sznurek 10 Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Nie da rady na większą pojemność, czy wogóle nie chodzi NXE na przerobionych konsolach. W sumie to wacham się nad przerobieniem i sam nie wiem. Grę używaną można już dostac od 10 zł, a przypadku przeróbki to widze, ze jakieś specjalne dyski muszę kupic, chyba też nagrywarke i sie troche napocić, hm... Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 na dysk, a co z przerobka + NXE zobaczymy dalej. Narazie i tak nie widac sensu wiekszych dyskow - 120gb czyli 103 chyba mamy dokladnie do wykorzystania - srednio gra zajmuje 6gb wiec z 16 gier wejdzie ale na co komu tyle? Ma 6 braci ze kazdy gra w co innego? 60 wydaje sie byc ok do gier - kilka wejdze, 120 to oplacalne jest tylko te przerobkowe bo jesli kupowac orginalny to trzeba sie liczyc z tym zeby go wykorzystac na Netfixie czy VideoMarkecie ale u nas tego nie ma Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Dobra to jeszcze takie pytanie. Jak to jest z przerobieniem opusa? Bez problemu ożna to sflashoać? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 to chyba zalezy od napedu a nie mobo Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Czy coś takiego by działało? Komputer z sieciówką nr.1 (internet dla kompa) <--> router Xbox 360 <--> switch <--> router (internet dla xbox'a) switch <--> Ten sam komputer z drugą sieciówką (powiedzmy że przez to łącze udostępniałbym multimedia) Switch jest jeden jakby co. Switch + router + komputer z 2 sieciówkami + xbox. Cel: Jakoś wykorzystać tą drugą kartę sieciową... Edytowane 25 listopada 2008 przez Thomas_PL Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 (edytowane) A nie powinno być tak: Xbox 360 < Router > Komputer z jedną kartą jak i z drugą kartą. Z drugiej karty podpinamy do Xboxa kablem crossem i voila. Chodzi o VPN bo powiedziałeś "powiedzmy"? Edytowane 26 listopada 2008 przez Fisiu Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 26 listopada 2008 Autor Opublikowano 26 listopada 2008 Dobra to jeszcze takie pytanie. Jak to jest z przerobieniem opusa? Bez problemu ożna to sflashoać? a skad wiesz ze dostaniesz OPUSA?, jeszcze nie spotkalem sie z takim przypadkiem u nas... Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 O to całkiem "pocieszające". Czyli dlaej jesteśmy traktowani jako ci gorsi, eh... Już to widże - padnie, serwis, dwa tygodnie i znow padnie, serwis, dwa tygodnei i padnie itp... Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 ja dostalem opusa, w maju tego roku ale nie mam pojecia jaki tam jest naped (konsola z kwietnia 2008) Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 (edytowane) prosze o link do najnowszego nie NXE update do konsoli - znajde cos takiego jjeszcze w sieci?? Dobra już nie aktualne. Edytowane 26 listopada 2008 przez sznurek Cytuj
OlooS 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 witam nie jestem obeznany w x360 wiec chcialem zapytac czy x360 arcade da sie podlaczyc do neta i normalnie grac ? bo chodzi mi o to ze jak wyjda jakies patche lub cos to jak to sciagac skoro jest tylko karta pamieci no i updejty konsoli np NXE ? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Da się normalnie grać, da się ściągnąć NXE lecz jest to okupowane połową miejsca na memorce (ponad). I w dużą większość gier online da się grać bez dysku twardego. Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 no wiadomo ze sie da podpiac do sieci. Update'y zmieszczą Ci się na memorce ale lepiej zainwestuj w dysk Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Chodzi o VPN bo powiedziałeś "powiedzmy"? Nie, naprawdę chodzi o multimedia. Do VPNa nie potrzebuję porady. W każdym razie ponawiam pytanie zadane w poprzednim poście. Taks swoją drogą to jakby miało działać to co zaproponowałeś? Jeżeli dobrze zrozumiałem to proponujesz żeby Xbox był podłączony do sieciówki i routera? Xbox 360 < Router > Komputer z jedną kartą jak i z drugą kartą. Z drugiej karty podpinamy do Xboxa kablem crossem i voila. Cytuj
OlooS 0 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 no wiadomo ze sie da podpiac do sieci. Update'y zmieszczą Ci się na memorce ale lepiej zainwestuj w dysk no tak ale w dysk zdazy sie zainwestowac x ma sluzyc tylko do zagrania w girsy 2 i moze kilka innych gierek wiec nie bedzie czesto uzywany tak do zagrania starcza Cytuj
orion50 632 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 jak zapakować dysk od X360 ? chcę go wysłać do ziomka i zależy mi aby dotarł 100% sprawny i bezpieczny. wiadomo jaka jest POCZTA Cytuj
Fernando 0 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Wez pudelko kartonowe, dysk obloz w stercie zmietych kartek po jakiejs gazecie (dysk ma byc w srodku pomiedzy nimi). Mi tak jakis kolo wyslal i dysk doszedl bez zadnego szwanku. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Ja bym proponował owinac go folia bombelkową i całosć do koperty bombelkowej, ewentualnei do tego kartona aby nie latał w środku. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Jak to jest z tym graniem z dysku twardego, lepiej grać czy to tylko kwestia paru sekund odczytu i cichszej pracy konsoli ? bo mi akurat nie przeszkadza hałas, ale jak temperatura jest niższa to chyba warto. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Nic nie wiem o wpływie na temperaturę, ale są jeszcze inne plusy: w większości gier szybsze loadingi i mniejsze zużycie napędu. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Co do tej temperatury to ktoś pisał, że będzie niższa ze względu na to, że napęd nie czyta płyty, a jak wiadomo na pewno coś tam parę stopni w obudowie jest, jak napęd ciągle pracuje. Cytuj
adi 189 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Mam starego Xa 360. Czy jest jakaś mozliwość zainstalowania w nim wyjścia HDMI ? Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Nie ma. Ja mam pytanie z innej półki. W ciągu tego tygodnia zawiesił mi się kilkanaście razy Xbox. Wczoraj dwa razy jak grałem w Gta. Dziś po po 15 minutach gry w fable. Włączyłem jeszcze raz i się zaciął przy loadingu. Co może być powodem tego nagłego zacinania ? To ,że zdarza mi się zostawić X na noc jeśli się coś sciąga ? Dodam ,że Gta mam trochę porysowane a Fable jest nowe kilka razy w napędzie było. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 W sensie, ze loading stanął w miejscu, czy np wczytał się do końca i lipa? Ja miałem tak z K&L, że wczytał się do końca i też stało. Trzebabyło jednak dłuzej poczekać i bylo ok. Jaka masz wersje konsoli? Przerabiales? Jak nie to co się martwisz :wink1: adi: gdzieś w jakimś psx widziałem notatkę, że ktoś wymyślił\sprzedaje takei przejściówki, z których obraz ma dorównywać\byc taki sam jak z hdmi. Cytuj
tomaszz04 6 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 używając takiej przejściówki obraz będzie taki sam chodzi o to że X360 nie korzysta z cyfrowego wyjścia HDMI (jak PS3) tylko analogowego więc taka przejściówka nie ma sensu W X360 przez HDMI idzie taki sam sygnał jak przez normalne wyjście dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie tak upierają się tak na to HDMI. Moim zdaniem najlepiej używać dobrej jakości kabla VGA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi