raven_raven 12 013 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 Udało się na Xboxie 360 odpalić jakiekolwiek homebrew? Jakieś przeglądarki i inne programy na Xboxa 360 - to by był czad ! Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 6 lutego 2009 Autor Opublikowano 6 lutego 2009 udaje sie odpalic linuxa, czyli jak linuxa to i wiekszosc co jest z nim zwiazana tez... czadu zadnego w tym nie widzie, wole PCta Cytuj
lons 38 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Panowie czy można mp3 zapisać na dysku twardym konsoli?Dzięki z góry Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 na HDD możliwe jest tylko zgranie muzyki z AudioCD Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 O, miło wiedzieć. To metoda jest prosta. Kupujemy płytkę CD-RW, nagrywamy ile się zmieści, zgrywamy na dysk, czyścimy płytkę i wracamy do nagrywania ile się zmieści . Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Może mi ktoś (może Mr. Juchy:P ) opisać poszczególne modele Xboxa 360, co zmieniają i co mają? I jaki ja mam model płyty głównej (Arcade, Marzec 2008, napęd - chyba Benq) Falcon - Falcon v2 - Jasper - Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 O, miło wiedzieć. To metoda jest prosta. Kupujemy płytkę CD-RW, nagrywamy ile się zmieści, zgrywamy na dysk, czyścimy płytkę i wracamy do nagrywania ile się zmieści . Próbowałem tak, pierwsze nagranie łykneło bez problemu, z drugiego nagrania pierwsze sekundy pojedynczych tytułów, trzecie nagranie przeskakuje wszystkie pliki. Dupawka ogólnie - przynajmniej u mnie. Cytuj
grykom 283 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Czy da się zrobić coś z pękniętą płytą? Pęknięcie jest od "środka" aż do połowy tego małego szarego paska ... Nie uruchamiałem jeszcze gry (taką dostałem), nie chcę ryzykować. Może są już jakieś specjalistyczne naklejki zabezpieczające, czy cokolwiek ? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 (edytowane) Jak pęknięcie jest na nagranym obszarze to już nic nie zrobisz. Edit: Nie doczytałem sory. Powinno działać ale pękniecie bedzie się powiększać, popytaj sie w firmach które regenerują płyty czy naprawią Ci taką płytę. Edytowane 7 lutego 2009 przez Krzys PL Cytuj
grykom 283 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 To chyba nie jest nagrany obszar. Patrząc na ten obrazek : http://www.cdrecyclingforfree.com/images/device3_cd.jpg pęknięcie sięga tego białego paska z napisem CDR itd. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Nie polecam wkładania czegoś takiego do konsoli. Za starych czasów zdarzalo się cś takiego do PC wrzucać. Pęknięcie się tylko powiększało, ażpewnego niepięknego dania (pipi)n** w CDromie. Wyrzućpłytkę, albo nas reklamacjie ja. Cytuj
grykom 283 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Szkoda wyrzucać, myślałem że są specjalne naklejki zabezpieczające. No nic, wystawie na aukcję, opisze jak sprawa wygląda i może ktoś się skusi. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 sznurek jak się kręci w napędzie z konkretną prędkością to nic dziwnego że z czasem zrobi boom. w sumie jestem z podobnej sytuacji. ostatnio zauważyłem 2 pęknięcia na płycie, nie sięgają strefy z danymi. na szczęście mam grę zainstalowaną już na dysku. nie wiem kiedy popękała. jakie jest prawdopodobieństwo że strzeli podczas tego rozruchu? kiedy odpalamy grę z dysku i sprawdza czy płyta znajduje się w napędzie. obroty są niskie ale jednak są. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) Kiedyś oglądałem na mythbusters bodajże na Discovery co trzeba zrobić żeby płyta faktycznie wybuchła/rozleciała się na strzępy/rozwarstwiła się. Przy ogromnych prędkościach tylko może pęknąć, rozwarstwić się - przy tak wysokich prędkościach, po wybuchu, są wgniecenia w metalowych napędach. Sporo napędów nie było w stanie "zniszczyć" płyty. Część z płyt była z "najniższej półki", część była specjalnie wystawiana na działanie promieni słonecznych, cześć była wsadzana do... mikrofalówek. I tylko niektóre, te najbardziej zniszczone udało się doprowadzić do wybuchu. Jednakże, Colin, ja bym się nie martwił, skoro jest zainstalowana na dysku to nie powinno się nic strasznego stać. Co to za tytuły pęknięte? Edytowane 8 lutego 2009 przez Fisiu Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 wiem wiem. tylko szkoda by było bombardować napęd odłamkami. konkretnie to Grid się załamał. olałbym to bo i tak mam wszystko zrobione tylko trzymam grę dla 2 dodatków które jeszcze wyjdą. przy okazji - jest jakiś trick albo opcja żeby nie odpalało płyty zaraz po tym jak zamykamy napęd? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Zaraz, co znaczy nie odpalało? Jeżeli chodzi o "autorun" to jest to do wyłączenia, ale płyta dalej będzie się kręcić, tyle że gra nie wystartuje. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 siedzisz w dashu, otwierasz napęd, wkładasz płytę, zamykasz i odpala grę. chodzi mi o to żeby nie odpalało. na kompie jest to możliwe i się zastanawiałem czy na X też. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) Oczywiście że jest dostępne, poszukaj w ustawieniach konsoli. Teraz sprawdziłem: Moja konsola Xbox >> Ustawienia systemu >> Ustawienia konsoli >> i masz dwie opcje : uruchamianie oraz austostart. Pozmieniaj opcje tak, jak ty wymagasz od konsoli ;-) Edytowane 8 lutego 2009 przez Fisiu Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 cool. dzięki, zaraz pogrzebię Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Do czego sluza jakies tam opcje kolorow w grach fpp, itp? Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 O ile się nie mylę, to w niektórych fps multi były kolory teamu do wyboru, bodajże w Perfect Dark Zero. Być może ta opcja miała tam zastosowanie, jednak sam tego nigdy nie sprawdzałem. Nic innego nie przychodzi mi na myśl. Cytuj
malcher 1 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Czy mając grę w wersji PAL (i grając na koncie na Wlk. Bryt.) można ściągnąć do niej DLC z amerykańskiego rynku przez konto na USA? Wiadomo, że takie wałki przechodzą z grami arcade, ale czy z samymi DLC też (mam na myśli np. zbliżające się Lost & Damned czy dodatki do Fallouta)? Zastanawia mnie po prostu czy gra rozpozna później, że ten DLC jest dla niej i nie sprawdza regionów czy coś. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Można... o ile nie nałoża blokady regionalnej. Cytuj
Velius 5 705 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Mozna ogladac na x 360 filmy z pendrive albo dysku zewnetrznego czy nie da rady?(oczywiscie bez zadnych przerobek) Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Mozna ogladac na x 360 filmy z pendrive albo dysku zewnetrznego czy nie da rady?(oczywiscie bez zadnych przerobek) Można. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi