CODENAME 47 0 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 ogolny zarys fabularny rozumiem jednak mi wlasnie chodzi o te szczegoly ktorych nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Angielski w tej grze wcale nie jest trudny, zwłaszcza dla nas Polaków powinien być bardziej zrozumiały ze względu na wschodni akcent w voice actingu Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) gram sobie teraz w to ac i jest swietne jakos ta monotonia mi nie przeszkadza, jednak moim problemem jest ten angielski ktory jest dosyc trudny a napisow nie ma:/ i nie wszystko rozumie .jak skoncze juz gre to napisze pare punktowow ktore by mi ktos mogl wytlumaczyc Trzeba bylo zainwestowac w wersje PL, serio - grac w to i nie kumac fabuly to pomylka! ogolny zarys fabularny rozumiem jednak mi wlasnie chodzi o te szczegoly ktorych nie rozumiem. Dokładnei, granie w wersje PL jest wskazane dla kogoś kto nie kuma dobrze angielskiego. Osobićsie ukończyłem grę kilka razy w tym chyba dwa razy po Polsku. Po Polsku fabuła i smaczki stały się o wiele ciekawsze. Klimat Zeitgeistów, teorii spiskowych,(wg mnie) Danikena i ufo - jak ktoś lubi to będzie w 7 niebie i oleje schematycznosc. poprawione Edytowane 15 Czerwca 2009 przez sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Klimat Zeitgeistów, teorii spiskowych,(wg mnie) Danikena i ufo No sznurek - chyba czas zmienić dilera, bo ten ci coś jeszcze dosypuje Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 hehe ja już nic nie ćpam, ale znajomośćDanikena pozwoliła mi dopasować fakt, że te kule, które się pojawiły na mapie w innych miejscach świata musiały tam zostać rozmieszczone przez właśnie jakiegoś "boga" (ufo) poza tym wierzę w schemat "bogowie"="kosmici" i nier ma bata, nikt jakoś nie może mnie przekonać, że tak nie jest, a to, że Daniken troche ścienia i kłamie to nic nie znaczy wobec trzonu tej teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Trzeba bylo zainwestowac w wersje PL, serio - grac w to i nie kumac fabuly to pomylka! on nawet wersji pl moglby nie zczaic Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 gram od wczoraj gdzie w grze mozna zapisać save oprócz momentów kiedy gra sama zapisuje (zazwyczaj między jakimis epizodami)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Nie-da-się. Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 to inaczej zadam pytanie bede zdobywac flagi, punkty widokowe, zabijac templariuszy i inne duperele co zrobic by takie rzeczy nie stracic (i nie zdobywac od nowa) czy to gra zapamietuje od razu czy w momencie zapisu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Dokładnie tak. Jak zabijesz templariusza, zdobędziesz flagę itp gra robi autosave'a. Ale to tyczy się chyba tylko tej samej kampanii. Jak rozpoczniesz nową kampanię flagi i templariuszę będą znowu na swych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 nie stracisz. po każdej fladze czy innych bzdetach robi się autosave, co zresztą widać od razu na dole ekrany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Panowie, problem jest. Porobiłem misje w miastach i teraz jest taka sprawa, że każą mi iść na południowy-zachód, tylko cholera nie wiem jak to tam iść. "Dzielnice" miast mam zablokowane i nie wiem, jak i dokąd się udać ;f Ktoś wie, co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 882 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Misje poboczne? Te w których pomagasz innym? Czy mówisz o questach fabularnych? Na jakim etapie gry jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Status mam taki: Speak with berau leader in Acre ... Damascus ... Jerusalem Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 882 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) No to udaj się do biura w którymkolwiek z miast. Nie musisz mieć odblokowanych wszystkich dzielnic, bo w każdym miescie dzielnica z biurem jest od razu dostępna. Biuro pojawi Ci się chyba jak wdrapiesz się na wysokie budynki i użyjesz synchronizacj, to w końcu gdzieś pojawi się to biuro. Metodą eksploracji też odnajdziesz. To taki budynek do którego wejście jest poprzez dach. Edytowane 29 Lipca 2009 przez Cold Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 No tyle ja wiem. Byłem w każdym z tych biur ;/ Mówią mi, że mam się kierować na południowy-zachód... ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Wejdz na wszystke view pointy, ktore granicza z niedostepnym terenem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Wszystkie view pointy już mam odblokowane ;/ Żadnych nowych districtów nie mam. (pipi)a jestem w ciemnej (pipi)e -.- Byłem na południowym-zachodzie i nic ciekawego nie znalazłem. Chyba, że mam czegoś szukać w Jerusalem ;f Skumałem, że nie zrobiłem misji od informatorów - zbieranie 20 flag. Czy to ma jakiś związek z tym? Jeśli tak to (pipi)ę takie granie, bo tych informatorów już nigdzie nie ma... Edytowane 30 Lipca 2009 przez Bojan_Zaw Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Raczej w miastach. Zawsze po wizycie w "biurze" assasynów otrzymujesz krótkie info nt kolejnego celu i za każdym razem dostajesz do wykonania kilka zaadań zawsze w nowej dzielnicy(są oznaczone na mapie, jednak by je zobaczyc musisz wchodzic na wieze). Po ich wykonaniu otrzymasz informacje ze już mozesz zabić swój cel, ale mozesz tez wykonywac te zadanka dalej (nie jest to konieczne do pchniecia fabuły alej, trzeba zrobic chyba min 3). Idziesz do biura jeszcze raz, gadasz z gosciem i włacza sie juz jeden quest jakim jest zabicie danego celu. Edit: skoro juz ich nie ma to znaczy, ze otrzymales juz quest z zabiciem tego konkretnego celu, zobacz czy na mapie nic nie masz. Edytowane 30 Lipca 2009 przez sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Sęk w tym, że na mapie nic nie ma. Mam po jednej dzielnicy (jak na początku) w każdym mieście, biuro, tych 'zakonników' od chowania się i ziomków, którzy mi pomagają przy ucieczce przed strażą. Żadnych cywilów do uratowania, czy innych takich. EDIT: Po problemie. Wszedłem na jakąś wieżę w Jerusalem, o dziwo mogłem dokonać 'synchronizacji' i odblokowała się dzielnica Dzięki za fatygę. Edytowane 30 Lipca 2009 przez Bojan_Zaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Pisalem :closedeyes: Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No ta, ale myślałem, że wszystkie view pointy są zaznaczone na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Na początku bardzo mine zauroczyła. Bardzo dobra grafika jak na rok wydania, otwarty świat, jazda na koniu zabójstwa - mówię ale tu jest do roboty :-). no ale przy drugim zabójstwie znowu to samo - podsłuchiwanie, kradzieże, zabójstwo i ucieczka i kurcze jak tak dalej będzie to raczej odstawie. Są tu jakieś lepsze zagadki ala Pop, jakieś dobre sidequesty czy w kółko monotonny schemat + bzdurne zbieranie flag i zabijanie templariuszy? Świetne widoki mi tego nie zrekompensują, walka też prosta. Jeszcze jedno pytane- Dlaczego w mojej wersji PL żołnierze gadają do mnie po polsku, francusku i jakiemuś tam jeszcze? Zainstalowałem na HD. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jeszcze jedno pytane- Dlaczego w mojej wersji PL żołnierze gadają do mnie po polsku, francusku i jakiemuś tam jeszcze? Zainstalowałem na HD. tak jest wszędzie. I tak ma być. Są tu jakieś lepsze zagadki ala Pop, jakieś dobre sidequesty czy w kółko monotonny schemat + bzdurne zbieranie flag i zabijanie templariuszy? cały czas robisz to samo. nie ma żadnych zagadek. Gra jest prosta ale mnie ani razu nie znudziła przechodząc główny wątek. Później jak zbierałem flagi to mnie znudziło. Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Jeszcze jedno pytane- Dlaczego w mojej wersji PL żołnierze gadają do mnie po polsku, francusku i jakiemuś tam jeszcze? Zainstalowałem na HD. no i właśnie to jest dobre/klimatyczne jak wiadomo krzyżowcy/templariusze pochodzili z całej Europy - wiec gaworzą po francusku, niemiecku, angielsku itp a polski to jest dodany no bo to wersja PL no i jesli ktoś nie lubi zbieractwa to po jakims czasie zaczyna sie nudzic tą grą (tak samo jak w FarCry2) mam takie pytanka czy po zabiciu ostatniego celu gra sie kończy czy mozna dalej biegac i zbierac flagi itp ?? jak zrobic archiv z odpychaniem żebraczek (nie da ich sie naznaczyć)?? Edytowane 10 Września 2009 przez ash77 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi