Skocz do zawartości

Foobar

ogqozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie umiem tego ustawić z tymi panels itd. Mam 0.9.6.4 sciągnąłem jakieś pliki ale jak przełącze tryb wyświetlania na te panels to mi wysypuje foobar'a :/i w sumei śmigam na standardowym :P

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No jak nie wie? "jakieś pliki" XD Ogólnie jeśli robisz wszystko zgodnie z instrukcją to musi działać. Odinstaluj wszystko, zainstaluj jeszcze raz.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam FooAva i wczesniej otwieral mi sie on po kliknieciu w ikonke foobara w wersji kompakt, teraz zawsze w tej duzej wersji, jak to naprawic?

Opublikowano

Zamknij go w wersji kompakt? ;>

Inne pomysły mi nie przychodzą do głowy.

Opublikowano

PUI było z lekka głupawe więc niekiedy trzeba było je prowadzić za rękę. Spróbuj ustawić kompakt, wejdź w opcje, zmień jakąś drobinę, daj apply i restart. Nie daję gwarancji ale może zadziałać.

Porzuć FooAVA i PUI na rzecz CUI, rozwiązań 1.0+ i configów Br3tt'a. O ile jego początkowe projekty były pstrokate o tyle obecny TECH osiągnął mistrzostwo

fooe.th.jpg

tak wygląda zaraz po zainstalowaniu

Opublikowano

A sa jakies packi, typu instalka foo + konfig na raz jak z fooava? Bo bawiac sie zawsze tym kopiowaniem itd do nieczego nie dochodze.

Opublikowano

Sa instalki skinow jak fooava jeden plik (ten mi sie sypie po instalce, mimo ze wczesniej bylo wszystko ok Oo), winamp to badziewie.

Opublikowano

Przecież pytałeś o to tydzień temu. Widocznie nie ma i musisz się pomęczyć, bo skoro wszystkim działa, to widocznie w którymś miejscu robisz błąd ;P

Opublikowano

^ Sa instalki skinow jak fooava, to powyżej to FooAVA więc jak widzisz Psyko używa już tego cfg i chciałby go zmienić. Swoją drogą - są już znacznie lepsze zestawy; AVA używałem przez długi czas ale nie ma się co oszukiwać - PUI jest bardzo sztywnym środowiskiem i nic ponad powyższe nie da się z niego wycisnąć dlatego też foo od wersji 1.0 korzysta tylko z CUI a tam możliwości są nieograniczone.

Opublikowano (edytowane)

Wiec jak sa, to prosze o jakis link greah :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Bo faktycznie przekopiowanie folderu ze skinem do katalogu o nazwie foobar2000* jest niewykonalne dla przeciętnego użytkownika komputera

*folder ten mieści się na dysku C w katalogu Program Files

Edytowane przez gekon
Opublikowano

^ Sa instalki skinow jak fooava, to powyżej to FooAVA więc jak widzisz Psyko używa już tego cfg i chciałby go zmienić. Swoją drogą - są już znacznie lepsze zestawy; AVA używałem przez długi czas ale nie ma się co oszukiwać - PUI jest bardzo sztywnym środowiskiem i nic ponad powyższe nie da się z niego wycisnąć dlatego też foo od wersji 1.0 korzysta tylko z CUI a tam możliwości są nieograniczone.

ale ja tylko muzyki tam slucham

Opublikowano

No trzeba troche rzeczy przekopiowac, nigdy nie wychodzi mimo, ze robie zgodnie z instrukcja ;/

Opublikowano
Wiec jak sa, to prosze o jakis link greah

http://br3tt.deviantart.com/

cfg Br33t'a są trochę przeładowane i sam foo robi się pamięciożerny ale nie można im odmówić funkcjonalności

sama implementacja na czystej instalacji (czystej tj. podczas odinstalowania zaznacz aby usunąl wszystkie katalogi łącznie z docs&settings i prefs)

1 - Copy everything into the appropriate folders
--> fonts in C:\Windows\Fonts\ folder
--> components in your foobar2000\components\ folder
--> configuration files in your foobar2000\configuration\ folder (may do not exist on a new foobar installation, create it in this case)
--> tech\ folder from the tech.zip archive in foobar2000\skins\ folder (create the skins\ folder if it doesn't already exists!)
--> seekbar.fx file in foobar2000\effects\

2 - Run Foobar, Select CUI interface if prompted...

3 - Go to File/Preferences/Tools/WSH Panel Mod to untick 'Safe Mode' option (a must do to avoid script errors!)

4 - Import the tech.fcl file (File/Preferences/Display/ColumnsUI/Import .fcl button...) to complete the installation

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No więc... niesamowicie podoba mi się, co Wy z tym programem wyczyniacie. Ale jak widzę te dziwne nazwy, configi, wersje itd. to totalnie się gubię. Jakieś nakierowanie, wskazówki? Co z czym się je? Którą wersję foobara ściągnąć, co potem doinstalować? Nie proszę o dokładne tutoriale, ale już linki do jakichś mile widziane ;].

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałbym 2 małe pytania odnośnie Foobara:

-Da się ustawić automatyczne sortowanie playlist? Bo używam tych itunesopodobnych kategorii (gatunek | zespół | album) i za każdym razem, kiedy zmieniam sobie kategorię, playlista jest nieposortowana.

Wkurza mnie lekko klikanie za każdym razem, kiedy coś zmieniam...

-Szukam jakiejś porządnej czcionki do Foo, żeby obsługiwała polskie i japońskie znaki.

Niestety z tego, co mam obecnie spełnia to tylko Arial, co zbyt ładne nie jest...