Skocz do zawartości

Fotki

bomberman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stary wygląda na ogarniętego ,jak przyjdzie czas to ci wyjaśni.Teraz tak patrzę,ojciec jakiś ropień miał w barku?Bo tam ewidentny stan zapalny.

Edytowane przez Litwin81
Opublikowano

Interesuje mnie w zasadzie jedna kwestia. Szarku był gęsią wyścigową te parę lat temu jak zaczynał. Także praktycznie trzeba budować wszystko od zera, od suchej kości. No i wyrobił sobie dzięki temu wąską talię, bary jak kule do kręgli, ogólnie czyste dobrej klasy mięcho. Dobre jest to, że żre się na potęgę i mięso rośnie.

A jak komuś zalega fat (praktycznie od dzieciństwa), to jak ma podejść do budowania sylwetki? Wpierw wytopić się solidnie, a potem dopiero budować? Jak swego czasu zwiększyłem kaloryczność i chodziłem na regularne treningi, masa poszła do 92kg, ale byłem ogólnie ciężka pyza z boczkiem. Teraz mam parcie na zejście z wagą tyle ile się da, aż optycznie pozbędę się smalcu do poziomu satysfakcjonującego (obecnie 181/78kg i jeszcze wokoło pasa balast pływa) i od tego progu "mądra" dieta masowa (jak miałem 92kg to nie liczyłem kcal i makrosów, po prostu strategia "jedz dużo", co w moim przypadku było błędem).

Opublikowano

Mnie to bardziej dziwi mój straszny rozrzut jeśli chodzi o wagę. Rano 70-71 dodam że w nocy nic nie pijam wody bo i bez tego sporo razy budzę się z pełnym pęcherzem a wieczorem waga podchodzi do 75-76 kg. Już po samym śniadaniu waga rośnie nagle o 2-3 kg gdzie samo śniadanie to jakieś 500g.

Opublikowano

A jak komuś zalega fat (praktycznie od dzieciństwa), to jak ma podejść do budowania sylwetki? Wpierw wytopić się solidnie, a potem dopiero budować? Jak swego czasu zwiększyłem kaloryczność i chodziłem na regularne treningi, masa poszła do 92kg, ale byłem ogólnie ciężka pyza z boczkiem. Teraz mam parcie na zejście z wagą tyle ile się da, aż optycznie pozbędę się smalcu do poziomu satysfakcjonującego (obecnie 181/78kg i jeszcze wokoło pasa balast pływa) i od tego progu "mądra" dieta masowa (jak miałem 92kg to nie liczyłem kcal i makrosów, po prostu strategia "jedz dużo", co w moim przypadku było błędem).

Niestety po sobie widzę że trza ciąc nisko i dopiero budować od nowa mięcho,jak jest dużo fatu to metabolizm hormonów jest całkiem inny i gorzej się rośnie,oczywiście cardio dołożone do budowy mięsa bardzo pomaga.

Ja ma podobnie, tyle, że rano nie dość, że waże mniej, to mięśnie ma strasznie oklapnięte i sflaczałe. Dopiero po 2 posiłkach zaczynam jakoś wyglądać.

To się nazywa tonus mięśniowy,tez mam go słaby.

Opublikowano

Czyli jak to jest na którą wagę patrzeć pod zawody litwin? Ja podobnie rano na czczo strasznie sucho i odwodniono wyglądam dopiero te 73-74 kg pod w środku dnia są idealne.

Ja patrzę na tą z rana bo i tak odwadniając się traci się z 3-5 kg.Tonus mięśniowe to jest strukturalne napięcie mięśniowe nie zależne od naszej woli,zwiększa się  gdy mamy więcej mięśni,bierzemy stymulanty lub sytuacje stresowe.

Opublikowano

A miał być?Bo tak idąc dalej to gdzie nogi?Pokazałem przód i tył,na więcej przyjdzie czas im bliżej marca.

No skoro sie szykujesz na zawody kulturystyczne to chyba wszystko ma byc dopracowane na tip top, chyba ze sie myle

Opublikowano

A miał być?Bo tak idąc dalej to gdzie nogi?Pokazałem przód i tył,na więcej przyjdzie czas im bliżej marca.

No skoro sie szykujesz na zawody kulturystyczne to chyba wszystko ma byc dopracowane na tip top, chyba ze sie myle

Dalem foty podobne do szarka,nie rozumiem z tym bichem .

Opublikowano

@Szarku - a będą zniżki dla forumowiczów? to wpadłbym na jakieś lekcje ;]

Ja ostatnio miałem mocny spadek motywacji bo po 11 miesiącach średnio mądrego masowania(spasłem się deczko) zacząłem redukcje i wyniki mi poszły w dół mocno.. Ale po 5 miesiącach redukcji jest git, myśle, że pocisne jeszcze z miesiąc i jak sie wysusze to zaczne z "mądrą masą".

W ogóle roczny trening a ja z depresji w klacie, jestem tylko lekko wypukły(geny suchoklatesa)... W tym roku priorytet na klate fhói.

Tak się pożaliłem, ale cisnąć trzeba :D

Opublikowano

Tzn wiesz, jak ide na siłke to cisne, po prostu jak porównuje wyniki z masy i teraz z redukcji to słabo to wygląda, ale troche w tym też winy sporadycznego picia.

W każdym razie już rzut beretem jest od odkrycia mięśni brzucha i powolutku masa :)

A siłka to Universum.