Opublikowano 11 sierpnia 20159 l NOS to Neurological Overload Sets- podpatrzyłem to od Bena Pakulskiego. Bardzo dużo ćwiczeń wykonuje on w następujący sposób: 4 serie, każda kolejna z większym ciężarem, między nimi pauza 40 sekund, same serie też trwają 40 sekund, bo składają się z 8 powtórzeń- 4 sekundy faza negatywna, 1 sekunda faza pozytywna, bez żadnych pauz. Dlaczego 40 sekund? Wg badań 40-70 sekund to optymalna jednostka czasu dla mięśni, by zoptymalizować ich wzrost. Im więcej czasu w jednym ćwiczeniu, tym mniej mamy sił. Minimum, które zapewni maksimum efektów. NOS to creme de la creme, który genialnie pompuje i nie pozostawia żadnych złudzeń po treningu- zrobiłeś dobrą robotę. Chodzi o to, by pierwszą serię zrobić takim ciężarem, jakim robiłeś w swojej ostatniej serii, wykonując 8 powtórzeń. Natychmiast ściągasz część obciążenia i robisz 6 powtórzeń. Znowu natychmiast zjazd ciężarów, 4-6 powtórzeń i jeszcze raz to samo. Dzięki temu zapewniasz mięśniom praktycznie nieustanną pracę pod napięciem. Mózg cały czas dostaje informacje, by napinać mięśnie mocniej. W pewnym momencie układ nerwowy nie jest w stanie wykrzesać z siebie już ani krzty więcej by napinać mięśnie i przestają pracować. W założeniu ma się to stać w ostatniej serii NOS, w której robisz ciężarem, jakim zaczynałeś pierwszą serię danego ćwiczenia w tym dniu. Za każdym razem gdy to się dzieje, mózg otrzymuje informację, że mięśnie nie dały sobie rady i muszą zostać wzmocnione. Dobrze to napisałaś? Bo wpierw piszesz o dodawaniu ciężaru a później o odejmowaniu.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Liti cwiczysz cos ? Dopiero zbieram odzież na treningi,przecież nie pójdę w mało fajnych koszulkach
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l @El Locko ChockoTrochę namieszałem, więc już prostuję. Pierwsze cztery serie, ze zwiększaniem ciężaru to standardowe wyciskanie. Jedyna innowacja to faza negatywna, trwająca 4 sekundy i wyciskanie trwające sekundę. Pauza między kolejnymi seriami wynosi 40 sekund, akurat by zwiększyć obciążenie. Po 4 takich seriach następuje chwila przerwy- około minuty. Wtedy robimy NOS.4 serie, zjeżdżamy ciężarem, zaczynając od tego z ostatniej serii, a kończąc na tym, co był w pierwszej serii. Między seriami 10 sekund przerwy maksymalnie. Tutaj też zachowujemy tempo 4-0-1-0.Jak patrzę teraz na poprzedni post, to faktycznie, był on nieco nieprecyzyjny. Mam nadzieję, że już jasne Edytowane 11 sierpnia 20159 l przez blazej10
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Brzuch i tak robi się w kuchni A ćwiczenia izometryczne wystarczą by go wzmocnić No raczej nie.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l No na brzuch to tylko dobra dieta. Reszta cwiczen to tylko dodatek mozna powiedziec, do definicji. Brzuch juz mocno pracuje i przy siadach i MC.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Biceps tez pracuje przy wiosłowaniu a triceps przy wyciskaniu na klate. Brzuch to meisien jak kazdy inny i im wiecej mu poswiecisz tym lepsze bedziesz miał efekty. Gdybym tak do tego podchodził to dalej bym nie robił trica i i miał płaski a nie taki którym mógłbym ci wydłubać oko Im wieksza masa miesniowa brzucha tym jest bardziej widoczny przy wiekszym bf, to chyba raczej logiczne.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Czy ja wiem zawsze mimo niskiego poziomu bf% nie byłem usatysfakcjonowany z brzucha dopiero gdy zacząłem go robić w mniejszym zakresie na dużym ciężarze zaczął się pojawiać i teraz mimo wyższego bf% i tak jest widoczny. Większym problemem jest łydka , którą katowałem codziennie a i tak ani rusz stoi w miejscu . Cały czas kombinuje jak by tu je ruszyć , liczyłem że mam dobry gen do łydek po Ojcu , który ma je dotyrane fenomenalnie (no ale 15-20 lat stażu więcej niż ja więc się nie dziwie nawet) ale może i na tej masówce wejdą . Edytowane 11 sierpnia 20159 l przez szarku123
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l O tym własnie mówie szarku. Masz jakies cwiczenia na dół brzucha z obciązeniem?
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Najlepiej czuje brzuch robiąc allahy w staniu , gdy konkretnie nisko schodzę dół niemiłosiernie piecze . Dodatkowo na sam dół od jakiegoś czasu robię unoszenie nóg w zwisie z tym że na bramie łącze dolne wyciągi ze sobą i nogami unoszę linkę przez co robię to jakby z obciążeniem . Brzuch 3 allahy i 3 serie na zwisie wszystko w 12-25 powtórzeniach i jest ogień. Zawsze miałem właśnie problem z tym dołem ale jak wywaliłem maszynę i wrzuciłem ten zestaw to ruszyło mocno do przodu.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Wystarczy nacisk dać na dół przy unoszeniu tułowia,to ten sam mięsień co góra,po prostu siłę tzreba przyłożyć w innym miejscu.
Opublikowano 11 sierpnia 20159 l Najlepiej czuje brzuch robiąc allahy w staniu , gdy konkretnie nisko schodzę dół niemiłosiernie piecze . Dodatkowo na sam dół od jakiegoś czasu robię unoszenie nóg w zwisie z tym że na bramie łącze dolne wyciągi ze sobą i nogami unoszę linkę przez co robię to jakby z obciążeniem . Ba now idzisz ja wyciągów nie mam. Bede musiał pokombinowac i do butów jakies odwazniki poprzyczepiac
Opublikowano 15 sierpnia 20159 l Spi.erdalaj z takimi motywatorami, mój cyrk - moje małpy, pisać będę po wsze czasy czy z brzuchem czy nie. Ale sp.ier.dalać to mozesz stąd ty łachmanie niedorobiony. Od kilku stron słychac tylko te twoje peir.dolone stękanie jaki to jestes lamus i masz najciezsza prace na swiecie kiedy my w pocie czoła walczymy o miesnie , dzisiaj kiedy ty pisałes swój kolejny zje.bany post ja robiłem interwały 30:30 po 11 serii przy których tobie po dwóch seriach poleciało by kinder bueno z dupy . Jestes jesli chodzi o mężczyzne na poziomie rayosa choc mysle ze jakby spiął dupe to jeszcze bys od niego patykiem po piź.dzie dostał o batmanie nie wspominając bo moze i chudy ale masy miesniowej ma wiecej od ciebie kasztanie bo robi chociaz pompki czy tam inne akrobacje na drążku a ty gałganie tylko na zmiane pier.dolisz o sterydach i cukierkach w kąciku smakosza. Gdybym wyglądał jak ty wstydziłbym sie uprawiac seks z kobietą że mnie wysmieje. Ty sie kur.wa do sadzenia rzepaku nie nadajesz a co mowic na siłownie. Sorry dziewczynko ale ktos ci to musiał w koncu tutaj kur.wa napisać, bo wiem ze kazdy tak samo mysli ze spartakusów ale nie pisął tego głośno. Wypier.dalaj do kacika platformówek razem ze swoimi mądrosciami o metanabolu bo to dział dla mężczyzn nedzna imitacjo A wróć jak zaczniesz coś z sobą robic. Aż łezka w oku się zakręciła i czasy ś.p. działu Bluzgawnicy się przypomniały
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l To i ja wrzuce, niestety w majtkach. Przez upaly ponad miesiac bez biegania i na dodatnim bilansie kalorycznym (niezamierzonym). Jeszcze w lepszym swietle, prosze bardzo: Wzrost: 3 litwiny Waga: 3 litwiny Sila: 20 litwinow Penis: 400 litwinow
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Wygląd 1/3 Litwina Niestety występuje u ciebie SKS-starość kur.. starość.
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Litwin, na tych zawodach na ktorych byles, wessalbym cie przez dupe BEZ PRZYGOTOWANIA. Zmien sport, serio, przeciez to wstyd 20 lat cwiczyc, koksowac sie, trzymac diety, wygladajac jak ty, nie mowiac o budzacych usmiech politowania wynikach silowych
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Pisz co chcesz,wyglądasz słabo i to jest fakt.Dobrze że nóg nie pokazałeś,bo tam to dopiero była by bieda.
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Ile ty masz w lapie? 32? W klacie? 89? Wez Litwin, serio, zostaw to i zajmij sie graniem w BFa, waleniem konia w parku jak za mlodu zwykles robic, czy cos w tym stylu, bo dajesz z siebie wszystko, a efekty sa takie jak zwykly czlowiek chodzacy raz w tygodniu na FBW na atlasie i jeszcze pchasz sie na zawody, no kurfa
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Jaki lolek,wstawia fotę w ciuchach Mógłbym ci dać fotkę aktualną-85 kg,ale nie chcę ci niszczyć przepitej psychiki A zresztą masz pijaczku: Edytowane 21 sierpnia 20159 l przez Litwin81
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l z talia szersza niz klata i brzuchem jak sekielski edit: haha, fajny cellulit na ramionach. To jest ta slynna kulturystyka? Znowu jestes grubaskiem jak na tych fotach sprzed 3 lat. Ramiona napinales czy to luzem?