Skocz do zawartości

Pytania na temat X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam wlaczona konsole i komputer jednoczesnie, na monitorze jest obraz z komputera, przelaczam obraz na monitorze na ten z konsoli i tym momencie konsola mi sie resetuje (leci logo startowe i od nowa loguje sie do XBL). Mialem tak tez na monitorze LG.

Druga sprawa jest taka ze jak wroce znow na obraz z komputera i pozniej znow na konsole to zawiesza mi sie komputer.

Postaram sie na jutro sprawdzic czy nie dzieje sie tak przypadkiem od kabla sieciowego (komp udostepnia lacze do a X'a).

nawet wyciaganie i wkladanie kabla HDMI podczas pracy chyba konsoli nie resetuje, wiec dziwny masz przypadek, sieciowka tez nie ma prawa resetowac konsoli

dziwnie sie zachowuje konsola i na pewno nie jest to dobry objaw, a moze jakies zwarcie robi ten monitor przy przelaczaniu jak i kompa zawiesic potrafil?

Zrobilem troche testow i wyglada na to ze to wina kabla lub monitora. Monitora na pewno sie nie pozbede ale z drugim kabelkiem sproboje.

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Może mi ktoś dokładnie napisać jak otworzyć konsolę aż do samej płyty głównej?

Opublikowano

Czy gry arcade i inne z marketplace mogą być współdzielone między kontami na tej samej konsoli? Czyli jeśli kupi się gierkę na jednym koncie, to czy można w nią grać (w trybie single, nie żaden multi czy split screen) na innym?

Opublikowano
Tak ale tylko mając na tym innym dysku zalogowany swój profil.

Kumpel kupił sobie dodatek do Mass Effecta.

Czy może przyjść do mnie, i odzyskać sobie na moim Xboxie swój profil po to żeby ściągnąć ten dodatek raz jeszcze ? (wątpię bo to byłoby nie logiczne ;D)

Jak nie to czy ja mogę bez problemu odzyskać na jego Xie swój profil i przejść dodatek tam, i normalnie zaliczyć achievementa za ukończenie ?

Opublikowano
Jeśli do pierdół zaliczają się trailery, dema, gry z pierwszego X'a, a w przyszłości zgrywanie gier na dysk twardy to tak.

Ale zgrywanie gier na dysk raczej nie będzie obowiązkowe?

Opublikowano
Czyli mając konto na US moge korzystać z punktów kupionych w stanach?

a myslisz ze skad sa wszystkie kody dla kont na us? ;]

Opublikowano
Czyli mając konto na US moge korzystać z punktów kupionych w stanach?

US = konto US, a punktu w EU = EU, ale jak pisalem nawet gdy masz konto na EU to kupujesz tansze punkty dla konta US, robisz drugie konto na US, wpisuejsz kod, sciagasz gre Arcade, przelogowujesz sie i grasz. Niewiem jak z dodatkami jest do gier

Opublikowano

mam problem chciałbym podłączyć xboxa i komputer do jednego monitora, i nie wiem do konca jak to zrobić w załączonym zdjęciu przedstawiam problem, codzi mi o to, że mam jeden monitor i denerwujące jest takie przełączanie i myślę, że jak kupię taki rozdzielacz to nie będzie problemu, co włącze to się wyświetli na monitorze, przynajmniej ja tak to widzę, tylko pytam gdyż nie wiem czy to możliwe i czy nie będzie problemów i czy jak włącze xbox'a to sygnał w ogóle pójdzie, no i czy jak komp będzie włączony a xbox nie to niczym to nie grozi :) ?

pytam się bo sam nie wiem do końca czy to jest możliwe więc z góry dziękuje za wszelaką pomoc

PROBLEM.JPG

Opublikowano

no monitor bedzie raczej wyświetlał to co będzie aktualnie włączone, a jak włączy się dwie rzeczy na raz to ... no właśnie to nie wiem co się stanie :) teraz jak nie korzystam z komputera tylko chcę pograć to przełaączam ale już powoli wejscie w komputzre się wyrabia przez to, więc to ma szanse działć czy nie?

Opublikowano

Czy za każdym razem po pobycie X360 w serwisie dostaje się darmowego golda bądź innym prezent ?