Tigro 1 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 A jak to jest z gwarancją X'a w przypadku kupna za granicą? Planuję kupić w UK (ciekawe bundle w atrakcyjnych cenach) i w razie padki, co będę musiał robić? Telefon do MS czy jak? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 28 kwietnia 2008 w UK 1 rok gwary... reklamowac mozna normalnie jak kupione u nas, tylko roznica w okresie gwarancyjnym... Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 (edytowane) takie pytanko/ciekawostka: swego czasu katowałem juz na X360 COD2 (PAL), po blisko rocznej przerwie ponownie kupiłem ten tytuł (także PAL, wer. angielska) i po odpaleniu go napis "Call of Duty 2" w zakładce "Osiągnięcia" został zmieniony na zestaw dziwacznie wyglądających krzaczków i 2 na końcu (jeden języków dostępny w X360 - znajomy twierdzi że to wietnamski). Dlaczego? Jak to naprawić? Edytowane 28 kwietnia 2008 przez Amer Cytuj
Tigro 1 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 w UK 1 rok gwary... reklamowac mozna normalnie jak kupione u nas, tylko roznica w okresie gwarancyjnym... Ee.. Z tego co mi wiadomo, gwarancja producenta jest wszędzie taka sama, prawda..? Tzn. 3 lata na RROD i 2 na resztę. Cytuj
kiender 25 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Mam pytanie "początkującego online" - gdzie tworzy się xboxową tabelkę widoczną u wielu graczy na forach internetowych ( na tym też ). Są tam te informacje w co się ostatnio grało, liczba osiągnięć, nick, obrazek itp. ? Cytuj
Maciek9 0 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Najlepzy chyba serwis to mygamecard.net lub http://www.360sigs.com/ Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 e chyba mijasz sie z prawda, sa SALONY gier z X360 jak i innymi konsolami, nie wiem czy w wawie akurat ale sa... o wypożyczalniach na X0 nie slyszalem bo chyba neioplacalne by to bylo u nas, ale jest cos podobnego, wymiana na inny tytul za doplata, nawet taka forma lepiej wychodzi bo nie ma ograncizenia czasowego jak to w wypozyczaniu... Kiedyś zastanawiałem się nad załozeniem takiej xboxowej kafejki to okazało się, że jest to nielegalne z prawnego punktu widzenia. Chodzi tutaj o licencje, że nie można bodajze pobierać opłata za granie w gry, czy jakos tak. Owszem, takze slyszalem, ze gdies moga istniec takei salony, ale ze to nielegalne. Cytuj
Tigro 1 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 w UK 1 rok gwary... reklamowac mozna normalnie jak kupione u nas, tylko roznica w okresie gwarancyjnym... Ee.. Z tego co mi wiadomo, gwarancja producenta jest wszędzie taka sama, prawda..? Tzn. 3 lata na RROD i 2 na resztę. Prosiłbym o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu Patrzyłem na kilka sklepów w Polsce i jest w niektórych napisane, że "Gwarancja: 12 miesięcy". No to zaraz - w Polsce też tylko rok?! Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 29 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 29 kwietnia 2008 (edytowane) problem w tym ze co innego jest gwarancja sklepu (tak na prawde to nawet moze byc ona zerowa) co innnego gwarancja producenta a jeszcze co co innego reklamacja z tytulu niezgodnosci towaru z umowa wiec nei mieszaj tych pojec, bylo juz 100 razy pisane o tym... w UK gwarancja producenta jest 1 rok (3lata na 3ROD) u nas gwarancja producenta jest 2 lata(3 na 3ROD) i tak jest, koniec kropka... Edytowane 29 kwietnia 2008 przez Juchy Cytuj
Tigro 1 Opublikowano 1 maja 2008 Opublikowano 1 maja 2008 (edytowane) Czy każdy X360 Elite to Falcon? EDIT: OK, wygooglowałem - tak samo jak w przypadku Premiumów, trzeba szukać magicznego "175W" Edytowane 1 maja 2008 przez Tigro Cytuj
czapa 671 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Czy to normalne że xbox od czasu do czasu się zawiesi? Po prostu taki freez ekranu i nic nie da się zrobić (widać co jest na ekranie ale nie da się ruszać, płyta w napędzie normalnie się kręci). Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Tak. Niuestety tak. U mnie konsola ma dogoden warunki w kwestji chłodzenia a jednak juz ze dwa razy mi sie zawiesiła. Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Co do salonów gier z xboxami to jest to chyba legalne gdyż na krupówkach w Zakopanym jest kafejka z 4x 360 i 2x ps3 ,ceny są z kosmosy bo: 1h z jednym padem=7zl 1h z dwoma padami 11zł Biblioteka gier jest ogromna na x360 wyliczylem 70 tytułów! Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Czy to normalne że xbox od czasu do czasu się zawiesi? Po prostu taki freez ekranu i nic nie da się zrobić (widać co jest na ekranie ale nie da się ruszać, płyta w napędzie normalnie się kręci). Zależy w jakim momencie. Gra, szperanie w Guide, dash? Cytuj
czapa 671 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Czy to normalne że xbox od czasu do czasu się zawiesi? Po prostu taki freez ekranu i nic nie da się zrobić (widać co jest na ekranie ale nie da się ruszać, płyta w napędzie normalnie się kręci). Zależy w jakim momencie. Gra, szperanie w Guide, dash? W grach, nigdzie indziej mi się nie zawiesił, tylko w grach się zdarza (dwóch różnych grach). Cytuj
Pijany 0 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Mi sie zawiesil 2 razy przy Burnocie, w momencie kiedy loadowałem stan gry, przy wyborze samochodow. W innych grach wszystko jest ok, wiec mysle ze to wina gry, a nie konsoli. Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 3 maja 2008 Opublikowano 3 maja 2008 cholerka mam takie pytanie. Wczoraj zauwazylem ze w ciagu dnia konsola musiala nie wiem jaki cudem moze pradu nie bylo w domu czy jak - zresetowala mi sie data i mialem rok 2007 albo 2005. oczywiscie wszystko pozniej zmienilem na current date ale moje pytanie jest takie czy teraz moze byc zapisane ze niby gralem w gre wczesniej (chodzi mi o GTA4) czyli wlasnie w 2005/07 roku:/ pierwsze uruchomienie GTA4 mialem na konsoli na pewno data byla ok bo 29 april ale czy moze to teraz miec jakies konsekwencje w postaci bana czy cos??? Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 3 maja 2008 Opublikowano 3 maja 2008 Przecież to logiczne że nie grałeś w GTA IV w 2005 roku. Była taka grozba od strony R* ale to tylko na tych co grali w grę powiedzmy 3 dni przed premierą. Ale to i tak tylko straszenie, o żadnych banach nie słychać. Cytuj
Ice Lolek 0 Opublikowano 3 maja 2008 Opublikowano 3 maja 2008 cholerka mam takie pytanie. Wczoraj zauwazylem ze w ciagu dnia konsola musiala nie wiem jaki cudem moze pradu nie bylo w domu czy jak - zresetowala mi sie data i mialem rok 2007 albo 2005. oczywiscie wszystko pozniej zmienilem na current date ale moje pytanie jest takie czy teraz moze byc zapisane ze niby gralem w gre wczesniej (chodzi mi o GTA4) czyli wlasnie w 2005/07 roku:/ pierwsze uruchomienie GTA4 mialem na konsoli na pewno data byla ok bo 29 april ale czy moze to teraz miec jakies konsekwencje w postaci bana czy cos??? Nie chce nic sugerować ale moim zdaniem kolega poprostu gral przed premierą a teraz boi się aby niedostać bana. Bo po 1. Jeśli data się zresetowała to z tego co napisałeś wynika że odrazu ustawiłeś ja na aktualną. Po 2 Jeśli uruchomiłeś grę dnia 29 Kwietnia 2008 to taka data zapewne bedzie w konsoli zapisana a nie 05/czy 07:P Także niemasz się czym martwić Co innego jeśli sa to 2,3 dni przed premierą tak jak napisał kolega marioo. Cytuj
aaaaa 0 Opublikowano 5 maja 2008 Opublikowano 5 maja 2008 (edytowane) Czy konsole 175W maja poprawione chlodzenie ? ( z wejsciem HDMI) zdjecie: http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=17441 I jeszcze chcialbym sie zapytac co to za "Napęd firmy Hitachi." Czy jest to orginalny naped ? Edytowane 5 maja 2008 przez aaaaa Cytuj
moro. 0 Opublikowano 5 maja 2008 Opublikowano 5 maja 2008 Czy konsole 175W maja poprawione chlodzenie ? ( z wejsciem HDMI) zdjecie: http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=17441 W większości są z poprawionym chłodzeniem. Cytuj
aaaaa 0 Opublikowano 5 maja 2008 Opublikowano 5 maja 2008 A czy nie mozna jakos tego sprawdzic czy jest z poprawionym ? I co z tym napedem Hitachi ? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 5 maja 2008 Opublikowano 5 maja 2008 Różne firmy produkują napędy montowane w Xboksach, a sam Microsoft nie, dlatego podwykonawcami są Hitachi/LG, Samsung, BenQ. Więc wszystkie te napędy są "oryginalne". Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 5 maja 2008 Autor Opublikowano 5 maja 2008 (edytowane) Czy konsole 175W maja poprawione chlodzenie ? ( z wejsciem HDMI) zdjecie: http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=17441 W większości są z poprawionym chłodzeniem. nie w wiekszosci, a wszystkie wersje z HDMI maja inne chlodzenie niz wczesnej wersje bez HDMI poza tym sam heatpipe nie ma zadnego znaczenia w awaryjnosci konsoli to technologia wykonania procesora 65nm ma, a wszsytkie ze 175W zasilaczem sa w tej technologii ile razy mozna ten sam temat walkowac... A ktory z nich jest najlepszy ? najmniej klopotow z awariami jest w BENQ Edytowane 5 maja 2008 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi