Pijany 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Mam jedno laickie pytanie. Czy da sie podlaczyc Xboxa 360 kablem ktory jest w wersji Arcade do telewizora HD by byla widoczna roznica od zwyklego crt ? Sorry za debilne pytanie, ale od dawna nie siedzialem w temacie i nie mam pojecia po prostu... Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Jak chcesz podlaczyc go takim kablem? Musisz component kupic lub hdmi, by obraz byl lepszej jakosci. Czy roznica bedzie (na tym kablu od arcade'a to zalezy od telewizora, ale raczej niewielka. Cytuj
xms7 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Pijany. Po co ? Jak można kupić , np. component i cieszyć się HD.W wersji Arcade jest kabel composite i obraz będzie nawet gorszy na telewizorku HD na tym kablu niż na telewizorku CRT też na tym kablu. Cytuj
Pijany 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 No pytalem, bo nie wiedzialem. Dzieki za odp Cytuj
czapa 671 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Od pewnego czasu mam taką dziwną przypadłość że zielona dioda w konsoli z lewego rogu przeskakuje w prawy by po chwili wrócić do lewego. Ciągle tak skacze. Na padzie wszystko jest ok. Co to może znaczyć?? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Też tak miałem, zupełnie niegroźne, konsola myli się co do swojej pozycji (leżącej/stojącej). Możesz zobaczyć czy podniesienie jej i leciutkie potrząśnięcie (bez płyty) nic nie da, może kulka wskoczy na swoje miejsce. Jak nic się nie zmieni to i tak nie ma się czego bać. Cytuj
czapa 671 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Też tak miałem, zupełnie niegroźne, konsola myli się co do swojej pozycji (leżącej/stojącej). Możesz zobaczyć czy podniesienie jej i leciutkie potrząśnięcie (bez płyty) nic nie da, może kulka wskoczy na swoje miejsce. Jak nic się nie zmieni to i tak nie ma się czego bać. Tylko to trochę dziwne jest bo ja tej konsoli nie ruszałem wogóle. Jak stała tak stoi a poprzednio nic się nie działo. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 (edytowane) Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale mam prosbe i od razu prosze niektorych zeby sobie darowali posty , ze HD TV to minimum bo ja to wiem ale ... Stoje przed wyborem x360+ TV LCD za 5 miechow lub x360 za 3 tygodnie a tv za 3-4 miesiace . Moja prosba jest taka czy macie moze gdzies filmiki w dobrej jakosci ( lepszej niz youtube ) ewentualnie fotki porownywajace ta sama gre zapodana na tv CRT i LCD . Gralem juz na x360 u siebie w pracy i na standach w innych sklepach , ale wszytkie konsole byly podpiete do telewizorow HD i nigdy nie widzialem jak jakakolwiek gra prezentuje sie na zwyklych tv jakich wiele w polskich gospodarstwach domowych dzieki Edytowane 15 marca 2008 przez chris85 Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Kupuj 360 już teraz - to nie jest tak, że na zwykłym CRT nie da się grać - wiele opinii na ten temat jest moim zdaniem przesadzonych... Oczywiście różnica między HDTV a zwykłym odbiornikiem jest spora, ale jeśli i tak będziesz miał za te 5 miesięcy świetny TiVik to na co jeszcze czekać? I na zwykłym kineskopie 60Hz można się cieszyć świetną grafą nowej generacji ... Cytuj
Pijany 0 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Potwierdzam to co mowi Sarge. Od 2 dni mam 360 i np. taki PGR3 prezentuje sie graficznie bardzo dobrze, odczujesz spora roznice w porownaniu do starej generacji. No ale jednak nie ma sie co oszukiwac, na HD wyglada to duzo lepiej. Mam jedno pytanie. W USA date produkcji podaja najpierw od miesiaca a potem od dnia ? Na mojej konsoli mam date produkcji 2007-12-08. Konsola jest z grudnia czy z Sierpnia ? Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 eeee.. lamerskie pytanie: Jeśli podłączę mojego X'a componentem do TV Hd Ready to każda gra będzie działała? Cytuj
McDriv3r 0 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 musisz ustawic pal 60Hz i kazda bedzie dzialac.Nie wszystkie gry dzialaja w 50 a w 60 to kazda ;] Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale mam prosbe i od razu prosze niektorych zeby sobie darowali posty , ze HD TV to minimum bo ja to wiem ale ...Stoje przed wyborem x360+ TV LCD za 5 miechow lub x360 za 3 tygodnie a tv za 3-4 miesiace . Moja prosba jest taka czy macie moze gdzies filmiki w dobrej jakosci ( lepszej niz youtube ) ewentualnie fotki porownywajace ta sama gre zapodana na tv CRT i LCD . Gralem juz na x360 u siebie w pracy i na standach w innych sklepach , ale wszytkie konsole byly podpiete do telewizorow HD i nigdy nie widzialem jak jakakolwiek gra prezentuje sie na zwyklych tv jakich wiele w polskich gospodarstwach domowych :P dzieki http://www.hdtvexposed.com/xbox/madden_06_...n_hd_and_sd.php Troche malo, ale zawsze to cos. Roznica jest dosc spora, ale da sie wytrzymac, jesli na co dzien gra sie tylko na odbiorniku sd i nie ma sie kontaktu z czyms lepszym. Co do tych standow w sklepach to wcale to nie musial byc to obraz w hd, bo nieraz zdarza sie, ze konsole sa podpiete kablem composite. Np. w jednym sklepie widzialem premiuma z hdmi, a obok stal core. Zgadnij, ktorego xboxa podpieli i jakim kablem. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Kupuj 360 już teraz - to nie jest tak, że na zwykłym CRT nie da się grać - wiele opinii na ten temat jest moim zdaniem przesadzonych... Oczywiście różnica między HDTV a zwykłym odbiornikiem jest spora, ale jeśli i tak będziesz miał za te 5 miesięcy świetny TiVik to na co jeszcze czekać? I na zwykłym kineskopie 60Hz można się cieszyć świetną grafą nowej generacji ... chyba mnie przekonales http://www.hdtvexposed.com/xbox/madden_06_...n_hd_and_sd.php Troche malo, ale zawsze to cos. Roznica jest dosc spora, ale da sie wytrzymac, jesli na co dzien gra sie tylko na odbiorniku sd i nie ma sie kontaktu z czyms lepszym. Co do tych standow w sklepach to wcale to nie musial byc to obraz w hd, bo nieraz zdarza sie, ze konsole sa podpiete kablem composite. Np. w jednym sklepie widzialem premiuma z hdmi, a obok stal core. Zgadnij, ktorego xboxa podpieli i jakim kablem. faktycznie spora roznica. Ogladaliscie moze videorecenzje na http://www.gametrailers.com tam jest opcja jaka chcesz sciagnac w HD czy wersje SD czy mniej wiecej tak wyglada roznica gry na CRT a LCD ? Sorry , ze tak mękole Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 nie sugeruj sie gametrailers why ? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Różnica między HD, a SD jest taka jak przy oglądaniu zdjęć z dobrej cyfrówki na monitorze komputera, a potem na zwykłym TV. A takie szukanie porównania jest bez sensu, skoro od zawsze grasz i oglądasz filmy na SDTV, to czemu nagle miałoby zacząć ci to przeszkadzać? Sam też w 2005 szukałem ciągle takich porównań, a jak kupiłem konsolę, podpiąłem do TV i zacząłem grać na NFS:MW to grafika mnie zachwyciła, mimo, że wcześniej grałem na kompie, w wyższych rozdzielczościach. A po roku pojawił się monitor do konsoli, teraz odkładam na HDTV Full HD... Kup teraz, będziesz zadowolony, a potem dokupisz sobie HDTV albo monitor panoramiczny. Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) Czy w 60Hz na HD Ready będzie lepsza jakość na 32' niż na 17letnim 15'? Czy TV LG 32LC41 ma Component, bo w sklepie nie wiedzieli. kolejne lamish pytanie: Czy X360 z 09.09.06 ma componenta? Edytowane 16 marca 2008 przez elsaint360 Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 16 marca 2008 Autor Opublikowano 16 marca 2008 kazdy xbox 360 ma mozliwosc podpiecia kabla component Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Dzieki. WoW, nie wiedziałem, że prowadzisz serwis Cytuj
orion50 632 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Mam pytanie. Mam telefon Sony Ericosson K750i. Czy jest możliwość, aby konsola go wykryła ? tzn. jak podpinam fona pod USB to konsola mi go ładuje. Jednak chcę przejrzęć jego zawartość, obejrzeć fotki, puścić muzykę. W nowszych telefonach można wybrać transfer plików i po sprawie, ale czy da rade zrobić jakiś manewr, aby konsola widziała i mój telefon? pozdrawiam Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 16 marca 2008 Autor Opublikowano 16 marca 2008 laduje bo w kazdym USB jest napiecie 5V wiec bedzie ladowal sie z kazdego USB niezaleznie od urzadzenia Cytuj
orion50 632 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Juchy to doskonale wiem <_< chodzi mi o to czy da się zrobić coś takiego, abym mógł przejrzeć zawartość karty pamięci w telefonie Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) Mam pytanie !!! Jakie rozdz. konsola wysyła ( czyli jakie rozdz. można ustawić w menu ) po kablu VGA i czy wszystkie te rozdzielczości można wpakować " pixel w pixel " do LCD czy Plazmy , jeśli ich matryca zgodna jest z ustawioną rozdz. wysyłaną przez konsolę kablem VGA ????? Wiem że kiedy się wysyła 1366na768 ( a właściwie to 1360na768 ) z konsoli przez kabel VGA to np. LCD o takiej rozdzielczości matrycy wpakowuje się " pixel w pixel " ( minus po 3 linie pixeli po bokach TV ) - czy coś takiego nastąpi przy innych rozdz. matrycy ( zakładając możliwość ustawienia takowej - zgodnej z rozdz. matrycy TV - w konsoli ) , a konkretnie PLAZMY o rozdz. 1024na720/768 ( drugiej rozdzielczości są 2 wersje podawane - stąd moja niepewność w tej kwesti ) ??? Jeśli to coś komuś da , to konkretnie chodzi mi o Panasonica TH-42PV80 . Edytowane 16 marca 2008 przez Paweł Dziuba Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 16 marca 2008 Autor Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) Juchy to doskonale wiem <_< chodzi mi o to czy da się zrobić coś takiego, abym mógł przejrzeć zawartość karty pamięci w telefonie jesli fon potrzebuje sterow w systemie WIN/LINUX a nie zglasza sie jak masowe urzadzenie magazynujace to nic nie zobaczysz podalczaj do Xa tak jak to robisz w polaczeniu z piecem i wszystko bedzie jasne czy widzi go czy nie Paweł Dziuba: nawet przy rozdzialkach takich samych jak matryca po sygnalach analogowych nie jest to prawda ze to idzie pixel w pixel, takie cos da sie uzyskac tylko po sygnale cyfrowym, a wlasnie VGA to analog po analogu trzeba obraz rozciagac poza krawedz widoczna zeby nie bylo brzydkich anomalii, w cyfrze automatycznie dopasowuje pixel w pixel. jak ktos ma monitor z wejsciem VGA i DVI to moze sobie sam sprawdzic ze tak jest, po DVI w menu moniotra nie bedzie takich opcji jak ustawianie pozycji obrazu czy rozszezanie go itp. a po VGA sa... Edytowane 16 marca 2008 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi