Skocz do zawartości

Burnout Paradise

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety nie doszły nowe achievementy. Co do dodatku to jest naprawdę super a juz się bałem, że model jazdy motorów nie będzie dobry. Na szczęście się myliłem. A ten klimat gdy przemyka się motorkiem w nocy przez tunele jest nie do pobicia(no może jedynie klimacik z "Shadow of the Colossus" jest lepszy;))

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

dodatek z morotami swietny

bałem sie o model jazdy ale jest bardzo dobry

na starcie dostajemy 2 motory (słabego i dobrego scigacza)

motory jednak nie maja turbodopałki

dostajemy 19 czasówek w dzień i 19 w nocy razem daja one 100% licencji na motory (po 50% dostajemy 3 motorek i po 100% 4 motorek)

czwarty scigacz najszybszy pojazd w grze

dodatkowo 64 pobicia rekordów ulic w dzień i 64 pobicia rekordów ulicy w nocy

no i 70 zadań online

dodatek ma 20 niby osiagnieć ale nie są to typowe archiwy (tzn nie pojawiają sie one w menu konsoli jedynie są w menu gry i nie ma za nie GS)

pory dnia i nocy przechodzą bardzo płynnie - gra dostała zegar pokazujacy godzine (dla gry dzień jest np od 8 do 20)

niednak zauważyłem ze ruch uliczny zmalał dużo gdy jedziemy motorem

Edytowane przez ash77
Opublikowano (edytowane)

Uzyskanie licencji Bikes czyli wyciśnięcie 100% z Bikes Pack - poza wyzwaniami online - to max 5h. dla każdego, kto już trochę siedział nad BP. Zrobiłem to w sobotę i motorkami śmiga się rewelacyjnie - główie dzięki świetnie oddanej prędkości, modelowi jazdy i mniejszemu ruchowi na ulicach. Sami możemy decydować ile trwa doba w grze (24min/48min/2h/zgodna z zegarem konsoli lub stała pora dnia, kilka do wyboru), jazda w nocy to inna bajka - zwłaszcza jak tniemy ścigaczem ile fabryka dała :). Możliwość zmiany czasu dotyczy także samochodów. Animacje rozwałki motoru są proste i krótkie (w porównaniu do furek) - i w sumie bardzo dobrze, bo nie odrywa nas to od rozgrywki. Czasami dzwon trwa dosłownie ułamek sekundy i znowu siedzimy "w siodle". Do wyboru mamy kierowców obu płci, maszyny mają zerową wytrzymałość na kolizje, róznią sie tylko prędkością max. i wszystko zaliczyłem motorkiem nr 2.

Co do online nie wypowiadam się, bo tego trybu kompletnie nie rozumiem od premiery gry - każdy robi co chce, gdzie chce, jak chce i to jest imo największa porażka tej genialnej gry. Bez paczki zgranych kumpli z hs-ami, online jest bez sensu.

PS:

Zmiany pory dnia zostały zrobione GENIALNIE - to naprawe trzeba zobaczyć. Wschód/zachód słońca, złociste kolory, poranne mgły ograniczajace widoczność, itp. - REWELACJA. Gdy gwałtownie zmienimy zegar w menu, świetnie wygląda nagła zmiana pory - w ciągu kilku sekund zachodzi słońce, odpowiednio zmieniają się cienie, itd. Efekt jak z filmu.

btw: czy dobrze mi się kojarzy, że miały być zmienne warunki atmosferyczne? Bo poza mgłami nie widziałem nic nietypowego...

Edytowane przez Butcher
Opublikowano

ale nie ma to jak wbić się na Interstate na tylnim kole i przejechać tak pół trasy

szkoda że endo nie idzie wykonać, inna sprawa że motorki w sumie nie mają hamulców, jak jesteś na kursie kolizyjnym to masz przerąbane

Opublikowano

Nie wiem czy ktos zauwazyl ale chyba wraz z bikes update doszła do soundtracku calkiem spora grupa kawałkow z muzyką klasyczną. Tak mi sie zdaje, chyba ze to juz wczesniej było happy.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tyle update'ów za nami, a nie pomyśleli o wrzuceniu jedynej brakującej w tej grze funkcji - restartu. Bo przecież każdy chce się wracać przez całą mapę, bo na 10 metrów przed metą zabrakło mu czasu na burning route... Głupota. Sztuczne wydłużanie gry.

Edytowane przez Hela
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zassałem ten dodatek z motorami, pograłem trochę, ale jakoś ani razu nie zauważyłem tych motorów. Ani do takedowna, ani na ulicach, ani w garażu. Może dlatego, że robię dopiero "elite". W jaki sposób się do nich dostać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zassalem demko, zeby zobaczyc z czym nowego Burnouta sie je. No i sam nie wiem czy mam kupic Paradise'a, cz nie, choc jestem fanem starszych czesci. Wszystko rozbija sie o caly ten freeroaming, ktory wydaje mi sie byc idiotyczny, jeden niewlasciwy zakret i koniec, wrac\amy do crossroadu, bo retry brak. Wydaje mi sie ze ta idea niszczy caly ten arcadeowy fun z cisniecia na pelnej swinii przed siebie. Swoja opinie feruje na podstawie demka i stuffu, ktory gdzies tam wyczytalem, jak to naprawde jest?

Opublikowano

zaczekaj trochę, ponoć po nowym roku ma wyjść specjalna edycja ze wszystkimi dodatkami trochę zmienioną kolorystyką no i tak upragnionym przez gro ludu restartem :P

Opublikowano

Właśnie to bylo fajne, nie zaliczyles jakiegos wyscigu i patrzysz sobie a tu nagle masz jakis inny pod nosem i za niego sie brałes. Czasem bywalo to frustrujace, ale nie przesadzajmy :P Aha i polecam Paradise przez Live - masa swietnej zabawy.

Opublikowano (edytowane)

Super że wyjdzie ten Ultimate Box. Grałem trochę w Paradise jak miałem PS3, ale nie chciało mi się robić na 100%. Gra jest super i nawet nie przeszkadzał mi brak restartu bo zawsze znajdywałem po drodze jakiegoś znajdźka. Na PC wyjdzie z dubbingiem (lol).

Edytowane przez aux
Opublikowano

Dzisiaj po Updatcie włączam Burnouta i z mapy zniknęły mi wszystkie zaznaczone, wygrane eventy, tzn. nie ma ptaszków na tych co zaliczyłem i nie wiem teraz które mam zrobione a które nie;/ Miał kiedyś ktoś taki problem, albo ma?

Opublikowano

sciagnalem dzisiaj motorki :) i wszystko smiga:) tylko mam pytanie byly 2 dodatki motorki i cos jeszcze ? co bylo w tym 1? dodatkowa muza czy cos jeszcze bo nigdzie nie moge znalezc na livie do pobrania:(

Opublikowano
Dzisiaj po Updatcie włączam Burnouta i z mapy zniknęły mi wszystkie zaznaczone, wygrane eventy, tzn. nie ma ptaszków na tych co zaliczyłem i nie wiem teraz które mam zrobione a które nie;/ Miał kiedyś ktoś taki problem, albo ma?

Miałem podobnie, ale przed zassaniem nowego dasha

po prostu po dłuższej przerwie z grą, zassałem motorki, włączam grę, a tam część wyścigów które na 100% miałem zrobione, widnieją jako nie zrobione...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chce sobie kupić Burnouta Paradise na święta, jako że wszystkie inne gry już ukończyłem, ale zobaczyłem że w lutym wychodzi jakaś nowa wersja Paradise'a, co ma zawierać cały DLC. Ale z tego co patrzyłem, cały DLC dla gry jest darmowy, zresztą i jest tam tylko DLC z motorami do ściągnięcia. Ta druga wersja coś jeszcze zawiera? Ten restart będzie tez dla posiadaczy normalnej wersji?