Boomcio 4 291 Opublikowano wczoraj o 14:13 Opublikowano wczoraj o 14:13 U mnie na półce wirtualnej, bo tylko tak czytam aktualnie: (ta pierwsza już skończona - sporo wartościowej wiedzy nt technik oddechowych np podczas uprawiania sportu). Cytuj
Fafensky 175 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu The Last Empire Brandona Sandersona, czyli 1wszy tom sagi Mistborn. Wziąłem na 'spróbę' znając do tej pory tylko pierwsze trzy tomy Stormlight Archive tego autora no i w chuj się wciągnąłem. Świat przedstawiony jest bardzo klimatyczny, postapo w realiach fantasy siedzi mi bardzo a wszechobecna przytłaczająca mgła dodaje tylko jeszcze bardziej do unikalnego charakteru Mistborna. Sam autor wspominając co zainspirowało go do napisania książki wspomina, że czytając Pottera zaczął kminić sobie historię w której wybraniec/bohater jednak nie tryumfuje, zło zwyciężyło i jakoś to życie na takim przeklętym świecie musi toczyć się dalej . No i jak to u Sandersona, zasady funkcjonowania świata są oryginalne i bardzo szczegółowo opisane i czytając o różych dojebanych funkcjach metali wykorzystywanych przez bohaterów to aż chciało by się zobaczyć gierkę na podstawie tego tytułu. Polecam w chuj, ja nie mogę się doczekać aż zacznę po robocie czytać drugi tom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi