Skocz do zawartości

Burnout Paradise

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co trzeba zrobić żeby mieć 101%? Coś więcej niż na achievmenta "Criterion Elite"?

Wystarczy na achivmenta "Criterion Elite" .

czyli wszystko co sie da z gry bez dostepu do sieci wyciągnąć (najbardziej pracochłonne to znalezienie wszystkich smashy)

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musisz stanac minimalnie pod jakims tam katem, bo Ci nie zacznie zaliczac nawet tych 50%. I po drugie nie mozesz parkowac miedzy juz walnietymi samochodami, bo nie zalicza.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę nieco i napiszę, że ustalono datę pierwszej z większych aktualizacji o kryptonimie Cagney, w linku lista zmian:

http://www.criteriongames.com/comingsoon/cagney.php

według mnie zapowiadają się bardzo ciekawie, chociażby tryb stunt run, w którym można zresetować punkty przeciwnikowi takedownując go :D do tego 2 nowe akutka, zmiany w wyścigach rankingowych, nowe chelenge, karoserie - dla fanów gratka, ja nie mogę się doczekać !! :]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie dostałem spam od EA a tam...

"Exciting new additions include motorcycles (a first in Burnout!), a brand-new island off the coast of Paradise City, and maybe - just maybe- we'll even let you take to the skies."

Opublikowano
Właśnie dostałem spam od EA a tam...

"Exciting new additions include motorcycles (a first in Burnout!), a brand-new island off the coast of Paradise City, and maybe - just maybe- we'll even let you take to the skies."

Przecież nie ma sie co dziwic. Juz dawno w Crash TV czy jakoś tak pokazywali model samolotu którym latał facio nad Paradise City. W (pipi)e im sie chyba poprzewracało , niech dadza jeszcze łodzie , odrzutowce , koparki , rowerki i dzieci ze skakankami.

No chyba ,że dali by tylko jeden model samolotu dzięki któremu byśmy sobie penetrowali mape w poszukiwaniu niedorobionych tekstur :dance:

Opublikowano (edytowane)

ale z was malkontenci ;<

nie wiem, może ja za głupi jestem, ale w jaki sposób dodanie możliwości polatania samolotem ma umniejszyć przyjemność jazdy samochodem w tej grze? ._.

Edytowane przez okoolarnik
Opublikowano

Nie zmieni frajdy z jazdy samochodem, ale oryginalnie chyba Burnout to byla scigalka samochodami, a nie nastepne GTA ,tylko bez wysiadania z pojazdow...

Gość Kasandra
Opublikowano (edytowane)
Nie zmieni frajdy z jazdy samochodem, ale oryginalnie chyba Burnout to byla scigalka samochodami, a nie nastepne GTA ,tylko bez wysiadania z pojazdow...

Burnout pozostał ścigalką, a to, że po wydaniu gry twórcy starają się wprowadzać jakieś nowe rzeczy, to chyba powinno liczyc się in plus.

Większość producentów po wypuszczeniu gry zapomina o niej i robi następną, tutaj panowie z Criterion postanowili supportować grę w różne bonusy.

Mi na przykład podoba się pomyśł pozwiedzania miasta samolotem.

W imie czego chcesz mi tego zabronić?

W imię czystości gatunku konsolowych ścigałek?

Nie chcesz to nie musisz latać tym samolotem.

Edytowane przez Kasandra
Opublikowano

Ten kawałek o GTA to całkiem dobre opisanie nowego Burnouta. Zasiadłem za kółkiem i od razu zabrakło mi możliwości wybicia łokciem szyby ;)

Nowy B jest, niestety, pomyłką. Wyścigi są niegrywalne, ten cudowny, magiczny i supernowoczesny "free roaming" po prostu morduje ten rodzaj eventów. Stunt Runy bawią tylko kilka minut, a Road Rage to sobie robię lepszy w GTA, gdzie świat przedstawiony może i jest deczko brzydszy, ale za to wszystko może się w nim zdarzyć.

Przy 2 i 3 bawiłem się o niebo lepiej. Paradise wygląda jak tech demo jednego z aspektów GTA IV :D

Opublikowano

Jak nie umiesz wygrywać tych wyścigów to może pograj w Cars. Nie wiem co tu niegrywalnego, jak dla mnie najbardziej relaksujące z dostępnych na X wyścigów. Dobry support też się chwali. Pełno ludzi na serwerach, chelange ze znajomymi to czysty fun. Jak zwykle najwięcej marudzą osoby nie radzące sobie z danym tytułem. Podobnie jest z Halo...

Opublikowano

Nie rozumiem jak moza miec pretensje o to ,ze suportuje sie tytul kupe czasu po premierze.Do tego wszystko co zostanie dodane bedzie opcjonalne wiec w czym problem.

Opublikowano

Niegrywalne jest koniecznosć korzystania z mapy podczas wyścigu.

Dzięki za radę, ale w Cars pykać nie będę. Powzdycham sobie do Burnout 2.

Opublikowano

Co do wyścigów... muszę przyznać rację przedmówcy. Trasy free roamingowe to dobry pomysł, ale powinny stanowić tylko część wyścigów, reszta powinna być ograniczona strzałkami jak w poprzednich częściach.

W takim stanie jak teraz eventy wyścigowe to najgorszy element gry... po zrobieniu 101% nawet raz dla przyjemności nie odpaliłem wyścigu.

Dodatkowo, cała złożoność miasta traci sens i po prostu jest niewykorzystana, w większości przypadków popyla się po jednej wyuczonej trasie i nie ma mowy o użyciu jakiegoś skrótu, wyjeżdżamy na prostą i gaz do dechy :/

Traci na tym wszystko, przepychanki z innymi mają miejsce tylko na początku, również online :/

Opublikowano

Online wszystko zależy od hosta. Jak wiadomo customizacja tras przejazdu jest olbrzymia, więc nie ma problemu zrobić trasy bazujące na prostych drogach, których nie brakuje w grze (szczególnie okolice Wind Farm itp). Sam grałem w wiele takich wyścigów np. tylko przez most i przepychanek i takedownów było pełno :) Nie mówię również, że Paradise jest grą bez wad i że mapka super itp, bo wiadomo jak jest, ale też nie uważam, żeby był aż tak zły, by tylko po nim jeździć, jak po burej...Liczy się fun - i tu go nie brakuje. A jeśli ktoś jest chętny pościgać sie na poważniej, to ma do dyspozycji niezrównany IMO PGR i jeszcze dodatkowo anemiczną IMO Forze :)

Opublikowano
[...]Dodatkowo, cała złożoność miasta traci sens i po prostu jest niewykorzystana, w większości przypadków popyla się po jednej wyuczonej trasie i nie ma mowy o użyciu jakiegoś skrótu, wyjeżdżamy na prostą i gaz do dechy :/ [...]

No ja cię proszę... To jak ty wygrywałeś wyścigi bez używania skrótów? Dla mnie to podstawa, jest ich mase i są bardzo przydatne.

Trasy można wyuczyć się i wtedy to jest jazda na pamięć.

No i co innego granie online z obcymi ludźmi, a co innego ze znajomymi.

Z obcymi jeździsz jak po sznurku, ze znajomymi zabawa, takedowny, jazda pod prąd i tego typu akcje to norma.

Opublikowano

No rzeczywiście używa się skrótów, ale wyuczonych na pamięć... ale fajnie.

Skrótów jest cała masa, a używa się w kółko tych samych które wliczają się do wyuczonej trasy. <co ma związek z skandalicznie małą ilością możliwych miejsc mety>

Powiedz mi kroolik, jesteś zadowolony z tego jak rozwiązali wyścigi w najnowszym burnaucie ?? nie tęsknisz za zamkniętymi trasami ?

I żeby nie było, nowa część burnouta podoba mi się bardzo, ale wyścigi twórcom zwyczajnie nie wyszły - IMO