Skocz do zawartości

Co bym sobie zjadl


Plugawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli kotlet mielony z bułką

:reggie:

 

 

grzybiarz, wrzuć foto jak zrobisz :drwal:

 

Na grillu elektrycznym kiedyś próbowałem robić ale poddałem się po 20 minutach smażenia. W ogóle ten grill okazał się strasznym niewypałem, niby Zelmer i w ogóle a poszedł do żyda po 4 użyciach, nie polecam.

Opublikowano

W parowarze chyba ziemniaki się ekspresowo robią chociaż? teściowa używa cały czas i sobie chwali ale u nich golonka i żeberka to podstawa obiadu i w parowarze wychodzą dużo szybciej. U mnie to sprzęt równie niezbędny co krajalnica do arbuza, rozbijaczka do jajek czy inna drylownica do wiśni.

Opublikowano
10 minut temu, Grabek napisał:

Xd no u mnie tak samo, najgorsza kuchenna inwestycja ever (na drugim miejscu parowar). 

Jeszcze gurva płyty niezdejmowalne i weź to umyj, echh. 

A pomyślałeś kumplu, żeby położyć do środka papier do pieczenia?

  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, mcp napisał:

grzybiarz, wrzuć foto jak zrobisz :drwal:

Zrobiłem gdzieś o 19-ej. Już zjedzone, brak foto - muszę chyba kupić nowy aparat, albo telefon, to wtedy przy byle okazji będę wrzucał foty:)
Szkoda tylko, że te papryki peppereoni to taka loteria i niektóre są słodkie, a inne ostre.
Dobrze, że smyrnąłem musztardą Dijon, bo lubię ostro (i tłusto), a w markecie nie mieli jalapeno.
Na koniec smażenia, polecam wrzucić na patelnie buły, niech wsiąkną trochę tego tłuszczu i smaczku, a na koniec wrzucić cebulę i zredukować do 0 - niech tylko straci ten zapach, ale nie zacznie się smażyć.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano
27 minut temu, Metoda napisał:

A pomyślałeś kumplu, żeby położyć do środka papier do pieczenia?

Niet. Jak już zczerniała płyta to zaniechałem używanie tego syfu. Ale na przyszłość zapamiętam. 

Opublikowano

Parowar GOTY sprzęt, ale musi być mocny, te gó.wna z marketów to takie dno czasami, że szybciej by w oparach nad czajnikiem ugotował.

 

Ryby, warzywa, pierogi, pyzy w parowarze - poletzam. 

Opublikowano

Chińskie pierożki dim sumy są robione na parze tylko. Bardzo smaczne zresztą. 

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Pieroga bym sobie zjadł. Ino z mięchem; chyba idę po składniki.

 

No, porobiło się i zjadłem, żeby nie było. Z mięskiem, do tego skwarki i ot, cała filozofia.

Edytowane przez Okie from Muskogee
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...