Skocz do zawartości

Battlefield: Bad Company

Rutran

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 845
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Gra całkiem fajna, ale jak na tytuł w którym multi ma być głównym daniem, to trochę z(pipi)ali z tymi serwerami. Właśnie pierwszy raz chciałem zagrać i co? nie można znaleźć żadnych meczów. A niby po to płacimy za Live żeby jakość usług była najlepsza :((

Edit: wyłączenie konsoli z prądu pomogło. Udało się połączyć i pograć parę godzin baz problemów :) BTW: jakby ktoś chciał pograć w drużynie to mój gt: malcher POL. Tylko uprzedzam że raczej cienki jestem :)))

Edytowane przez malcher
Opublikowano (edytowane)

no jest bug z naprawianiem prawie cale top 500 nabijalo tak pkt a kolo z 1 miejsca ma 10 milionow pkt i 300 fragow tylko jesli nie naprawia tego buga to ja chyba rezygnuje z tej gry w tej grze są 3 rzeczy ktore mnie naprawde dobijaja

bug z naprawianiem

25 strzałów z ckemu zeby zabic "support"

dziwne respawny czasami rodzę się w centrum walki i idrazu hed ;/ oby to poprawili

tylko niech nikt nie pisze z bf jest arcadowy bo 25 strzałów to przesada i jeszcze jedno czy ktos wie czym sie w multi różni te challenge medium i hard bo ja nie wiem ;/ jmozna to wybrac kiedy szukamy meczu na danej mapie custom match

Edytowane przez BoroBoro
Opublikowano
no jest bug z naprawianiem prawie cale top 500 nabijalo tak pkt a kolo z 1 miejsca ma 10 milionow pkt i 300 fragow tylko jesli nie naprawia tego buga to ja chyba rezygnuje z tej gry w tej grze są 3 rzeczy ktore mnie naprawde dobijaja

bug z naprawianiem

25 strzałów z ckemu zeby zabic "support"

dziwne respawny czasami rodzę się w centrum walki i idrazu hed ;/ oby to poprawili

tylko niech nikt nie pisze z bf jest arcadowy bo 25 strzałów to przesada i jeszcze jedno czy ktos wie czym sie w multi różni te challenge medium i hard bo ja nie wiem ;/ jmozna to wybrac kiedy szukamy meczu na danej mapie custom match

ja tam sie nauczylem strzelac (moze trzeba tez mocnego lacza nie wiem) ale 3-4 typa leci za jednym magazynkiem kazedej klasy

Gość maciek88
Opublikowano

Jedna rzecz mnie w tej grze rozłożyła i nie są to sypiące się w pył ściany. AUDIO! Rewelacja dosłownie. A co do reszty to jasne, fajne to, ale jakoś mnie nie bierze :blink: Pograłem chwilę w demo i łeb mnie rozbolał. Męczy.

Opublikowano

Niestety glitcherzy :krzeslem: psują rozgrywke i nabijają sobie punkty na naprawianiu pojazdu, widziałem osobiście taką sytuacje, wygląda to tak, że pojazd leży do góry kołami, a oni stoją przy nim jak idioci całą rozgrywke i naprawiają go w nieskończoność i dlatego mają wysokie wyniki.

Programiści wiedzą o tej sytuacji i zamierzają to wyeliminować.

Jeśli chodzi o klase Support to z tej broni najefektywniej strzela się z miejsca, a nie podczas chodzenia, duży rozrzut pocisków (pojemność magazynka 150-200 pocisków).

Respawny są najbezpieczniejsze w bazie, w teamie różnie bywa zależy jak kompani grają, ale ryzyko jest spore.

Opublikowano
Niestety glitcherzy :krzeslem: psują rozgrywke i nabijają sobie punkty na naprawianiu pojazdu, widziałem osobiście taką sytuacje, wygląda to tak, że pojazd leży do góry kołami, a oni stoją przy nim jak idioci całą rozgrywke i naprawiają go w nieskończoność i dlatego mają wysokie wyniki.

Programiści wiedzą o tej sytuacji i zamierzają to wyeliminować.

ciekawe jak długo im zajmnie eliminacja tego problemu, pewnie z dwa miesiace :/

Opublikowano (edytowane)

Nie panikujcie nie jest to taki wielki problem osobiście raz trafiłem na taką sytuacje, a rozegrałem już sporo rozgrywek, mało tego występuje ona tylko na levelu Oasis. Pewnie glitcherom :krzeslem: się to znudzi bo ile można stać i naprawiać pojazd, kiedy w około wirtualne pole bitwy czeka.

Edytowane przez Rutran
Opublikowano
Nie panikujcie nie jest to taki wielki problem osobiście raz trafiłem na taką sytuacje, a rozegrałem już sporo rozgrywek, mało tego występuje ona tylko na levelu Oasis. Pewnie glitcherom :krzeslem: się to znudzi bo ile można stać i naprawiać pojazd, kiedy w około wirtualne pole bitwy czeka.

nie tylko na oasis, na innych tez jest, kolesie zamiast iść walczyc to naprawiają samochód grupowo

Opublikowano

Ma to swoje zalety - raz trafiłem na 5 ludków spawających samochodzik. Szybkie wyjęcie karabinu, 100 naboi i 5 killi ;). Myślę że Dice nic nie zrobi w tym temacie, tak samo było w BF 2 też nikt nic nie zrobił, tylko że tam wchodziło się pod poziom :). Grę przeszedłem na normalu, jak dla mnie trochę za krótka, i mało ciekawa. Online szarpię 5 dni i mam już najwyższą rangę, moim zdaniem trochę za szybko rośnie.

Grę polecam, w PE dostała za oprawę 9, natomiast ja spokojnie przyznałbym 10.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Mylisz się soniak napewno coś z tym zrobią bo czytałem wypowiedz człowieka z EA i on twierdził, że wiedzą o zaistniałej sytuacji i to naprawią. Tutaj sprawa dotyczy rankingów i w tym momencie jest on przekłamany przez glitcherów :krzeslem:

Jeśli chodzi o szybkość narastania rangi to pewnie jest tak ze względu na to, niektórzy gracze podnieśli raban o bronie z Gold Edycji i ludzie z DICE dlatego pewnie podjeli taką decyzje.

Edytowane przez Rutran
Opublikowano

Pograłem chwilę dzisiaj bo się jednak przekonałem do tytułu po demku. I mimo pewnych małych problemów udało mi się sprawdzić mapki w multi. Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale one są zrobione pod defenderów.

Opublikowano

Mecz składa się z dwóch rund na tej samej mapie, raz gra się obrońcami, a raz atakującymi i każdy gracz może sprawdzić swoje możliwości po obu stronach. Wiadomo oczywiście, że gra się tak jak przeciwnik pozwala. Wiele też zależy od znajomości mapy, własnych umiejętności, pomysłów oraz ludzi z teamu. Na każdej mapie gra się w odmienny sposób, jest to bardzo wymagająca gra.

W tej grze rozgrywka może potoczyć się różnie raz obrońcy mają przewage i zatrzymują atakujących na pierwszej bazie, a innym razem atakujący wchodzą na terytorium przeciwnika jak w masło. Rozgrywka jest nieprzewidywalna, trzeba mieć spory przegląd sytuacji i błyskawicznie reagować. Tutaj można teoretycznie przegrać wygrany mecz lub wygrać przegrany mecz.

Opublikowano

Mam takie pytanko:

Czy wg Was warto kupić "Battlefield: BC" TYLKO dla Single'a? W demko grało mi się całkiem przyjemnie, lubie je sobie od czasu do czasu załączyć...Do tej pory padło parę opinii na temat kampanii, ale prosiłbym Was o np. podanie oceny na jaką zasługuje Waszym zdaniem tryb dla jednego gracza.

Pozdro.

Opublikowano

Czy żeby dostać kod na tą broń F2000 dla asoulta musze mieć wszystkie poprzednie battlefieldy zarejestrowane? I czy jest jakiś inny sposób na zdobycie snajperki za preordera? I ile kredytów na unluck'i jest do zdobycia na multi starczy na wszystko czy trzeba korzystać roztropnie z tego daru? Apropos singla jest mocno średni boty poza niezłym celem nic innego nie otrzymały od programistów a i krótki jest, niecałe 6 godzin na ukończenie.

Opublikowano

Jak ja lubię czytać te Wasze posty, w których jaracie się tak jak podczas podróży życia nad morze, wraz z tymi błędami ortograficznymi pisanymi w podnieceniu. Napisze tak: Jeśli ktoś ma zamiar grać w singla to powinien bardzo to rozważyć. Single jest krótki i dosyć nudny. Dopiero w online gra rozwija skrzydła. F2000 dostępny jest po osiągnięciu rangi 25 (dla dzieci Neo ranga 25 to taka którą odblokujecie po 4 latach gry, czyli ostatnia). Broń ta dostępna jest od razu jedynie w wersji gry GOLD, czyli w takim metalowym pudełeczku, koloru złotego, którego cena jest taka sama jak wersji zwykłej i tutaj uprzedzam Wasze pytania - tak, gre można kupić w Polsce, nie jest dostępna w sklepach mięsnych. Cena gry to 219zł. Dźwięk 9/10 (tak, słychać ptaki i dźwięk upadających łusek, chociaż takowych nie ma), grafika 10/10 (przecież pisałem że nie ma łusek!), długość 10/10 (po co przerabialiście konsole? teraz macie bana i nie możecie grać online).

Moja wypowiedź jest ironiczna jednak odpowiada na następne 20 pytań które pojawią się w najbliższym czasie.

Pozdrawiam