Lukas_AT 1 206 Opublikowano 20 lipca 2009 Opublikowano 20 lipca 2009 Czy taka karta pamięci jest warta zakupu? http://allegro.pl/item684692729_16mb_karta...cube_sklep.html To oryginalna Nintendo czy nie? 1 1 Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 20 lipca 2009 Opublikowano 20 lipca 2009 Czy taka karta pamięci jest warta zakupu? http://allegro.pl/item684692729_16mb_karta...cube_sklep.html To oryginalna Nintendo czy nie? napewno nie jest oryginalna, a czy sie nada? nie wiem. osobiscie mam BigBen'a i Nintendo. mialem kiedys 3 Joytechy. kazdy to padaka straszna. Cytuj
Lukas_AT 1 206 Opublikowano 20 lipca 2009 Autor Opublikowano 20 lipca 2009 (edytowane) Przeszukuje własnie na allegro różne karty pamięci do GC. Słyszałem wiele negatywnych opinii o nieoryginalnych memorkach do GC i boje się ryzykować. Rozejrze się więc za oryginałem jakimś. A ta? http://allegro.pl/item684571481_p_g_karta_...64_mb_nowa.html Edytowane 20 lipca 2009 przez Lukas_AT 1 Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Każda będzie działać, kwestia tego jak długo. Nie ma co bawić się w gdybanie czy ta czy tamta, albo bierzesz zamiennik i ryzykujesz albo kupujesz oryginalną memorkę. Osobiście nie miałem problemów z memorkowymi zamiennikami (i to nie tylko w przypadku gacka, tylko za czasów ery PS1 padły mi ze dwie memorki z giełdy). Cytuj
sokol 1 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ja mam dwie orginałki do Gacka. Jedną 59 bloków, drugą 251. Pierwszą mam 4 lata. Działa bez zarzutów. Drugą mam dopiero pół roku, ale jak na razie też nie mam żadnych problemów. Wolę zapłacić ciut więcej i zaoszczędzić sobie przykrych niespodzianek i nerwów, niż kupować nieoryginalne i martwic się ciągle, czy moje savy nie przepadną niespodziewanie. Cytuj
Lukas_AT 1 206 Opublikowano 24 lipca 2009 Autor Opublikowano 24 lipca 2009 (edytowane) Okazało się, że wraz zakupem GameCube'a dostałe memorkę gratis firmy Logic. (pipi), że szkoda gadać - już pierwszego dnia save'y się popsuły i musiałem formatować kartę pamięci. Na razie nie gram póki nie zakupie oryginalnej, gdyż nie chce się stresować, że moja gra pójdzie na marne. Tak więc dołączam się do negatywny6ch opini na temat nieoryginalnych kart pamięci. Edytowane 24 lipca 2009 przez Lukas_AT 1 Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 lipca 2009 Opublikowano 27 lipca 2009 (edytowane) U mnie kwestia wyglądała identycznie. Do tej pory mam 8MB memorkę Big Bena, choć przyznam, że ani razu nie wyskoczyło żądanie formatowania memorki, mam oczywiście także oryginalna memorkę, ale BigBen sprawuje się całkiem dobrze. Kiedyś, dawniej jak świeżo co kupiłem GaCka to otrzymałem memorkę 4Mb (nie kojarzę producenta), nie wiedziałem jeszcze o problemie samoczynnego formatowania nieoryginalnych kart pamięci. Formatowało mi się chyba ze trzy razy, po czym wyrzuciłem kartę przez okno i musiałem kupić oryginalną. Edytowane 27 lipca 2009 przez NEMESIS U.S. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi