Skocz do zawartości

Battlefield: Bad Company

Featured Replies

Opublikowano

single player kompletnie skopali - akcja jest nudna i tak jakby obklepana. po wejsciu do pojazdu nasi kompani od razu sa w nim - nie trzeba czekac az wsiada.

multi to zupelnie inna para kaloszy - nie bede komentowal zachwytow nad 'spadajacymi obrazami', bo to nic nowego a w bf i tak to srednio wyglada. mimo to gameplay jest bardzo wysoki - przy dobrej druzynie gre mozna bardzo szybko zakonczyc, ale czesto zdarza sie tak, iz osoba ktora siedzi w artylerii caly czas jest teamkillowana przez noobow 'bo se kcieli poszczelac'. mimo to jest kupa bledow, w mniejszym lub wiekszym znaczeniu. przyklad - po zniszczeniu sciany 'wiertarka' aka power toolem, w tym samym miejscu dalej stoi ta sciana, lecz jest ona niewidzialna - mozna przez nia przechodzic, ale strzelac juz nie - wiekszosc strzalow zatrzymuje sie. dalej - artyleria. jezeli nie wyeliminowali tego bledu, to kleska na calego. z artylerii mozna strzelac nonstop - wystarczy, by jedna osoba strzelila, 'wysiadla' z niej, a nastepna moze od razu strzelac, bez czekania na regeneracje - i tak w kolko. sterowanie helim jest nieco uciazliwe, ale ja juz je praktycznie opanowalem do perfekcji. wkurzajace jest to, iz bardzo trudno kogos zabic z rakiet... mam nadzieje, ze to naprawia.

i tak jeszcze nawiasem - czy konto live zarejestrowane na usa laczy sie z serwerami w tym kraju? mam potworne lagi - czasem jest tak, ze sie nie na nawet chodzic, a jak juz jest znosnie, to kolesia stojacego 2 metry dalej zabija sie 5 sekund... to samo z wchodzeniem do pojazdow - po nacisnieciu 'B' czasem uplynie poltorej sekundy zanim sie zalapie.

• Odpowiedzi 845
  • Wyświetleń 82,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

SiN[PL] pierwsze słysze o błędach , które wymieniłeś, może dlatego, że są lagi spowodowane obciążeniem serwerów i dlatego czasem występują przekłamania. A może ktoś szuka dziury w całym. Najczęściej lagi występują wieczorem i w nocy wtedy więcej osób wchodzi na serwery i jest problem.

Opublikowano

konto na jaki kraj masz zarejestrowane? :>

ja gram kilka razy dziennie - rano, po poludniu i poznym wieczorem. moglbys nakrecic film obrazujacy wsiadanie do pojazdu? chcialbym zobaczyc jak szybko znajdziesz sie wewnatrz.

Opublikowano
  • Autor

Konto mam na Europe, ale to nie ma znaczenia bo wszyscy grają na tych samych serwerach. Grając dzisiaj w demo podczas dnia nie miałem lagów wszystko było ok. Problem możesz mieć ze swoim łączem.

Opublikowano

lacze jest w 100% wporzadku (netia). na komputerze wszystkie gry chodza bez problemu (et, quake wars, unreal, call of duty 4).

poprosze o ten filmik. jakos nie chce mi sie wierzyc, ze mam taki 'fart', iz kazdy gracz mowi caly czas w jezyku angielskim i w dodatku ma angielski nick.

Opublikowano
Mase filmików masz na YouTube. Ja też nie spotykam rodaków.

Montage z Multiplayera:

http://pl.youtube.com/watch?v=z5qH6XzvI_M

1.30-1.32, 2.17-2.19, 2.54-2.56, 4.37-4.40, 4.49 ladny hs na taka odleglosc, czyzby to znaczylo ze support w BF:BC jest bardzo dobry ? : ] oh BF i jego hitboxy ^^. Pozatym filmik swietny :)

Edytowane przez _Blizzard_

Opublikowano

na drugim filmiku owszem, nie ma lagow. na pierwszym sa. zarejestrowalem konto na UK i nie ma wiekszej roznicy.

Opublikowano

Jako iż nagrałem się już w betę, to nie mam ochoty ściągać gierki drugi raz :). Mam tylko jedno pytanie. Czy w demie po strzale łuski zostają na ziemi i turlają się po niej tak samo fajnie jak w BF 2?.

Czy ktoś z Was grał w BFa na PS3 i X360? na którą platformę będzie lepiej go kupić?

Opublikowano

pewnie jak wszystko - na 360 ;) nie wyobrazam sobie, by te gry niebyly identyczne.

Opublikowano
  • Autor

Są ślady po kulach na powierzchniach, łuski wypadają z broni lecz niestety nie pozostają na podłożu.

Opublikowano

Kolejna taka gra :/, we Frontlines łusek to teoretycznie w ogóle nie było. Irytuje mnie to, czuję że Battlefielda nie kupie.

Co to za problem dodać tak fajne łuseczki jak były w BF2?

Edytowane przez Soniak

Opublikowano

łał, no rzeczywiście brak łusek jest zayebistą argumentacją za tym, aby gry nie kupować.

Opublikowano

Bo jest. Jak już są takie zniszczenia to chciałbym zeby zrobili z tego już konkretny symulator wojny :). Odgłosy broni też prawdziwe a nie huk na pół planszy, najlepiej zostawić je takie puste i bez tego ognia z lufy. Boże, gdyby zrobili taką grę to bym był w 7 niebie :)

Opublikowano

Nigdy takiej nie zobaczysz- twórcy przecież specjalnie dodają sztuczny huk broni czy to do filmów czy do gir, gdyż normalnie dźwięk jest płaski i nieefektowny.

Zresztą nie narzekaj- same wybuchy są już wykonane realistycznie- kupa dymu i syfu a nie pokaz fajerwerków. Zresztą zbytni realizm w grze konsolowej nie ma racji bytu. IMO oczywiście. Zbyt frustrujące było by granie, gdzie jedna kula posyła do piachu- no chyba że wycelowac było by trudno i do samego celowania trzeba było by mieć niezłego skilla. Gra była by jednym wielkim camperstwem.

Opublikowano

Mogli by też zrobić bardzo zaawansowany poziom obrażeń. Dostajesz w nogę, inni gracze widzą w niej dziurę. Twoja postać wolniej się porusza. Albo np. oderwana granatem ręka. Postać nie umiera, ale ma mroczki przed oczyma, powoli traci życie i do strzelania używa jednej ręki. To byłby hit

Opublikowano

raczej przesada... moim zdaniem (odpadające rączki masz np w serii Mortal Kombat a mimo to hitem ta gra raczej nie jest) ;)

Edytowane przez Amer

Opublikowano

mnie zastanawia skoro 1 pocisk zabija cie praktycznie odrazu (R6, Flashpoint) to po co im te wszelkie kamizelki,itp tylko ich spowalniaja. ;)

Co do COD4 to dlugo gralem do 1.5 potem juz mi sie niechcialo, ale powiem ci tak ze grajac na TDM (inne tryby mnie interesuja) to czysta akcja, idziesz, walisz serie z M4, szybki reload (perk), nastepny frag, reload, obrywasz - szybko sie kladziesz i dalej fragujesz. Na multi (zlaszcza na PC) gra jest latwa dla wyjadacza fpsow. Jak mowilem, idziesz przed siebie, fragujesz a przy okazji sluchasz krokow na sluchawkach i obserwujesz UAV.

Ps. konto na US to sie lacze tylko z graczami z tego kraju?

Mnie nie podobaja sie te trafienia z heli rakieta lub pociskiem z czolgu obok wroga - same odlamki go powinny zabic a on dalej idzie... "dostaje" jeszcze jednym pociskiem i go nie rusza

Edytowane przez signap

Opublikowano
Jako iż nagrałem się już w betę, to nie mam ochoty ściągać gierki drugi raz

A to blad, bo gra sie lepiej niz w bete imo ;]

Opublikowano
  • Autor
Mnie nie podobaja sie te trafienia z heli rakieta lub pociskiem z czolgu obok wroga - same odlamki go powinny zabic a on dalej idzie... "dostaje" jeszcze jednym pociskiem i go nie rusza

To jest gra, a nie rzeczywistość, to ma być grywalne. Jeśli precyzyjnie trafisz w przeciwnika to po nim, a jeśli odłamkami to odniesie obrażenia w stopniu odpowiadającym odległości eksplozji. Jak widać jest sporo ciężkiego sprzętu z bronią dużego kalibru i piechota w starciu z nim nie miałaby szans, ponieważ eliminować można by było odłamkami. Programiści podjeli słuszną decyzje wprowadzając takie rozwiązanie. Co byś powiedział na taką sytuacje, że ty jesteś jednostką piechoty, a przeciwnik strzela do ciebie z działa nie precyzyjnie tylko obok i w konsekfencji masz kolejny respawn. Zawsze na sprawe należy patrzeć z obu stron barykady.

Gra jest zbalansowana i dzięki temu grywalna.

Opublikowano

Pociski z czołgowego działa nie zabijają odłamkami według mnie dlatego że są to pociski podkalibrowe które po wystrzeleniu zamieniają sie w lecącą metalową "strzałkę", więc po prostu wbijają się w grunt na pare metrów. Największym zonkiem jest to że jak zwykle czołg jest obsługiwany przez jedną osobę, ktora ma chyba sześć rąk i dwie głowy żeby ogarnąć jednocześnie prowadzenie czołgu, ładowanie działa i strzelanie.

Opublikowano
Mogli by też zrobić bardzo zaawansowany poziom obrażeń. Dostajesz w nogę, inni gracze widzą w niej dziurę. Twoja postać wolniej się porusza. Albo np. oderwana granatem ręka. Postać nie umiera, ale ma mroczki przed oczyma, powoli traci życie i do strzelania używa jednej ręki. To byłby hit

jakby ci granat urwał rękę to na pewno byś miał ochotę dalej strzelać

geeeez koleś