Skocz do zawartości

Fotki

bomberman

Rekomendowane odpowiedzi

jestem siłowym januszem ale kolega mi mówił że poprzez właśnie bieganie spalają sie też mięśnie, co wy uważacie na to, ja też zamierzam zabrac sie za bieganie co by odsłonić w końcu kaloryfer ale nie chce jeszcze w dodatku wygladać jak suchar

Ogólnie i kolokwialnie mowiac kolejnosc spalania organizmu jest węgle > tłuszcze > mięso

Nie biegaj 2 godziny dziennie , zarzuc bcaa przed i po biegu i nie masz najmniejszych powodow do zmartwien

Im niżej zejdziesz z tkanką tłuszczową tym bardziej będziesz potrzebował substratów energetycznych jak bcaa,ale nie sugeruj się tym:

Ogólnie i kolokwialnie mowiac kolejnosc spalania organizmu jest węgle > tłuszcze > mięso

To jest największy lol jaki wyczytałem od tego trolla.Organizm tłuszcz odkłada w pierwszej kolejności,gdyż to są dla niego zapasy energetyczne na złe czasy,ale spala na samym końcu,prędzej poświęci mięso niż tkankę tłuszczową.

Im niżej zejdziesz z tkanką tłuszczową tym bardziej będziesz potrzebował substratów energetycznych jak bcaa,ale nie sugeruj się tym:

To jest największy lol jaki wyczytałem od tego trolla.Organizm tłuszcz odkłada w pierwszej kolejności,gdyż to są dla niego zapasy energetyczne na złe czasy,ale spala na samym końcu,prędzej poświęci mięso niż tkankę tłuszczową.

LOL Tyle ze źródłami energii w organiźmie są głownie węglowodany i tłuszcze nie białko. Jako źródło moge podac panią Haline od biologii w podstawówce. gdyby było jak piszesz niktnie robiłby redukcji bo jaki byłby w niej sens skoro paliłoby sie najpierw mieso potem tłuszcz

Od tego cyklu na saa we łbie ci sie poprzewracało trollu, przy wysiłku fizycznym o ktorym mowi mersii czyli bieganiu organizm bedzie spalał najpierw głownie węgle i powoli z czasem przestawiał sie na "tryb" palenia fatu zeby głównym źródłem energii podczas biegu były miesnie to musiałby chyba 2 godziny biegac, w dodatku na czczo. Beka z ciebie

Edytowane przez kanabis

No wydaje mi się, że Kanabis ma rację ale z tym wyzywaniem od trolli itp. obaj panowie moglibyście sobie dać spokój bo do niczego to nie prowadzi. Też lubię sobie pocisnąć w WKP czy czasem w Hyde Parku ale Litwin i Kanabis to stały beef na tym forum.

• Plusik 1

Klasyczne nieporozumienie. Kabi mowi o bieganiu i ma racje, Litwin mowi o silce i tez ma racje. No bo jak organizm bedzie ofiara katabolizmu po ciezkim treningu, to faktycznie sprobuje skorzystac z zapasow w miesniach. Ale przy bieganiu srednim tempem, nawet godzine to jakiegos wielkiego katabolizmu to tam nie bedzie co nie? Wiec wtedy jak mowi Kabi, najpierw tluszcz. Z jedna rzecza nie ma racji, poniewac organizm siegnie tez po bialko by uzyskac energie, ale to tylko podczas, dlugiego (okolo2h) jednostajnego treningu, np plywanie powiedzmy 10 000 metrow.

Niby tak,ale zauważ że tłuszcz jest dominującym substratem energetycznym przy procesach tlenowych w bardzo wąskim spektrum tętna 60-65%,jeżeli mersi pobiegnie szybciej proporcje się zmienią na niekorzyść,na początku ATP(w zależności jak szybko będzie biegł),później inne substraty,glikogen i tkanka mięśniowa wraz z tłuszczową-tak np. jest przy interwałach,tylko dla osoby mało wytrenowanej,której puls skacze momentalnie ten interwał może zaczać się przy pierwszym zrywie z kapcia ;)

Klasyczne nieporozumienie. Kabi mowi o bieganiu i ma racje, Litwin mowi o silce i tez ma racje. No bo jak organizm bedzie ofiara katabolizmu po ciezkim treningu, to faktycznie sprobuje skorzystac z zapasow w miesniach. Ale przy bieganiu srednim tempem, nawet godzine to jakiegos wielkiego katabolizmu to tam nie bedzie co nie? Wiec wtedy jak mowi Kabi, najpierw tluszcz. Z jedna rzecza nie ma racji, poniewac organizm siegnie tez po bialko by uzyskac energie, ale to tylko podczas, dlugiego (okolo2h) jednostajnego treningu, np plywanie powiedzmy 10 000 metrow.

Nie wiem co by musial robic, zeby mu ten katabolizm mieso zezarl.

Nie jesc przez 3 dni albo biegac przez 3 dni.

No albo nie jesc i biegac przez 3 dni :F

Dokładnie, no ale LOL i wogóle jestem troll. Litwin ładnie nabiera laików ładnymi słówkami ale gdy ktos mu wyłoży na tacy ze nie ma racji gubi sie i kompromituje. Organizm jako źródło energii w pierwszej kolejnosci czerpie ją z węglowodanów, pozniej przestawia sie na tłuszcze które sa energią na czarną godzine dopiero potem bierze sie za cos co NIE JEST założonym źródłem energii i zaczyna palic białko wyzwalając przy tym energie ale zeby do tego doszlo to jak napisał wroner mersi musiałby biegac 2 godziny i byc dzieckiem z etiopii. 

Litwin o moj bf sie nie martw, przynajmniej robie to na sucho nie jak lama :)

Przeciez o tym pisałem czoko, tylko jakoś nie wziąłem pod uwage ze mersi który nie biega mógłby poleciec maraton albo pływać 10km ;)

Litwin nie ma racji, mowa byla o bieganiu czyli wysilku tlenowym w poscie mersiego. Nie bylo wzmianki ze chodzi o trening siłowy a litwin sie doje.bał bo za wszelką cenę chcial pokazać jaki to jestem głupi sam wychodząc na idiote. Tyle wtemacie. KABI WINS

CZWBMjN.png

Edytowane przez kanabis

Nie wiem co by musial robic, zeby mu ten katabolizm mieso zezarl.

Nie jesc przez 3 dni albo biegac przez 3 dni.

No albo nie jesc i biegac przez 3 dni :F

Biegać po nie pełnym posiłku,albo biegać na czczo.Mersi nie wklejał diety wiec nie wiem czego ile dostarcza i czy to odpowiednia ilość.

Kabi przeczytaj jeszcze raz co napisałem,a takie grafiki to wstawiaj następnym razem jak będziesz miał jaja pojawić się na zlocie ;)

W ogóle tak sobie myślę że jesteś w wszystkim co robisz słaby,bo nawet ignorować moich postów nie umiesz :)

Edytowane przez Litwin81

Niby tak,ale zauważ że tłuszcz jest dominującym substratem energetycznym przy procesach tlenowych w bardzo wąskim spektrum tętna 60-65%,jeżeli mersi pobiegnie szybciej proporcje się zmienią na niekorzyść,na początku ATP(w zależności jak szybko będzie biegł),później inne substraty,glikogen i tkanka mięśniowa wraz z tłuszczową-tak np. jest przy interwałach,tylko dla osoby mało wytrenowanej,której puls skacze momentalnie ten interwał może zaczać się przy pierwszym zrywie z kapcia ;)

Na moje oko kolego, za bardzo probujesz na sile sie doj,ebac troszke.

Po pierwsze nie rozumiem co znaczy ze najpierw zuzyje ATP a pozniej reszte? ATP nie jest generalnie magazynowane a jest tworzone na biezaco, czy to przez rozpad weglowodanow do monosacharydow, czyli cukrow prostych jak np glukoza. Czy to tluszczy z kolei na kwasy tluszczowe.

To ze proporcje moga byc lepsze w przedziale o ktorym piszesz nie znaczy od razu ze po przekroczeniu tego pasma nagle chu.j go trafi i zacznie tracic miesnie. Nawet jak by tak to dramatycznie rozpatrywac, ze interwaly itd to co z tego? Przyjdzie, zje i tyle tych strat by bylo. Nie spodziewajmy sie jednak po koledze ktory nie jest zbyt aktywny ze nagle zacznie robic zmasowane interwaly co nie. No bo nie mozesz mowic ze wstanie czy tam od czasu do czasu jakies przyspieszenie bedzie od razu interwalem. Bez jaj. Duzo dobrych rzeczy tu piszesz, we wszystkich tematach, ale powtorze, na moje oko za bardzo na sile sie dowalasz, gdy serio nie trzeba.

Pozdro 600.

• Plusik 1

Na moje oko kolego, za bardzo probujesz na sile sie doj,ebac troszke.

Po pierwsze nie rozumiem co znaczy ze najpierw zuzyje ATP a pozniej reszte? ATP nie jest generalnie magazynowane a jest tworzone na biezaco, czy to przez rozpad weglowodanow do monosacharydow, czyli cukrow prostych jak np glukoza. Czy to tluszczy z kolei na kwasy tluszczowe.

Sam związek ATP stanowi magazyn energii,gdy się rozpada do ATD uwalnia się rodnik fosforanowy i następuje uwolnienie energii.O tą resztę chodziło mi o glikogen,którego każdy ma różną wartość w zależności od wytrenowania.

To ze proporcje moga byc lepsze w przedziale o ktorym piszesz nie znaczy od razu ze po przekroczeniu tego pasma nagle chu.j go trafi i zacznie tracic miesnie. Nawet jak by tak to dramatycznie rozpatrywac, ze interwaly itd to co z tego? Przyjdzie, zje i tyle tych strat by bylo.

Bardziej chodziło mi czy ma dietę odpowiednią by zahamować procesy kataboliczne,nie wystarczy zjeść cokolwiek,mimo iż po interwałąch organizm bardziej wybacza cukry proste niż po cardio,jak będzie słabo jadł to długo nie pobiega.

Nie spodziewajmy sie jednak po koledze ktory nie jest zbyt aktywny ze nagle zacznie robic zmasowane interwaly co nie.

Zmasowane interwały co do swoich możliwości,to co dla ciebie jest małym wysiłkiem dla niego może być dużym,całkiem jak z ciężarami.

No bo nie mozesz mowic ze wstanie czy tam od czasu do czasu jakies przyspieszenie bedzie od razu interwalem. Bez jaj. Duzo dobrych rzeczy tu piszesz, we wszystkich tematach, ale powtorze, na moje oko za bardzo na sile sie dowalasz, gdy serio nie trzeba.

Pozdro 600.

Pozdro 1200 ;)

Edytowane przez Litwin81

No i nie napisales nic innego niz ja, tylko ubrales w slowka z wiki i sie wciaz dowalasz. Po co?

Zreszta tak jeszcze doczytalem to. Ty piszesz ze ATP sie magazynuje, odpowidam ze nie. Piszesz ze JEST magazynem energii, ale wciaz sie NIE magazynuje w sposob jak by sie mialo nagle skonczyc.

Zapasy glikogenu to tez nie sa bog wie jakie. Czlowiek nie trzyma kilogramow glikogenu w miesniach. Jak sie on skonczy zacznie nastepowac rozklad triglicerydow na kwasy tluszczowe a one pozniej na ATP.

Oczywiscie ze nie wystarczy zjesc cokolwiek, ale czy ja napisalem ze to ma zrobic?

No i w koncu, interwaly to interwaly a nie ze ktos wstanie szybko z krzesla, pozniej siadzie i badum tss -  interwal. No kto jak kto ale ty chyba powinienes wiedziec to najlepiej.

I nie mowimy o wysilku jako takim, tylko o ogolnej zasadzie. Kazdy ma inne mozliwosci itd, ale my tu rozmawiamy o zwyklym, lekkim bieganiu. Jak koles ma nogi i nie wazy 200 kg to spokojnie godzinke przebiegnie, skonncz robic ze wszystkich inwalidow.

Edytowane przez El Loco Chocko

No i nie napisales nic innego niz ja, tylko ubrales w slowka z wiki i sie wciaz dowalasz. Po co?

Łorewa, nie odpowiadaj, mam to w sumie gdzies.

W sumie mógłbym napisać to samo ;) tyle ze ja wiki nie korzystam.To że nie raz tak pisze to nie jest że się chce doj.ebać,tylko przedstawić jak to wygląda dokładnie.

Czoko o tym mowilem. Nie ma co karmic trolla a na trudne słówka niech sie nabierają laicy którym kit wciska. Spoko wronerro który wie sporo o siłce go naprostował, czoko który ma papiery 3 razy bardziej cos warte niz te na noszenie wody litwina tak samo go naprostował ale ten dalej swoje. To jest wlasnie taki typ czlowieka który za chu.ja ci sie nie przyzna do błędu. Kompleksy i małe jądra :/

• Plusik 1
  • Minusik 1