Opublikowano 21 kwietnia 200816 l majac monitor asus 1916w ktory ma roz max 1440x900 lepiej ustawic w X360 na kablu VGA a) 1280x720 b) 1360x768 Oraz jesli B to obraz bedzie troszke lepszy niz te 720p? Miałem kiedyś podobny dylemat, jeśli nie widzisz różnicy na korzyść 1360x768 to zostań przy 720p, natywnej większości gier i filmów. U mnie 720p nie była wyświetlana poprawnie dlatego używałem tej drugiej, teraz mam ustawione 1280x1024 widescreen, bo przez HDMI zwykłe 720p też nie jest w porządku na moim monitorze. Ja mam takie pytanko W menu konsoli mam ustawionia PAL 60 plus normalny ekran ( nie 16:9 ) Gears of War wyswietlany jest na calym ekranie a juz Forza 2 i Ace Combat jest z paskami ( 16:9 ) troche to dziwne bo w opcjach gry nie ma ustawien obrazu normal lub wind ( jak to bylo na ps 2 ). Moge to gdzies zmienic ? Nie da się tu nic zmienić, sporo gier po prostu nie działa w 4:3. Edytowane 21 kwietnia 200816 l przez Wampis
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l Hmph.. Czyli podsumowując, nie ma zbytnio sensu (dla mnie) kupić x0 - XL jest jednym z plusów X'a, nie chciałbym go mieć zablokowanego, a do tego jeśli chciałbym nadrobić zaległości w grach, szybko wydałbym kilka razy tyle co na samą konsolę.. Cóż, dziękuję za odpowiedzi
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l Hmph.. Czyli podsumowując, nie ma zbytnio sensu (dla mnie) kupić x0 - XL jest jednym z plusów X'a, nie chciałbym go mieć zablokowanego, a do tego jeśli chciałbym nadrobić zaległości w grach, szybko wydałbym kilka razy tyle co na samą konsolę.. Cóż, dziękuję za odpowiedzi Jakie wydal? Chcesz kupic 20 gier? I trzymac je w nieskonczonosc? Przyszlosc to wymiany, sprzedaz a nie trzymanie gierki za 100 a po 3 miesiach bedzie ona warta 50% wartosci
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l Hmph.. Czyli podsumowując, nie ma zbytnio sensu (dla mnie) kupić x0 - XL jest jednym z plusów X'a, nie chciałbym go mieć zablokowanego, a do tego jeśli chciałbym nadrobić zaległości w grach, szybko wydałbym kilka razy tyle co na samą konsolę.. Cóż, dziękuję za odpowiedzi Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko. szybko wydałbym kilka razy tyle co na samą konsolę.. O to chodzi producentom konsol i po pewnym czasie zawsze stanie się faktem. Ale ty nie zwracasz uwagi na to, że gry na konsole często się sprzedaje, wymienia, albo kupuje używane - można dużo zaoszczędzić.
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l Chodzi mi o taką rzecz- na razie mam podłączone X-a zwykłym kable RGB, ale teraz kupuje kabel HDMI.Czy jak podłącze konsolę do telewizora tym kablem to czy obraz będzie "automatycznie" na ekranie czy coś trzeba wcześniej zmienić w menu konsoli.I jak to wygląda w drugą stronę kiedy będę chciał wróć na inny TV do RGB?Bo boję się tego ponieważ kiedyś miałem problem "nieobrazu" na jakimś sprzęcie i nie mogłem później nawet tego ustawić po powrocie do RGB, dlatego się pytam. Z góry thx
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l nic z tych rzeczy.Wszystko bedzie normalnie,nie musisz nic przestawiac
Opublikowano 23 kwietnia 200816 l Jakie wydal? Chcesz kupic 20 gier? I trzymac je w nieskonczonosc? Tak. Przyszlosc to wymiany, sprzedaz a nie trzymanie gierki za 100 a po 3 miesiach bedzie ona warta 50% wartosci No to ja niestety nie myślę przyszłościowo. Dobra, skończmy już dyskusję o moich przekonaniach co do kupowania gier, bo tylko zaśmiecamy temat
Opublikowano 25 kwietnia 200816 l Czy możliwe jest żeby na mojej konsoli w ogóle nie działały regenerowane gry? Kupiłem sobie w jednym sklepie właśnie taki Table Tennis- jeden nie działał, po reklamacji tak samo z drugim egzemplarzem. W sklepie mówili, że im działa i 'wyczyść se pan laser'. Prawda to?
Opublikowano 25 kwietnia 200816 l Małe pytanie - czy na PAL-owskim xboxie 360 pójdą mi filmy (przykładowo z takiej kategorii http://www.play-asia.com/paOS-14-71-cr-49-en.html ) Region jest ten sam, tylko to NTSC....
Opublikowano 25 kwietnia 200816 l tak. Japonia ma ten sam region DVD co my. A format NTSC? Nie będzie to kłopotem? Czy będzie jakas różnica w wyświetlanym obrazie?
Opublikowano 25 kwietnia 200816 l Jakie są objawy padającego napędu? Ostatnio zauważyłem że gierka potrafi się przyciąć gdy napęd coś ostro wczytuje, a może to wina płyty (choć prawie wogóle nie jest porysowana, tylko tak jakoś dziwnie nagrana, takie zacieki są na niej).
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Nie wiedziałem gdzie zapytać, wydaje mi się że to najlepsze miejsce. Czy ktoś się orientuje czy jest w Warszawie jakieś miejsce gdzie można by było wypożyczać gry ?
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Nie jestm z Warszawy, ale wiem, że w naszym pięknym kraju nie da rady wypożyczyć gier legalnie, tak samo nie mozna iść do kafejki i pograć soie na xboxie - prawa autorskie.
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Autor e chyba mijasz sie z prawda, sa SALONY gier z X360 jak i innymi konsolami, nie wiem czy w wawie akurat ale sa... o wypożyczalniach na X0 nie slyszalem bo chyba neioplacalne by to bylo u nas, ale jest cos podobnego, wymiana na inny tytul za doplata, nawet taka forma lepiej wychodzi bo nie ma ograncizenia czasowego jak to w wypozyczaniu... Edytowane 26 kwietnia 200816 l przez Juchy
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l potem ktos porysuje plytke i bedzie sie wypieral ze taka dostal,itp w sumie fajny pomysl z wypozyczeniem Jak wyglada ORGINALNIE zafoliowana gra na 360? jest zgrzewana polnapol czy moze poprostu "zlozona"?
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Autor ciezko to nazwac jak jest zapakowana gra, na pewno eni jest zgrzewana mozna to nazwac jak Ty (cokolwiek to znaczy ) ze jest "zlozona" (ja bym to nazwal klejona) jakby byla zgrzewana to by bylo widac zgrzewanie po jakies linii a takich rzeczy nie ma i przez to nie da sie podrobic takiej metody foliowania
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Nie wiedziałem gdzie zapytać, wydaje mi się że to najlepsze miejsce. Czy ktoś się orientuje czy jest w Warszawie jakieś miejsce gdzie można by było wypożyczać gry ? Są za to miejsca gdzie można wymieniać za drobną opłatą, w centrach Targówek, Wileńska i Złote Tarasy.
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Po zastanowieniu, postanowiłem, że kupuję X360 - mam jednak pytanie co do Live (konkretnie zdrapek). Pamiętam, że kiedyś gdzieś ktoś pisał, że zdrapki 12+1 działają jedynie do zakładania nowego konta - natomiast np. na TEJ aukcji, sprzedający pisze, że działa to zarówno do przedłużania ważności konta, jak i do nowych kont. Zerknąłem na cenę zdrapek 12-miesięcznych na Ultimie - 269zł. Jeśli więc zdrapki mają takie samo działanie, jakim cudem ta tańsza jest wręcz lepsza (1 miesiąc więcej), a tańsza niemal trzykrotnie? Edytowane 27 kwietnia 200816 l przez Tigro
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l ciezko to nazwac jak jest zapakowana gra, na pewno eni jest zgrzewana mozna to nazwac jak Ty (cokolwiek to znaczy ) ze jest "zlozona" (ja bym to nazwal klejona) jakby byla zgrzewana to by bylo widac zgrzewanie po jakies linii a takich rzeczy nie ma i przez to nie da sie podrobic takiej metody foliowania , bo mam gre ktora ktorej folia jest zgrzewana i wydaje mi sie ze normalnie to sa tylko klejone
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Po zastanowieniu, postanowiłem, że kupuję X360 - mam jednak pytanie co do Live (konkretnie zdrapek). Pamiętam, że kiedyś gdzieś ktoś pisał, że zdrapki 12+1 działają jedynie do zakładania nowego konta - natomiast np. na TEJ aukcji, sprzedający pisze, że działa to zarówno do przedłużania ważności konta, jak i do nowych kont. Zerknąłem na cenę zdrapek 12-miesięcznych na Ultimie - 269zł. Jeśli więc zdrapki mają takie samo działanie, jakim cudem ta tańsza jest wręcz lepsza (1 miesiąc więcej), a tańsza niemal trzykrotnie? Sprzedający ma rację, nie istnieją żadne zdrapki działające tylko przy zakładaniu nowego konta. A różnica w cenie to pewnie zwykła różnica jak zawsze przy porównaniu sklepu i serwisu aukcyjnego. ciezko to nazwac jak jest zapakowana gra, na pewno eni jest zgrzewana mozna to nazwac jak Ty (cokolwiek to znaczy ) ze jest "zlozona" (ja bym to nazwal klejona) jakby byla zgrzewana to by bylo widac zgrzewanie po jakies linii a takich rzeczy nie ma i przez to nie da sie podrobic takiej metody foliowania , bo mam gre ktora ktorej folia jest zgrzewana i wydaje mi sie ze normalnie to sa tylko klejone Zawsze powinna być jeszcze ta "pieczęć" na wgłębieniach otwarcia pudełka. Edytowane 27 kwietnia 200816 l przez Wampis
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l A jesli jest to dosc stara gra - GRAW1 (Premium Edition)? Edytowane 27 kwietnia 200816 l przez signap