D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 moze mi ktos powiedziec jak to jest mozliwe ze konsola kupiona w sklepie jako nowka nie ma plomb gwarancyjnych? W jakim sklepie, kiedy? Jak nie ma plomb, nie ma gwarancji. brat w angli kupil w sklepie ale nie znam nazwy. na pewno nowka tzn kupiona jako nowka w sklepie, w ogole to mial elite brac ale nie mieli akurat na sklepie i wzial to moze mi ktos powiedziec jak to jest mozliwe ze konsola kupiona w sklepie jako nowka nie ma plomb gwarancyjnych? Sprawdzałeś pod faceplatem? yyy pod czym? i akurat tak sie sympatycznie zlozylo ze rod wyskoczyl wczesniej 2 razy wyskakiwal ale po 2 godzinach znikal a teraz juz drugi dzien nie chodzi sku,rwiel zaje,bany RoDa potraktuj tzw. "Towel Trick", wpisz na youtube jesli interesuja cie szczegóły. Faceplate to panel przedni, można go zdjąć (procedurę opisał Fisiu) i właśnie pod nim jest plomba no wlasnie tam plomb nie ma. ciekawe rozwiazanie z tym kocem ale pewnie nie na dlugo i nie u kazdego zadziala,ale sprobuje jak bede mial chwile. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Mam pytanie... czy moge sciagnac aktualke multimediow ze strony, by zainstalowac ja na Xie? Nie mam wogle polaczenia sieciowego z konsola :F. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 nie, tylko przez XBL Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) moze mi ktos powiedziec jak to jest mozliwe ze konsola kupiona w sklepie jako nowka nie ma plomb gwarancyjnych? W jakim sklepie, kiedy? Jak nie ma plomb, nie ma gwarancji. brat w angli kupil w sklepie ale nie znam nazwy. na pewno nowka tzn kupiona jako nowka w sklepie, w ogole to mial elite brac ale nie mieli akurat na sklepie i wzial to moze mi ktos powiedziec jak to jest mozliwe ze konsola kupiona w sklepie jako nowka nie ma plomb gwarancyjnych? Sprawdzałeś pod faceplatem? yyy pod czym? i akurat tak sie sympatycznie zlozylo ze rod wyskoczyl wczesniej 2 razy wyskakiwal ale po 2 godzinach znikal a teraz juz drugi dzien nie chodzi sku,rwiel zaje,bany RoDa potraktuj tzw. "Towel Trick", wpisz na youtube jesli interesuja cie szczegóły. Faceplate to panel przedni, można go zdjąć (procedurę opisał Fisiu) i właśnie pod nim jest plomba no wlasnie tam plomb nie ma. ciekawe rozwiazanie z tym kocem ale pewnie nie na dlugo i nie u kazdego zadziala,ale sprobuje jak bede mial chwile. dzieki ale heca motyw z kocem dziala :o ciekawe jak dlugo pochodzi edit: no dlugo nie pochodzil ;] Edytowane 4 Listopada 2008 przez Damian312 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 OMG! Ale mnie teraz zgasiło, jak sobie podłączyłem xbox'a kablem HDMI, a sobie zadaje pytanie, jak teraz podłącze głośniki, gdzie tu wyjście optyczne w xbox'ie ? LOL! Czy żeby mieć dzwięk przestrzenny w xboxie muszę mieć amplituner z HDMI ? Kto konstruował xbox'a ? eh, akurat nie mam amplitunera, tylko dekoder gdzie mam tylko optyka/coaxiala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 ktora pilka nozna dostepna jako demo na markecie posiada opcje 2 graczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 A fify nie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 mialem jakas chyba 07 lub WC i tylko 1 gracz byl, podobnie z demem NBA cos ala Fifa Street i tylko 1 gracz moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 OMG! Ale mnie teraz zgasiło, jak sobie podłączyłem xbox'a kablem HDMI, a sobie zadaje pytanie, jak teraz podłącze głośniki, gdzie tu wyjście optyczne w xbox'ie ? LOL! Czy żeby mieć dzwięk przestrzenny w xboxie muszę mieć amplituner z HDMI ? Kto konstruował xbox'a ? eh, akurat nie mam amplitunera, tylko dekoder gdzie mam tylko optyka/coaxiala. Do oryginalnych kabli HDMI M$ jest dodawany "kabel" z wyjściami audio. Podobno można zrobić zrobić to samemu rozbierając kable AV a plastikowej obudowy ale dokładniej musisz poszukać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 w kablu AV od MS nie ma optyka kabel component lub vga lub innych firm ktore to posiadaja chociaz mozna i kupic osobno ta oryginalna przejsciowke MS, ale do tanich nie nalezy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) 1. Jest jakaś możliwość żeby dokręcić śrubki w padzie? Niestety pośrodku jest dzyndzel i nie można wlożyć normalnego krzyżakowego śrubokręta. 2. Mam kino domowe, chcę podłączyć do tv. Jeśli podłączę przez scart, to uzyskam 5.1? Niestety nie ma żadnego cyfrowego wyjścia, tylko Audio na 2 cinche, scart i component. I takie podłączenia są tylko od DVD, same głośniki nie mają podłączenia(prócz do DVD). Edytowane 8 Listopada 2008 przez Nadrill Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 1. trzeba miec taki srubokret 2. nie kumam jak kino domowe chcesz podlaczyc do TV przez scart i co ma dawac dzwiek 5.1, z tego wynika ze telewizor przez scart, to Twoj TV ma 5 glosnikow niezaleznych + suba? a jak nie ma to jak sobie wyobrazasz dzwiek 5.1 na TV? masz TV stereo wiec podlaczasz z konsoli stereo-chinche... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Kino nie ma osobnego DVD, jest ono połączone z subwooferem(w subie jest zasilacz, dzięki czemu DVD jest cienkie). Inaczej mówiąc, nie podłączę głośników do TV, mogę tylko przez DVD(wybierając na nim Source>TV). Złącza jakie są to component, scart i audio te na cinche. Na dole mam podłączone na scart ze względu na dosyć stary TV, i przy filmach Dolby Surround np. na TVNie jest 5.1(choć teraz nie działają tylnie głośniki, ale to inna sprawa). Tak więc wiem, że przez SCART może iść 5.1. Tylko jak to się ma do Xboxa. http://www.p4c.philips.com/files/l/lx8500w..._01_dfu_pol.pdf - tu masz instrukcję do tego kina. Edytowane 8 Listopada 2008 przez Nadrill Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) to ze w TVN jest 5.1 to nie znaczy nic konkretnego component, scart, audio na chinche (mowa o 2 chinchach? czyli stereo) nie sa nosnikami dzwieku 5.1 nie wiem skad sobie wymysliles ze scart przenosi 5.1 tu masz rozpiske zlacza scart: http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml a jesli chodzi o sam TVN to akurat ta informacja jest dla osob ktore maja dekodery TV z wyjsciem cyfrowym 5.1 i moga sobie taki dzwiek wyprowadzic do dekodera 5.1 i wtedy moga uzywskac 5.1, ale to nie ma nic wspolnego z TV (chyba ze ten TV ma dekoder DD5.1 i tuner cyfrowy) a co do Twojego zestawu audio to jedyne co widze to to ze ma wejscie DIGITAL IN, ale z instrukcji nie wynika ze to jest coaxial do podlaczenia na dekoder 5.1 wiec jednym slowem najprawdopodobniej jesli to ma w gole dekoder 5.1 to ma go wbudowanego i tylko dekoduje z plyty nie ze zrodel zewnetrznych wiec X0 mozna podlaczyc tylko po zwyklym stereo, chinche, (ale ostatecznie to trzebaby podpiac cos pod to digital in z dzwiekiem 5.1 kodwanym i by sie okazalo czy potrafi to zdekodowac czy nie... Edytowane 8 Listopada 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 W związku z nadchodzącą premierą NXE zamierzam wymienić standardowy dysk 20 GB na 120-tke. Wszedłem na Allegro i znalazłem kilka ofert. Nie interesują mnie jednak jakieś myki z wykręcaniem i wkręcaniem samego dysku w kieszeń, gdyż mam kupca na obecny. W sumie ze wszystkich aukcji chyba tylko TA zdaje się odpowiadać moim oczekiwaniom. Martwi mnie poniekąd fragment opisu aukcji: Dyski są bez firmware. Można go wgrać samemu używając programu Hddhacker. Po szczegółowe informacje jak to zrobić odsyłam na specjalistyczne fora w internecie.Usługi takie świadczą również specjaliści na giełdzie lub w serwisie konsol. My nie świadczymy tych usług. Pochodzą z rozbiórek demonstracyjnych konsol, które zostały wycofane przez producenta po zakończeniu testów. Czy w domowych warunkach poradzę sobie z wgraniem na to XNE ? I czy będą jakieś problemy z wydajnością bądź awaryjnością ? PS. Jest jakaś praktyczna różnica w wydajności między dyskami 20 a 120 GB ? Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Różnica w wydajności jest - dyski 120GB są szybsze. Ta aukcja to nic innego, jak zwykły dysk WD 120GB z serii BEVS z zestawem z obudową. To samo masz kupując u nich samą obudowę : http://allegro.pl/item474156300_jedyne_na_...u_xbox_360.html oraz dysk WD1200BEVS (w sklepie w mieście, na Allegro, etc). Więcej info http://www.psxextreme.info/120GB-za-120-za...0zl-t64282.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Czy będą jakiekolwiek problemu z użyciem kabla do transferu danych w celu przeniesienia danych ze starego dysku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Miłosz 0 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Znalazłem na allegro taką konsolę klik i teraz pytanie: jak to jest z tymi nowymi napędami Lite-On, czy można śmiało brac taką konsolę czy na coś muszę uwazac;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nie wiem na co chcesz uwazac, rozwin mysl... teraz innych napedow oryginalnie w konsolach nie ma wiec co bys nie kupil bedzie liteon (oczywiscie mowa o nowych) Cytuj Odnośnik do komentarza
Miłosz 0 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Właściciel aukcji pisze, że konsola czyta wszystko, a podobno Lite-On'ów nie da się przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) a co to znaczy, ze czyta wszystko? takie stwierdzenie nie jest jednoznaczne, mozna oznaczacz ze czyta wszsytko to co powinien czytac, wiec inaczej mowiac, jest w 100% sprawny... jesli chodzi o kopie bezpieczenstwa to liteon ich nie czyta i czytac nie moze na ta chwile... Edytowane 11 Listopada 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Jak link działał to podpatrzyłem aukcje. To jest podmiana napędu na inny przeflashowany który czyta kopie. Poza tym radzę uważać - zgłaszają się ludzie ze zbanowanymi konsolami. Nawet te z IX 1.41 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 jak jest inny to nie jest liteon tylko zapewne samsung wiec to wielka roznica... Cytuj Odnośnik do komentarza
Miłosz 0 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Już nie wiem gdzie mam odpisywać, może przenieśmy dyskusję tutaj Tak jak już pisałem właściciel odpisał mi że w tym xboxie jest naped samsung m28, no i teraz sam już nie wiem co warto brać, a na co szczególnie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Warto wziąć nieprzerobioną konsole - uwierz :E Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi