Scorp1on 8 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Z tą gwarancją to dziwna sprawa. Myślałem, że na całym świecie jest 2 lata + 1, a okazuje się że wyspy są oczywiście inne Odnośnie przeróbek to ja się w ogóle nie znam. Na razie chciałem się dowiedzieć czy da się przerobić bez utraty gwarancji (coś ala Swap), a w szczegóły zagłębię się później, już z Xem na kolanach. Na PS3 zainstalowanie gry nadal wymaga, aby płyta z grą była w napędzie. W przypadku Xa można sobie zainstalować szpila i grać bez płyty? W porowaniu do instalowania gier na PS3 to na 360 zgrywa sie cala gra (przewaznie rozmiar gry to 5-7gb ale zdarzaja sie mniejsze jak np. 3.x dla Afro Samuraia) i wiecej poza sprawdzenien czy plyta jest w napedzie konsola nie robi (PS3 odczytuje z plyty + z dysku). Chyba ze nowsze gry sie zgrywaja sie cale Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ok. To jeszcze pytanie o regiony. Na PS3 gierki są region free, więc mogę je sobie sprowadzać ze Stanów czy Jap. płacąc często mniej niż w PL. Czy gry na Xa też są region free, a jeżeli nie to czy da radę to obejść (np. przeróbką)? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Da się zdjąć regionalizację i wszystko będzie hulać. Jednak większość hitów na X360 jest region free. Na Play Asia można zobaczyć, która gra jest zregionalizowana, a która nie. Edytowane 10 Września 2009 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ok dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Da się zdjąć regionalizację i wszystko będzie hulać. Link bo z tego co wiem operacja jest mozliwa ale trudna aka nie oplacalna do wykonania (chyba trzeba stara konsole) Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 albo flasha Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Juchy kiedyś pisał, że coś takiego jest do zrobienia. Powołuje się na niego, potem dam link. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Na PS3 zainstalowanie gry nadal wymaga, aby płyta z grą była w napędzie. W przypadku Xa można sobie zainstalować szpila i grać bez płyty? na PS3 nie masz zadnej isntalacji gier, to co jest na PS3 to jest kolejny cache zeby gra w gole chodzila, bez tego zapewne nie nadazyloby sie wczytywanie i by byly cyrki z grami na PS3 bo naped BD jest strasznie wolny na X0 masz prawdziwe instalacje, gra jest w calosci przenoszona z plyty na hdd i po odpaleniu gry plyta juz w gole nie jest czytana przez konsole i naped wylaczony Ok. To jeszcze pytanie o regiony. Na PS3 gierki są region free, więc mogę je sobie sprowadzać ze Stanów czy Jap. płacąc często mniej niż w PL. Czy gry na Xa też są region free, a jeżeli nie to czy da radę to obejść (np. przeróbką)? za kazdym razem piszesz jakies tajemnicze slowo przerobka, zamiast pisac o co Ci chodzi z konkretne przerobka, to tak jakby ktos napisal SIARA i wszystko jasne juz Ci pisalem, rpzerobek jest roznych wiele i w roznym celu zapewne chodzi Ci o przerobke na piraty w pierwszych postach to to napisz w prost (ale tu nie jest temat o piractwie, od tego jest inny temat) a w drugim chodzi Ci o przerobke regionu obie rzeczy nie maja ze soba nic wspólnego Da się zdjąć regionalizację i wszystko będzie hulać. Jednak większość hitów na X360 jest region free. Na Play Asia można zobaczyć, która gra jest zregionalizowana, a która nie. nie ma nic takiego jak zdejmowanie regionalizacji w X0 (jak na razie) mozna tylko zmieniac region konsoli, a to tez niesie jak na razie utrudnienia bo tylko w xenonach mozna miec dostep do cpukey z czytnikiem kart podpietym do nanda mozna sobie zmeiniac region wkladajac odpowiednia karte z odpowiednim regionem, inaczej programowanie nanda za kazdym razem nowym wsadem dla laikow to najlepiej kupic kolejna gola konsole z innym regionem i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No to przepraszam za wprowadzenie w błąd, coś musiałem kiedyś nadinterpretować. Sorry Juchy i sorry dla wszystkich. Chciałem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Na PS3 zainstalowanie gry nadal wymaga, aby płyta z grą była w napędzie. W przypadku Xa można sobie zainstalować szpila i grać bez płyty? na PS3 nie masz zadnej isntalacji gier, to co jest na PS3 to jest kolejny cache zeby gra w gole chodzila, bez tego zapewne nie nadazyloby sie wczytywanie i by byly cyrki z grami na PS3 bo naped BD jest strasznie wolny na X0 masz prawdziwe instalacje, gra jest w calosci przenoszona z plyty na hdd i po odpaleniu gry plyta juz w gole nie jest czytana przez konsole i naped wylaczony Nie wiedziałem. Dla mnie dane, gdy zgrywamy dane na dysk to znaczy, że instalujemy gierkę. Anyway, dowiedziałem się co chciałem, detale mnie nie interesują Chociaż rozwiązanie Xowe wydaje się być dużo lepsze. Ok. To jeszcze pytanie o regiony. Na PS3 gierki są region free, więc mogę je sobie sprowadzać ze Stanów czy Jap. płacąc często mniej niż w PL. Czy gry na Xa też są region free, a jeżeli nie to czy da radę to obejść (np. przeróbką)? za kazdym razem piszesz jakies tajemnicze slowo przerobka, zamiast pisac o co Ci chodzi z konkretne przerobka, to tak jakby ktos napisal SIARA i wszystko jasne juz Ci pisalem, rpzerobek jest roznych wiele i w roznym celu zapewne chodzi Ci o przerobke na piraty w pierwszych postach to to napisz w prost (ale tu nie jest temat o piractwie, od tego jest inny temat) a w drugim chodzi Ci o przerobke regionu obie rzeczy nie maja ze soba nic wspólnego Piszę przeróbka, bo myślałem, że chodzi ci o to, że jest wiele różnych rodzajów przeróbek, ale wszystkie są na piraty (wiele różnych chipów/metod). Dlatego nie chciałem zagłębiać się w temat, bo to nie to miejsce. Sry za brak precyzji. Da się zdjąć regionalizację i wszystko będzie hulać. Jednak większość hitów na X360 jest region free. Na Play Asia można zobaczyć, która gra jest zregionalizowana, a która nie. nie ma nic takiego jak zdejmowanie regionalizacji w X0 (jak na razie) mozna tylko zmieniac region konsoli, a to tez niesie jak na razie utrudnienia bo tylko w xenonach mozna miec dostep do cpukey z czytnikiem kart podpietym do nanda mozna sobie zmeiniac region wkladajac odpowiednia karte z odpowiednim regionem, inaczej programowanie nanda za kazdym razem nowym wsadem dla laikow to najlepiej kupic kolejna gola konsole z innym regionem i tyle... Czyli kupa. Dzięki za klaryfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza
shinu 0 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 W sumie mi to powiedziała miła Pani od MS. Mówiła że starych konsol już nie naprawiają i wysyłają nowe jak to nazwała "po serwisowe" z datą produkcji do pół roku wstecz od daty otrzymania konsoli. Czemu wszyscy piszą do mnie jak do faceta? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) rzeczywiście konsola po serwisowa = nowa,buhahaha , to co pie.... na infolinii to sobie puszczać bokiem... Edytowane 10 Września 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
shinu 0 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 oj tam. wiesz o co chodzi. Przynajmniej nie będzie tak głośna jak ta co mam teraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 nie wiem o co chodzi, w czym ma byc cichsza i z jakiego powodu? wiatraki daja kilka rodzai i to juz zalezy od szczescia na co sie trafi, w gole nie ma znaczenia jaka wersja konsoli i kiedy produkowana bo wiatraki ciagle sa te same tylko w jednej trafi sie na cichsze w innej glosniejsze (cichsze czarna naklejka, glosniejsze szara) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Zastanawia mnie czemu na X360 wszystkie gry są w Dolby Digital, czemu nie wydawają także z DTS'em ? na PS3 zauważyłem, że taki Star Wars The Force Unleashed ma, albo Uncharted, czy Dead Space. Nie wykupili DTS'a czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 http://www.redflagdeals.com/forums/showthread.php?t=228964 Tutaj sobie tlumacza czemu nie ma DTSa. Cytuj Odnośnik do komentarza
pele15 3 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) mam pytanie, jaka była ta kombinacja klawiszy co "czyściła" cache czy jak to się pisze? Edytowane 11 Września 2009 przez pele15 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Przejdź do zakładki system > pamięć, na ikonie dysku robisz kombinacje Y X X LB RB X X Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Ona juz nie dziala, jest specialny przycisk odpowiadajacy ze wyczyszczenie cache'u Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 dzialc to dziala, ale wazne w jakim dashu Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Mam problem z konsolą. Jest to arcade z dorobionym dyskiem 120, nxe, bez interneru. Kupiłem do niego zestaw logitecha 5.1 i za każdym razem jak np włacze najpierw konsole a potem zestaw to konsola sie restartuje, albo zawiesza. Ewentualnie wlacze konsole i zestaw a potem tv i konsola tez sie zawiesi. Trzeba wlanczyc najpierw tv, potem zestaw a na koncu konsole choc ito jak sie teraz przekonalem nie gwarantuje ze bedzie ok. Jakis problem z sygnalem? Sygnal do tv idzie po hdmi, a do zestawu przez optyka podpietego do kabla rbg, ktory teraz potrzebny mi jest tylko ze wzgledu na optyka a reszta sobie zwisa. Cos sie na to da poradzic? Czy jest to jakos niebezpieczne dla konsoli? EDIT: Jeszcze cholerny e68 się do mnie przyczepił. Znalazłem na necie, że się samo naprawia i w sumie poruszałem dyskiem i sie naprawiło jednak na jak długo? Gwarancja 3letnia tego nie obejmuje, nie? Konsole mam rok ponad, a dysk dorabiany. Co to za przycisk do czyszczenia cache. Czy coswtedy utrace - save, gry etc? Edytowane 12 Września 2009 przez sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jak to jest z tymi procesorami/napędami? Wyczytałem, że są jakieś Falcony, Jaspery, Samsung, LG i jakiś Lite-On chyba. Których najlepiej szukać, które w miarę zapewniają bezawaryjność? Czy ktoś zna specyfikację techniczną Xbox Elite, które jest teraz w Europie sprzedawane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Najlepiej kupowac te z najswiezsza data produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 No to pieknie, teraz mi błąd e74 wyskakuje, z tego co czytam to koniec konsoli jest bliski. Myślałem, że to kable, ale pokazujasię artefakty na alym ekranie :\ Jako że mineły dwa lata to mam pytanie czy mogę z tego jakoś zrobić roda? Cytuj Odnośnik do komentarza
mSzajba 0 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Na e74 także jest 3 lata gwarancji wiec rod jest niekonieczny Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi