Skocz do zawartości

Fotki

bomberman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brrrr ojej jak strasznie zabrzmiało, mam juz pełno w gaciach. Zobaczymy jaki cwany bedziesz na zlocie

ale co strasznie zabrzmiało ? że sie problem rozwiąże ? hahaha, u ciebie na wiosce może i rozwiązuje się wszystkie problemy poprzez obicie ryja, ale nie o to mi chodziło. jednak niczego nie wykluczam.....

znowu mi piszesz, jaki jesteś twardy i odważny, prosiłem przecież...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Chwilkę mnie tu nie było :) Starałem się ostro spinać dupsko na treningach, a dziś wrzucam porównanie.
67kg (przed 14 miesiącami) vs 83kg (obecnie). Foto z dziś.
th_551490757_67vs83_122_107lo.jpg
Nie pytam "co poprawić" itp ponieważ mam świadomość, że nadal jestem w głębokiej (pipi)e, ale pewna zmiana jest widoczna, więc uznałem że można to pokazać. Z góry dzięki za ewentualne komentarze i słowa krytyki (konstruktywnej).  

• Plusik 7
Opublikowano

No chyba raczej ciezko redukuje sie mase wybiorczo, gdyz robiac deficyt kaloryczny tluszcz traci sie stopniowo z calego ciala. Skoro przy 67kg mial 'boki' to pewnie uwarunkowanie genetyczne.

No chyba ze sie myle, to sam chetnie poznam metode jak robiac mase, tracic tluszcz z niechcianych miejsc.

Opublikowano (edytowane)

No no kolego, teraz bym cie pewnie na ulicy nie poznal, gdybym mial szanse znowu spotkac ;)

Idzie ci dobrze. Proponowalbym tylko, o ile tego nie robisz, dodac kardio. 20-30 minut po treningu czy z godzinke w jakis wolny dzien z dwa razy w tygodniu. Przyniesie ci swietne rezultaty. Idealnie wtedy bylo by miec bcaa na pokladzie. Jesli nie masz to moze byc jakis izolat przed (30-60min) i zaraz po, olej mct czy kokosowy. Jak to dalej problem to moze ryby sobie jakies przygotuj na jedzenie zaraz po treningu. Z maksymalizujesz swoje rezultaty wtedy, jak nie masz tego wszystkiego, przezyjesz. Bedzie tylko ciezej hehe :sorcerer:

Edytowane przez El Loco Chocko
  • Plusik 1
Opublikowano

nie no jasne nie odnosiłem sie do twojej wypowiedzi czoko :* Sam mysle ze bede robił chociaz jedno cardio na masie w tygodniu. Nawet ze względu na poprawienie układu krwionośnego i po prostu bo lubie

Opublikowano

Mialem wtedy na mysli suplementacje, czy tez dobre jedzenie ktore zmaksymalizuje twoj wysilek. Jak mialbym godzine na cardio, to zrobilbym 3 razy po 20 minut po treningu. Spokojnym tempem, bez szalenstw. Juz kiedys pan Litwin wspominal i mial racje, ze warto zrobic cardio na niskim glikogenie. Po silowni wypic jakies carbo, pobiegac, dopic bialko i bcaa (czy co tam mamy) i tadaaam :)

Nie tu wielkiej filozofi. A takie cardio pozwoli ci stracic troszke fatu i od razu optycznie bedziesz sie lepiej prezentowal.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie musisz (choc nie zaszkodzi) miec bcaa i mct. MCT uzywaj przed treningiem z odzywka wtedy organizm uzyje go jako zrodla energii. Zaraz po treningu z kolei uwidocznia sie jego zalety antykataboliczne. Bcaa mozesz podzielic jedna porcje na dwie. Twoj trening nie jest raczej az tak obciazajacy zebys musial az dwoch pelnych porcji zazywac (poza tym zakladam ze masz odzywke wiec i w niej aminokwasy sila rzeczy beda prawda). Czyli zazwyczaj jest to okolo 10 gramow, wiec 5 przed treningiem a drugie 5 przed cardio, lub po. Mozesz tylko 5 po samym treningu, tez bedzie okay. W twoim przypadku to nie bedzie mialo wielkiego znaczenia, a poziom aminokwasow i tak sie bedzie utrzymywal na dobrym poziomie.

Edytowane przez El Loco Chocko
  • Plusik 1