Fab3r 4 Opublikowano 13 kwietnia 2008 Opublikowano 13 kwietnia 2008 Mięsa w domu nigdy nie uzyskacie tak dobrego jak w budkach, no chyba że złapiecie jakiegoś dorodnego kota. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Apropo kebabów to jedyne słuszne robią prawdziwi Turcy zza zachodniej granicy. Kebab w przygranicznym Guben po prostu zamiata wszystkie jakie do tej pory jadłem. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Kebab z wrocławskiej Magnolii - również robiony przez prawdziwych turków, chrupiąca bułka, świetne sosy, pyszne mieso, jak na razie najlepszy jaki jadłem, polecam tam zajeść. Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 kwietnia 2008 Miejscówki w Katowicach: Kebab House, Silesia - pyszny Koło Pałacu Młodzieży (chyba każdy zna tą budkę) - najbardziej za(pipi)iste kebaby i lachmadżuny jakie jadłem ul. Katowicka, koło kościoła (blisko mojego domu) - również robiony przez turków, pyszny Cytuj
Lukaszeq 0 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Bardzo dobre kebaby Warszawa Centralna: * Bosfor Kebab - tzw. "Ahmed" podziemia Centralnego przy zejściu z przystanku tramwajowego na Al. Jana Pawła II w kierunku Mokotowa. * Kebab Luksor - przy wejściu do Złotych Tarasów z poziomu -1, krańcowy korytarz. Cytuj
Salwacha 1 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 czyli jak zrobic dobry kebab. macie przepis na mieso? na placki? co dajecie do srodka? Wersja arabska: Szisz Kebab Składniki: 4 porcje 500 g jagnięciny 1 czerwona cebula, pokrojona w ósemki 1 zielona papryka MARYNATA: 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek starta skórka i sok z 1/2 cytryny 1 rozgnieciony ząbek czesnku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku PONADTO: 4 chlebki pita kilka liści sałaty 2 pokrojone w plastry pomidory sos chili Opis przygotowania: 30 min. Jagnięcinę pokroić na kawałki. Przygotować marynatę: cebulę drobno posiekać, wycisnąć z niej sok (ściskając miedzy dwoma talerzykami), sok przelać do reszty składników na marynatę, wymieszać, dodać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Paprykę pokroić na kawałki. Mięso wyjąć z marynaty, nadziewać na szpikulce, na przemian z cebulą i papryką. Piec na gorącym grillu przez ok. 8-10 minut, polewając marynatą i często odwracając. Chlebki pita rozkroić, do każdego włożyć liść sałaty, zsunąć mięso i warzywa ze szpikulców, na wierzch położyć plastry pomidorów, skropić sosem chili i podawać. Cytuj
Blaise 3 613 Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 Najlepszy kebab w Berline w dzielnicy Kreuzberg ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ .NIGDY niejadłem równie smacznego ^_^ ^_^ .Nie w jakiś wielkich centrach handlowych z kucharzem w wyprasowanym fartuszku tylko na Kreuzbergu,najlepiej w podrzędnej budzie(jak kemping wyglądają)Pyszoty Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 pizza po turecku w kurdyjskim Mezzogrill. Normalnie boskie. Idealne przyprawy, sosy, świeże surówki i masa mięsa z baraniny. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Ja jeszcze dodam, że w Katowicach, zaraz koło budynku dworca (przy wejściu od strony Urzędu) jest NAJLEPSZY kebab w Polsce. Lepszego nie jadłem. Jestem tam stałym klientem. Nazywa się Tipaza Kebab. Na uczelni gość ma ksywkę "Mistrz". Słusznie Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi