Skocz do zawartości

Fotki

bomberman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, to weź się za siebie pełną parą do wiosny, masz kilka konkretnych miesięcy na trening włączając dwutygodniową przerwę na święta. A od stycznia, lutego full.

Opublikowano

@Kaczi Nie odkopie więc nie wiem ale jak chodzisz na siłkę sam to …. Odpadniesz. Imo widzę dwie opcje - albo trener który będzie Cię motywował albo kolega z którym będziesz chodził i będzie Cię nakręcał. Inna sprawa to że przy takiej nadwadze musisz mieć plan na trening bo albo zrobisz sobie krzywdę albo się zniechęcisz bo nie będzie efektów. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ja jestem zdania ze prawdziwy sportowiec powinien potrafic sam siebie motywowac. Obrac cel lub cele i do nich dazyc. Wtedy unikniemy sytuacji kiedy nagle kolega sie wykruszy a ja razem z nim, no bo samemu to mnie sie nie chce. 

• Plusik 2
  • This 1
Opublikowano

To trochę oczywista oczywistość, ale najtrudniej jest zacząć (lub wrócić po dłuższej przerwie). Jeśli przebrniesz przez te, powiedzmy, dwa - trzy miesiące regularnego treningu (stałe 3-4 razy/tydzień czy ile tam masz w swoim planie) to potem wpadasz w rutynę i nawet sie nie zastanawiasz jaką wymówkę dziś znaleźć, tylko wychodzisz na trening i tyle.

Powodzenia:good2:

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 16.10.2024 o 08:05, Kaczi napisał(a):

krzywdy sobie nie zrobię, bo na siłkę jak i inne sporty bywam od ponad 20 lat. Najwięcej siedzi w głowie jako że z nia też mam problem, ale ok koniec offtopu. Dzięki chłopaki za wsparcie   :hi:

Z tą krzywdą to może trochę przesadzam ale założyłem że tej aktywności raczej nie było jak tyle ważysz. Życzę powiedzenia ale sam piszesz że deprecha Cię dociska więc nie widzę szans na to żeby się w takiej sytuacji samemu zmotywować. Daj znać jak poszło :lapka: