Hlipo 3 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 Ten super jump musi być zrobiony z beczką (dalej się też dolatuje) a jeśli chodzi o jedną bramkę to przypadkiem nie pominąłeś jej w centrum? Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 No właśnie na offline filtra nie ma. W każdym razie póki co nawet przy max. rozpędzie nie dolatuję do obręczy (do tej, do której trzeba się wybijać z hopki w hangarze), więc ponabijam trochę wyścigów, zgarnę furki i spróbuję czymś mocniejszym. Zresztą to i tak nie irytuje tak bardzo, jak np. jedna brakująca barierka furka wcale nie musi byc jakas wypasna. ja jezdze jakas Ikaruga czy jakos tak i spokojnie dolatuje. trzeba tylko zaczac jeszcze po okregu, przy plocie. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 rozpedzasz sie za okregiem, wlaczasz reczny, na prostej boosta najezdzasz beczka wychodzi jak marzenie... banal. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 No właśnie na offline filtra nie ma. W każdym razie póki co nawet przy max. rozpędzie nie dolatuję do obręczy (do tej, do której trzeba się wybijać z hopki w hangarze), więc ponabijam trochę wyścigów, zgarnę furki i spróbuję czymś mocniejszym. Zresztą to i tak nie irytuje tak bardzo, jak np. jedna brakująca barierka Do tego challenga, praktycznie każdy wóz się nadaje, a naprawde dobry jest, jeden z pierwszych samochodów "Vegas", spróbuj nim. Co do bramek, ehhh ja już praktycznie się poddałem 2 brakujące, i znaleść je teraz, to prawie niemożliwe, dla mnie ehh........ Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Jak macie parcie na ostatnie bramki czy billboardy, to mapki w rękę, zacisnąć zęby i sprawdzać kropka po kropce... Znajdz wszystkie: jumps, smashes i billboards http://www.wuwunio.pl/ub/burnout/01.jpg http://www.wuwunio.pl/ub/burnout/02.jpg http://www.wuwunio.pl/ub/burnout/03.jpg Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 (edytowane) Odnośnie tych update'ów do Burnout Paradise, swego czasu twórcy coś mówili, że będzie rozbudowywane...miasto. Czyli pewnie zasada taka jak w demku: - kto kupi, temu barierki wjazdu znikną, kto nie, ten będzie miał barierki ale elementy związane z nowymi elementami miasta/terenu zobaczy. Zresztą porównajcie poprzednią mapę BP (tą pierwszą) i tą , która została przyjęta. Widać wyraźnie, że miał być jakieś 30% większy teren niż jest ostatecznie. Jeżdżąc po mieście widać też elementy w budowie oraz oddalone fragmenty, gdzie dojechać się nie da. Jak dla mnie update będzie oznaczał właśnie "wybudowanie" nowych fragmentów dróg itp . Swoją drogą niezłe obejście limitu płyty DVD... i piratów (bo jak piracisz nie masz Live'a = nie ściągniesz rozbudowy miasta;] ) Ale mogę się mylić Jeśli jednak tak będzie, mogą rozbudowywać BP praktycznie w nieskończoność i gra będzie cieszyć wciąż. Już widzę jakby w BP był teren wielkości TDU ale tak zróżnicowany jak w BP... miazga... ;] Edytowane 13 lutego 2008 przez neopb20 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 (edytowane) Tak sobie dziś włączyłem na moim głównym koncie (maciucha) demko Burnouta Paradise (full już leci). Wcześniej jakoś grałem na drugim koncie. No i oczywiscie chcialem pograc online (głowne konto) no i tam wyrazam zgode na te wszytkie EA'owskie pierdoły i nagle dostaje komunikat, że moje konto nie jest zgodne z zasadami EA o nieletnich. No to zaglądnąłem sobie do instrukcji od fify 08 (też EA) i patrze, że żeby korzystać z multi w ich grach trzeba mieć ukończone 13 lat... Kpina jakaś czy co? Ja kupuje grę za 150zł i nie mam do niej pełnego dostępu tylko ze względu na wiek? Przecież obowiązują jakieś prawa konsumenta, które ustalają moje prawa... Mogę mieć 5 latek ale jak kupuję ich produkt to mam do niego przecież pełne prawo... Jakieś rady? Da się cokolwiek z tym zrobić? PS. Szkoda, że w polsce nie oficjalnego live'a bo tak bym ich opie.przył... Edytowane 13 lutego 2008 przez maciucha Cytuj
Wafrzo 0 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Tak sobie dziś włączyłem na moim głównym koncie (maciucha) demko Burnouta Paradise (full już leci). Wcześniej jakoś grałem na drugim koncie. No i oczywiscie chcialem pograc online (głowne konto) no i tam wyrazam zgode na te wszytkie EA'owskie pierdoły i nagle dostaje komunikat, że moje konto nie jest zgodne z zasadami EA o nieletnich. No to zaglądnąłem sobie do instrukcji od fify 08 (też EA) i patrze, że żeby korzystać z multi w ich grach trzeba mieć ukończone 13 lat... Kpina jakaś czy co? Ja kupuje grę za 150zł i nie mam do niej pełnego dostępu tylko ze względu na wiek? Przecież obowiązują jakieś prawa konsumenta, które ustalają moje prawa... Mogę mieć 5 latek ale jak kupuję ich produkt to mam do niego przecież pełne prawo... Jakieś rady? Da się cokolwiek z tym zrobić?PS. Szkoda, że w polsce nie oficjalnego live'a bo tak bym ich opie.przył... Trzeba bylo sciemnić wiek, a ograniczenia służą ochronie jednak, zebys sie nie zdemoralizował Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Tak sobie dziś włączyłem na moim głównym koncie (maciucha) demko Burnouta Paradise (full już leci). Wcześniej jakoś grałem na drugim koncie. No i oczywiscie chcialem pograc online (głowne konto) no i tam wyrazam zgode na te wszytkie EA'owskie pierdoły i nagle dostaje komunikat, że moje konto nie jest zgodne z zasadami EA o nieletnich. No to zaglądnąłem sobie do instrukcji od fify 08 (też EA) i patrze, że żeby korzystać z multi w ich grach trzeba mieć ukończone 13 lat... Kpina jakaś czy co? Ja kupuje grę za 150zł i nie mam do niej pełnego dostępu tylko ze względu na wiek? Przecież obowiązują jakieś prawa konsumenta, które ustalają moje prawa... Mogę mieć 5 latek ale jak kupuję ich produkt to mam do niego przecież pełne prawo... Jakieś rady? Da się cokolwiek z tym zrobić?PS. Szkoda, że w polsce nie oficjalnego live'a bo tak bym ich opie.przył... Trzeba bylo sciemnić wiek, a ograniczenia służą ochronie jednak, zebys sie nie zdemoralizował Tia... Mądry polak po szkodzie, taki mądry to ja też teraz jestem. Po drugie jakiej ochronie, jakie zdemoralizował ? Niedość, że wykupuję golda i płacę za grę 150zł to nie mogę grać w niej w multi... Tylko EA ma te jakieś pokichane restrykcje... Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Prosta zasada. Jeśli gra jest np. od lat 15, a ty przy rejestracji podajesz prawdziwy wiek (np. 14) to nie dziw się, że nie możesz grać. Lecz jeśli w jakikolwiek sposób, zdobędziesz grę (nielegalnie, bo normalnie nie powinieneś jej kupić ze względu na wiek to możesz mieć pretensje tylko do siebie. Oni mają narzucone odgórnie restrykcje dotyczące wieku i zawartości w grach wideo, więc nie do nich pretensje. Moloch to się zabezpiecza i woli dmuchać na zimne. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Taaa... niby wszystko jasne i logiczne. Tylko co zrobić, jeśli gra - tak jak właśnie Burnout Paradise - jest od LAT TRZECH ? User powinien PRZED zakupem znaleźć i przeczytać regulamin korzystania z usług sieciowych ? Trochę zonk... - maciucha ma trochę racji w swym narzekaniu. Z drugiej strony - to USA i chore obwarowania prawne dotyczące wszystkiego. Wchodzisz do sieci grać online czyli jesteś narażony na wulgaryzmy, itp. - a to już przecież FE i trzeba dzieci chronić... LOL. Paradoksy tego dziwnego kraju za oceanem do końca życia chyba nie przestaną mnie zadziwiać... Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 co do problemu kolegi, to w zwiazku z tym, ze nie ma polskiego live i gra na amerykanskich serwerach EA (nie wiem czy sa w ogole europejskie) to musi respektowac to prawo. Pamietam swego czasu jak zalozylem forum i jeden koles mi napisal maila, gdzie ma przefaksowac podpisany dokument przez rodzicow wyrazajacy zgode na rejestracje na forum, bo mial mniej niz 13 lat _-_ Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 nie jestem w domu, ale w necie znalazlem okladki Burnout Paradise (jest jeszcze jedna po niemiecku). jak bede w domu to sprawdze czy u mnie tez tak jest. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Co do tego skanu, też to mam ale jaka zgoda rodzica? Nie mam tam żadnej opcji, która by o czymś takim mówiła Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 jest tam info, ze trzeba miec 13+ zeby zarejestrowac sie w serwisie EA. taka zalozyli restrykcje i jak bardzo byloby to niesprawiedliwe - maja prawo i info o tym jest. Cytuj
Maniek84 0 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Panowie, krótkie, naiwne pytanko... Jak włączyć showtime. Kombinacja LB+ RB nie daje rezultatów. Może najpierw trzeba go jakoś odblokować???? Chciałem coś beztroskiego mojej fruźce zarzucić a tu dupa zbita. Lubi jedynie w Burnouta pocinać... HELP PILNIE Cytuj
Gość Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 (edytowane) Witam. Jak kupie BP w języku niemieckim będe miał możliwość zmiany na angielski ? Poprawiłem Edytowane 17 lutego 2008 przez jasiopatryk Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 17 lutego 2008 Opublikowano 17 lutego 2008 (edytowane) Tak jak w angielskim możesz zmienić na angielski, a w mudżachedzińskim na mudż@^#%cośtam Pewnie chodziło ci czy w wersji niemieckiej można włączyć j. angielski. Wątpię, wydaje mi się, że nie ma takiej opcji choć mogę się mylić. Na marginesie fajnie: DJ Athomik nadający czystą niemczyzną i do tego ulice Adolf Hitler StraBe, Wunderbar Platz, Bayern Monachium Autobahn A samochody oczywiście w Schrotthändler wyglądające jak Audi, Merce, BMW i inne Trabanty Zdaj relacje z Burnout Himmel rotfl Edytowane 17 lutego 2008 przez _Kroolik_ Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 17 lutego 2008 Opublikowano 17 lutego 2008 (edytowane) Nareszcie po dosyć sporym czasie oczekiwania X360 i B:P wpadły w moje szpony. Zważywszy iż jest to moja pierwsza gra na X'a, pierwsze wrażenie wbiło mnie w fotel. Ta rozległość, te światła, ta piosenka ("Paradise City") po prostu O_O. I to by było na tyle jeśli chodzi o menu, zaczyna się właściwa gra I pierwsza oraz zarazem największa wada mojej wersji: JĘZ. FRANCUSKI!!! Gorzej być nie mogło, no ale cóż, BP skomplikowanej fabuły niema, i po 15 minutach można się przyzwyczaić. Wracając jednak do gry: Criterion mnie nie zawiódł. Pomimo tych wszystkich zmian, to wciąż jest stary dobry Burnout pomimo z początku bałem się, że przez te wszystkie zmiany klimat poprzednich części wyparuje. Na szczęście myliłem się. Chociaż otwarte trasy wcale nie wydają mi się dobrym pomysłem, łatwo się pogubić, poza tym wymagają większej koncentracji podczas wyścigu, szczególnie na linii "zaje.biście szybkie zapier.dalanie <=> kontrolowanie położenia na mapie". Pomimo narzekań paru osób, zastępstwo crasha uważam za lepsze od pierwowzoru, aczkolwiek łatwiejsze do wbijania milionów punktów Oprawy muzycznej nie bede komentował gdyż EA TRAX w tej grze to tragedia, szczególnie dla kogoś kto grał w Burnout: Dominator. Mogliby się bardziej wysilić, i jeszcze ta Avril, geez.... Początkowa ocena: 8-/10 Edytowane 17 lutego 2008 przez Konar$ky Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 18 lutego 2008 Opublikowano 18 lutego 2008 Witam. Jak kupie BP w języku niemieckim będe miał możliwość zmiany na angielski ? Poprawiłem jak z każdą inną grą to zależy, jak masz możliwość to obadaj tył pudła, jeśli jest tylko w dojczu to będzie to tam napisane możliwe że gra ustawia język bazując na locale konsoli Cytuj
Fader 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 EA TRAX w tej grze to tragedia, szczególnie dla kogoś kto grał w Burnout: Dominator. Mogliby się bardziej wysilić, i jeszcze ta Avril, geez.... W B:D też była Avril )))) Cytuj
Specu 148 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 (edytowane) Na razie cyknalem, ze LT+RT sie robi takedown eee? na prawie kazdym skrzyzowaniu masz jakis event, oznaczony odpowiednim kolorem (czerwony-road rage, niebieski-race, zielony-stunt itd) zajezdzasz na swiatla, wciskasz spusty i jechana. Edytowane 19 lutego 2008 przez Specu Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 (edytowane) A propo nazw, chciałem się zapytać, tak z czystej ciekawości jak nazywa się po angielsku event oznaczony na pomarańczowo? Pytam się, bo mam wersję po francusku. CYTATEA TRAX w tej grze to tragedia, szczególnie dla kogoś kto grał w Burnout: Dominator. Mogliby się bardziej wysilić, i jeszcze ta Avril, geez.... W B:D też była Avril wink.gif)))) Wiem o tym, żałuje że nie przyszło im do głowy że żaden porządny gracz jej nie lubi (poza NerkoWiktorem, rzecz jasna). Chociaż gorsza od niej jest każda melodia z Burnouta 3, która pojawiła się w Paradise. Myślałem że mi uszy odpadną jak wylookałem w EA TRAX tę denerwującą melodię z menu B3:T. Wrrrrrr........musze pendriva załatwić i przy czymś własnym jeździć. - towarzyszy mi uczucie haosu po przesiadce z ostatniego "Burnouta", wiecie - free roaming. Wiesz jj, ja mam już licencję B, a wciąż jestem zdezorientowany przy race'ie i przewiduje że mi tak zostanie do końca gry, o ile w ogóle ją przejdę. Edytowane 21 lutego 2008 przez Konar$ky Cytuj
xiii-13 0 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 Pomarańczowy to bodajże Marked Man. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 Żółty to marked man. Pomarańczowy to Burning Route. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi