Shen 9 635 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 od miesiaca poluje na poziomki i nie moge nigdzie dostac, nawet na hali targowej patrzylem czy jakies stare babcie nie maja, ale tylko grzyby i jagody ;/ Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Nie wiem, czy przypadkiem w tym roku sezon na poziomki nie był ubogi, bo rodzice w ogrodzie też mieli bardzo mało. Za to malin bardzo dużo Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 kaszę gryczaną z mięsem, sosem i ogórem kiszonym...nie mam czasu robić Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Te camemberty w panierce z żurawiną, to po prostu jajko + bułka tarta + ew. przyprawy? Noobowskie pytanie, wiem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 mąka, jajko i bułka tarta i przyprawy ale to jest typowa panierka do schabowego tak naprawde może być i też do serka, ale w necie masz też mase przepisów na bardziej mokre panierki, a nie takie 3 częsciowe jak do schabowego, tylko wymieszaną pulpe troche tez z mlekiem itp, takie coś jak pół-panierka - pół-naleśnik , to też moze byc do sera ogolnie to do sera sie gorzej przyczepia panierka niż do schabowego więc trzeba uważać, zwłaszcza że jak sie ma pecha to przez dziury może wypłynąć ser na patelnie Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Te camemberty w panierce z żurawiną, to po prostu jajko + bułka tarta + ew. przyprawy? Noobowskie pytanie, wiem. W lidlu masz 2 rodzaje takich serów w panierce do smazenia z sosami żurawina albo ostry zależy jaki ser. Bardzo dobre kiedyś zajadalem srogo. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 jako najwiekszy fan camambertów w panierce oswiadczam iz po latach badań wszelakich marek, czy to lidl, piotr i paweł, biedronki i inne, oznajmiam ze najlepszym camembertem który nigdy nie zawiedzie jest Turek naturalny. Inne szybko zaczynaja smierdziec jak poleza, albo sa po porstu niesmaczne. Turek ma swietną konsystencje, odpowiednio dobrane E idealnie oddziela ser od talerza, dodatkowo tez trzeba byc atleta by go przebic podczas smazenia. O technice smazenia "na boku" opowiem kiedy indziej, Na koneic napisze: wystrzegajcie sie smazenia camembertów z pieprzem, po otwarciu takiego mozna trafic do szpitala. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Pizze, wlasnie zamowilem Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 zjadlbym sobie kanapkę z serem żółtym i cebulą, ale już późno, a poza tym leżę w łóżku i nie chcę się wstawać Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Te camemberty w panierce z żurawiną, to po prostu jajko + bułka tarta + ew. przyprawy? Noobowskie pytanie, wiem. W lidlu masz 2 rodzaje takich serów w panierce do smazenia z sosami żurawina albo ostry zależy jaki ser. Bardzo dobre kiedyś zajadalem srogo. tylko że te serki w panierce kupowane już gotowe zwykle mają małe porcje i są 40 razy droższe niż kupienie zwykłego sera odpowiedniego gatunku i dodanie mu panierki dla leniwych może ok, ale serio ze 4 malutkie serki kosztują ok 16-20 zł, gdy normalnie za tą cene kupi sie 5-6 dużych serów + własną panierkę Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Te camemberty w panierce z żurawiną, to po prostu jajko + bułka tarta + ew. przyprawy? Noobowskie pytanie, wiem. W lidlu masz 2 rodzaje takich serów w panierce do smazenia z sosami żurawina albo ostry zależy jaki ser. Bardzo dobre kiedyś zajadalem srogo. tylko że te serki w panierce kupowane już gotowe zwykle mają małe porcje i są 40 razy droższe niż kupienie zwykłego sera odpowiedniego gatunku i dodanie mu panierki dla leniwych może ok, ale serio ze 4 malutkie serki kosztują ok 16-20 zł, gdy normalnie za tą cene kupi sie 5-6 dużych serów + własną panierkę W lidlu 9 z hakiem, do tego kasza kuskus i jesteś nawpyerdalany. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 ale to jakies vege sery? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 W lidlu 9 z hakiem tylko za jaką porcje? akurat patrzyłem w tesco wczoraj, cena ok 12zł za paczke chyba 4 mikro serków, prawie 70zł za kilogram przelicznik był ogolnie dla leniwych spoko, ale dla sprytnych to bardziej sie opyla samemu zrobić Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 ale to jakies vege sery? wege są, wegan już nie i dlatego pisze, że kiedyś wpyerdalałem opór. W lidlu 9 z hakiem tylko za jaką porcje? akurat patrzyłem w tesco wczoraj, cena ok 12zł za paczke chyba 4 mikro serków, prawie 70zł za kilogram przelicznik był ogolnie dla leniwych spoko, ale dla sprytnych to bardziej sie opyla samemu zrobić 4 takie krązki którymi idzie spoko sie najeść (plus sałatka i frytki to mi dwa starczały), ale no wiadomo, że zawsze bardziej opyla się samemu coś zrobić, ale jak się komuś nie chce babrać z tym i fazować, że panierka odpadnie imo bardzo fajna opcja. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 (edytowane) Zjadlbym sobie jakis obiadek w Loving Hut. Bylem tam raz i zamowilem sobie seitana z ryzem i surowka - byla to najlepsza rzecz jaka w zyciu jadlem. Ten seitan wyglada jak mieso, a smakuje od niego o wiele lepiej (bardzo dobrze przyprawione i przyrzadzone mieso pewnie by mu dorownalo, ja jednak nigdy nie jadlem az tak dobrego). Edytowane 19 listopada 2013 przez Yabollek007 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Zjadlbym sobie jakis obiadek w Loving Hut. Bylem tam raz i zamowilem sobie seitana z ryzem i surowka - byla to najlepsza rzecz jaka w zyciu jadlem. Ten seitan wyglada jak mieso, a smakuje od niego o wiele lepiej (bardzo dobrze przyprawione i przyrzadzone mieso pewnie by mu dorownalo, ja jednak nigdy nie jadlem az tak dobrego). Otworzyli nową miejscówke, drugą już w Warszawie. Heh a jak mówilem jano, że zaje'biste to sie ze mnie smiał, że to mąka z wodą. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 bo to jest mąka z wodą jecie mąke z wodą z przyprawami i o wyglądzie mięsa to tak jak by zamiast seksu z dziewczyną wsadzić kutasa w miske ciasta i mówić że to to samo xD 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Prawde mowiac, to sadze ze jakby podac to danie przecietnemu czlowiekowi, to by sie nawet nie zczail ze, to co je, nie zawiera miesa. Zjadlby i powiedzialby, ze zajebiste. 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 pizzę bym sobie zjadł ;( może jutro sobie na śniadanie zamówię 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Też bym zjadł, ale zniechęca mnie fakt, że za każdym razem po pizzy ledwo się ruszam, bo za dobrze mi wchodzi... wychodzi już gorzej. Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 ha,mam to samo + ostatnio musiałem czekać chyba 2h zanim mi przywieźli i jeszcze koleś mi chciał wmówić że zamawiałem 3kebaby xD,odjechał bez kasy. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 Najlepsza pizza wg mnie to cienkie ciasto, do tego dużo sera, kurczak, oliwki, kukurydza/pieczarki. Lepsza niż jakiekolwiek żarcie w macu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 Zjadłbym sobie krokiety. (pipi).a, jem je właśnie <333 Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 (edytowane) philadephia maki wegetarianskie, california gold sushi łosoś, futomaki z maslana, hosomaki ogorek :confused: W piatek sobie zamowie dopiero sroda ;< Edytowane 20 listopada 2013 przez Jaczes Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.