neopb20 0 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 (edytowane) Ha! Swego czasu pisałem o tym, że być może właśnie tak się stanie, że pojawią się dodatkowe wyspy i gra będzie się rozbudowywać niemal w nieskończoność... i stało się! Pamiętacie tą mapę pierwszą? Coś mi się zdaje, że właśnie taki jest plan Criteriona na obszar BP . Jeśli się nie mylę, dostaniemy praktycznie drugie tyle terenu... ...Swego czasu ktoś miał wątpliwości : "jak to możliwe, że do GTA4 dorzucą nowe wyspy ?" ... i mamy odpowiedź . Tyle, że w BP takie rozwiązanie zostanie wprowadzone jako pierwsze. Pytanie: Czy po prostu wyspy są już wbudowane i zwyczajnie ściągniecie danego dodatku je odblokowuje czy to zupełnie nowy materiał? To wyjaśni pojemność dodatków ... Jeśli faktycznie dodatki są dodawane "sukcesywnie" a nie już wbudowane, to mamy przepis na grę, która może istnieć latami (graficznie ta gra spokojnie utrzyma się w czołówce przez rok jak nie dłużej) i wciąż się świetnie sprzedawać . Co 2-3 miesiące nowa wyspa i nietrudne będzie uzyskanie wielkości terenu na poziomie TDU (gdzie teren był potężny, tylko zbyt mało zróżnicowany - ale za to realistyczny, nota bene- ponoć robi się już 2-ka z 2400km, tym razem znacznie bardziej zróżnicowanych tras...) ...i w tym momencie 20GB na HDD powoli przestaje wystarczać ...Anniversary, GTA4 nazwane epizodami, wyspy do BP i wciąż rosnąca biblioteka XBLA, o filmach w HD i Originals nie wspomnę ... ...i chyba zacząłem wierzyć, że dodatki do GTA4 faktycznie mogą być tym, co ViceCity czy SanAndreas. Technicznie jak widać - jest to wykonalne. Czasowo - wątpliwe. Ale nie można wykluczyć, że premiera została opóźniona przez PS3, a spece od programowania tej gry na X360 ten czas wykorzystali i przygotowywali w tym czasie "epizody" w postaci ViceCity czy SanAndreas ... Edytowane 14 marca 2008 przez neopb20 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Gierkę dorwałem niedawno, ale już teraz mogę powiedzieć z czystym sumieniem...TO JEST TO!!! Nowa konwencja polowania na eventy w mieście i dojazd do tychże bardzo przypadł mi do gustu. Brak wznowienia wyścigów na samym początku nie daje się tak we znaki, być może później przy większym procencie skompletowania gry będzie to bardziej uciążliwe (powroty do startu), ale jak na razie - nie udało się to jadę do następnych challenge'y. Muza - miód. Mogli darować sobie kawałki Avril "I want to be your bitch!!" ale jakoś to przeboleję. Nie sprawdziłem czy można kawałki wyłączać...no proszę. Kiedy usłyszałem "Would?" Alice'ów prawie się popłakałem. Soundtrack bardzo przypadł mi do gustu. Prędkość - główny bohater gry. Z tym elementem gry jest jak najbardziej tip-top. Nowy tivik sprawuje się świetnie w środowisku gry i muszę przyznać, że czas reakcji jaki potrzebuje moje oko na zarejestrowanie tego co się dzieje na ekranie jest krótszy niż było to w przypadku Revenge (pierwszy kloc). Ogółem...miód malina. Tylko grać . Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Gram od kilku dni i z czytym sumieniem moge napisac, ze to najlepszy Burnout. Zniszczenia samochodow sa po prostu rewelacyjne. Jedyna rzecz ktora mnie denerwuje to brak mozliwosci przerwania w trakcie(a moze ja nie wiem jak to zrobic ?) i restartu wyscigu. W tej chwili robie licencje elite i o ile wczesniej to nie przeszkadzalo to teraz coraz bardziej daje sie we znaki. Cytuj
elimiko 1 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Gram od kilku dni i z czytym sumieniem moge napisac, ze to najlepszy Burnout. Zniszczenia samochodow sa po prostu rewelacyjne. Jedyna rzecz ktora mnie denerwuje to brak mozliwosci przerwania w trakcie(a moze ja nie wiem jak to zrobic ?) i restartu wyscigu. W tej chwili robie licencje elite i o ile wczesniej to nie przeszkadzalo to teraz coraz bardziej daje sie we znaki. Zeby przerwac wyscig wystarczy zatrzymac sie poprostu na kilka sekund. Opcji restart niestety nie ma. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Mam problem z osiagnieciem "Watt?", zrobilem na tej ulicy najlepszy czas i showtime, a achievementa jak nie bylo tak nie ma Wie ktos jakie moga byc tego przyczyny ?? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Pobij go jeszcze raz :] Do achi sam czas wystarcza, napewno dobra ulica? Tam kolo zlomowiska w downtown? Cytuj
Gość Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Wejdz na mape i zobacz czy ulica zaznaczona jest na srebno. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 Tak to ta ulica, czas pobilem juz kilka razy, w tej chwili mam 3.47 sec, a ulica jest zaznaczona na zloto. Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) Najprawdopodobniej tak będzie wyglądała ostateczna mapa Paradise City i terenów przyległych po wydaniu wszystkich DLC... Pierwsza mapa wyglądała tak: http://img244.imageshack.us/img244/9828/originalbpmpy1.jpg Najprawdopodobniej w pierwszym DLC dostaniemy właśnie tą wyspę na wschodzie z lotniskiem ... Później pewnie te części południowe...tak coś czuję i...obym się nie mylił Gołym okiem widać, że w ten sposób możemy spodziewać się praktycznie drugiej takiej ilości terenu ... Edytowane 16 marca 2008 przez neopb20 Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Przeciez to jest ponad 2x tyle ile juz bylo oO Jakies potwierdzone zrodlo? I tak sie zastanawiam co dadza te nowe tereny? Nowe billboardy, smashe, jumpy, eventy czy po prostu dadza pojezdzic. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Pewnie to co wymieniles, bo wypuszczanie samego terenu tylko po to zeby sobie pozwidzac byloby glupota, nikt by tego pewnie nie kupil, do tego pewnie dorzuca jakies nowe osiagniecia. Mapka wyglada obiecujaco (miejmy nadzieje, ze jest prawdziwa) chociaz wolalbym wiecej terenow zabudowanych, a nie polnych drog. Nadal nie chce mi zaliczyc tego osiagniecia z pobiciem czasu na ulicy Watt St?, normalnie jaja jakies Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) To pierwsza mapa do BP , którą wydała Criterion, umieszczona w jednym z branżowych pism zagranicznych, później szybko rozprzestrzeniła się w necie jako scan. Raczej nie fake - pojawiła się z 3/4 roku przed premierą, a jak widać zawiera dokładną kalkę tego, co ostatecznie się w grze znalazło... i jeszcze więcej terenu, którego nie ma... . Mapa w ostatecznej wersji gry została zmniejszona, zapewne z powodu mniejszej pojemności DVD . Dodanie tej wyspy na wschodzie i do tego informacja, że teren "będzie dodawany i nie skończy się na jednym dodatku" sugeruje, że najprawdopodobniej Criterion po prostu zmierza do tego, byśmy ostatecznie mieli własnie taki teren jakim była pierwsza planowana mapa ... i nie da się ukryć - ten teren po pierwsze jest odpowiednio zróznicowany, po drugie...odpowiednio duży - taki był zamysł BP i pewnie ostatecznie właśnie tak to będzie wyglądać . Mamy też w tym wypadku odpowiedź dlaczego te wyspy będą za free. Ot, po prostu teren miał być większy tylko nie udało się go zmieścić na DVD . Pewnie na PS3 pojawiłby się od razu cały z racji Blu-Ray'a, i MS zaprotestował . Efekt? Wszyscy dostaniemy cały teren tylko przez darmowe DLC , zarówno na PS3 jak i X360 Edytowane 16 marca 2008 przez neopb20 Cytuj
Sokolov 0 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 Raczej nie fake - pojawiła się z 3/4 roku przed premierą, a jak widać zawiera dokładną kalkę tego, co ostatecznie się w grze znalazło... Nie do końca taką dokładną kalką. Zobacz tam gdzie jest tama, pod nią jest jeszcze most (w grze), którego na tej mapce nie ma <_< Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 I autostrada jedzie inaczej na poludniowym-zachodzie, ale to szczegoly <_< Cytuj
Sokolov 0 Opublikowano 16 marca 2008 Opublikowano 16 marca 2008 (edytowane) Też prawda A co do DLC, to chyba rzeczywiście jako pierwsze dostaniemy lotnisko. Na ostatnim filmiku ( http://pl.youtube.com/watch?v=DcrprEQwSpE ) można zauważyć, że samochód kieruje się właśnie w stronę lotniska <_< Edytowane 16 marca 2008 przez Sokolov Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 17 marca 2008 Opublikowano 17 marca 2008 To chyba pierwsza gra w ktorej chce zdobyc wszyskie achievementy z singla i cholera musialo sie cos oczywiscie skopac, zrobilem osiagniecie za pobicie czasu na kazdej ulicy w miescie, a ten za ulice Watt St oczywiscie nadal nie wszedl <_< Cytuj
shy4 53 Opublikowano 17 marca 2008 Opublikowano 17 marca 2008 Matrox musisz poczekac na latke, nie jestes jedyna osoba ktorej ten achi nie wchodzi,podobnie jest z tym za showtime na jednej z ulic....taki blad w kodzie gry i tyle, ponoc w latce Criterion obiecuje to naprawic. Cytuj
Gość Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 Wlasnie zassałem demko z Marketplace (uhmm, sorry z Rynku.. ) Majac w pamieci lupanie we wszystkie częsci z PS2 i PSP naprawde dostałem solidnego kopa. X360 posiadam dopiero drugi dzień wiec moze dlatego grafa robi na mnie jeszcze bardzo duze wrazenie, co mnie mile zdziwilo to to, ze mozna spokojnie pograc online z ludzmi ktorzy tez smigaja przez wersje demonstracyjna. Next-genowy Burnout wypada jak na 1wsze wrazenie bardzo fajnie, wielka jak narazie przytlaczająca nieco metropolia, no i jeszcze jeden (maly aczkolwiek cieszacy) bajer czyli zapalanie silnika przed rozpoczeciem jazdy, co nie wiem czemu ale bardzo mi sie spodobało:) Cytuj
jarken 33 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 To chyba pierwsza gra w ktorej chce zdobyc wszyskie achievementy z singla i cholera musialo sie cos oczywiscie skopac, zrobilem osiagniecie za pobicie czasu na kazdej ulicy w miescie, a ten za ulice Watt St oczywiscie nadal nie wszedl Dziś udało mi się zaliczyć tego achivementa bez żadnego problemu. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 21 marca 2008 Opublikowano 21 marca 2008 W koncu udalo mi sie zrobic licencje Elite, jezeli ktos jeszcze jej nie zrobil, a zamierza to mam dobra rade, nie zostawiajcie Burning rouds na koniec, jak tak zrobilem i malo sie nie zachlastalem przez to wracanie przez cala mape do zlomowiska, a potem na start. Cytuj
wujakamil 1 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 Ja zostawiłem na koniec i nie narzekam trzy godzinki i na wskakiwało tyle autek co przez 40 godz. Gra kozak wymiata na całej lini , niebawem setka pyknie i wcale nie nudzi Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Właśnie dotarła do mnie gierka, ale się w niej troszkę gubię. Wygrałem 5 rajdów ulicznych na 1st miejscu. Dostałem w nagrodę furę + jakieś wins upgrade. Jak dostać się do tej fury, lub zrobić te upgrejdy? Cytuj
Dante 433 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Na złomowisku a upgrade to może license Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Po fure musisz jechać do Junk Yardów które są zamieszczone na tej mapce Co do wins upgrade'ów to im więcej wygrywasz eventów tym lepszą masz licencję (najpierw C potem B ,A ...) Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 (edytowane) XM16... właśnie o taką mapkę mi chodziło. Jeszcze nie orientuje się, co jakie ikonki oznaczają stąd moje poszukiwania. Dzięki chłopaki. Aha, a podpowiedzcie mi jeszcze, na niektórych trasach klikając na padzie górny krzyżyk pojawia mi się albo czas, albo jakieś koszta w $$ i coś jeszcze. Domyślam się, że trba przejechać trasę w określonym czasie, tylko w jakim. Albo te koszta, mam wszystko rozwalać po drodze? I dlaczego te auta są takimi gratami Praktycznie wszystko im odpada. Wygrałem pierwsze auto, ucieszyłem się, znalazłem ten Junki Yard i... dostaję jakiegoś gruchota Edytowane 31 marca 2008 przez DaBig Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi