niektórych grach laser po prostu tak się zachowywał i to normalne ? Edytowane 1 stycznia 2016 przez Cosmos Cytuj
grykom 283 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 U mnie jest w sumie podobnie i nie wiem od czego to zależy. Jeśli chcesz się bawić bez płyty to zainteresuj się (poza USB) tematem puszczania ISO przez sieć. 2 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Chyba najlepsza opcja, wystarczy free mc bot, router, kabel i laptop? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi