Skocz do zawartości

poszukuje...

Diabeu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To termin rozpropagowany przez MTV, żeby można było opchnąć nowe ciuchy, których bez skojarzeń z muzyką nikt by na siebie nie zakładał. Kiedyś podarte spodnie się wyciągało ze śmietnika, a teraz się za nie płaci 450 zł.

Z podartymi spodniami za bajońskie ceny to już się zaczęło przy okazji punku. Taki świat, na wszystkim się da zarobić.

Jak chcesz, to jutro mogę zarzucić więcej(i może jakieś linkacze).

Ba. ;]

Opublikowano
Jak ktoś się interesuje, to warto sobie zarzucić film Hype, który świetnie opisuje to, co działo się wtedy w Seattle(i serwuje nam urywki koncertów 'z epoki'( m.in. The Gits, Crackerbush, Coffin Break).

Mnie rozpierdoliła urywka koncertu Gas Huffer, a dokładniej to co robił wokalista na scenie.

Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak grunge. Jeśli dla kogoś Mad Season i Tad to jest ten sam gatunek, to wniosek może być tylko jeden - ma jakieś nienormalne kryteria. Na Wikipedii jest napisane, że cechą grunge'u są przesterowane gitary i zmienna dynamika piosenek - no super, w takim razie połowa muzyki rockowej to grunge. To termin rozpropagowany przez MTV, żeby można było opchnąć nowe ciuchy, których bez skojarzeń z muzyką nikt by na siebie nie zakładał. Kiedyś podarte spodnie się wyciągało ze śmietnika, a teraz się za nie płaci 450 zł.

Ja tam używam terminu grunge, żeby opisać ogólnie to, co się działo w Seattle na przełomie lat 80ych i 90ych. Że gatunkowo wiele zespołów jest od siebie oddalonych o lata świetlne, to wiadomo.

Opublikowano
Poszukuje najsmutniejszej, najbardziej dobijajacej, przygnębiajacej, dułującej płyty jaką widział ten świat

23.jpg

twój opis pasuje do poziomu tej płyty.

Opublikowano
Poszukuje najsmutniejszej, najbardziej dobijajacej, przygnębiajacej, dułującej płyty jaką widział ten świat

Spróbuj to Jeff Buckley - Grace jest smutno. Ja ogólnie wesołej muzyki słucham więc ta płytka może nie wydać Ci się aż taka przygnębiająca, ale sprawdź.

http://rapidshare.com/files/102330968/1994_-_Grace.rar

Opublikowano

Z tego co slyszałem Anathema jest smutna, ale sam nie sluchałem.

Opublikowano

Rock Action przygnębiające? A gdzie tam. Mogwai- Come On Die Young niech mu ktoś wrzuci. To jest dopiero czysty smutek, melancholia, tęsknota i nostalgia zaklęte w dźwiękach.

Opublikowano (edytowane)

Jon Lajoie - Alone In The Universe, 2 Girls 1 Cup Song, Pop Song.

Posehn - Metal In Numbers

Wszystko na yt z klipami.

Edytowane przez tk