boski_karol 2 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 A ja mam takie pytanie. Dostałem ostatnio Assassins Creed, ale po angielsku. Jest możliwość(nawet odpłatnie) ściągnąć język polski tak jak jest to bodajże w Fifie? Cytuj
kiseki 765 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Gram od wczoraj, jestem przy czwartym zabójstwie i pomimo świetnie zrobionego "świata" i dobrze zapowiadającej się fabuły gra zaczyna nudzić. Pierwsze miasto - wrażenie super; pierwsze zadanie, viewpointy, pomoc ludziom, podsłuch, widoki piękne, moc! Drugie zadanie - inne miasto, viewpointy, pomoc ludziom, podsłuch, pięknie! Trzecie zadanie, kolejne miasto, znowu viewpointy, znowu pomoc ludziom, którzy dziękują tak samo jak ci w pierwszym mieście; przynajmniej widoki piękne. Czwarte zadanie, kur... viewpointy, pomoc ludziom - te same kwestie dziękowania zaczynają drażnić i nie można ich skrócić; widoki trzymają poziom... Tak jak ktoś napisał wyżej - same widoki to nie wszystko, co z tego, że jest gdzie robić skoro nie ma czego. Jak tak dalej pójdzie, a nie zanosi się inaczej, to przy szóstym zleceniu będę leciał i robił tylko to, co wymagane do zaliczenia misji, które bez tych monotonnych poboczności trwałyby ok.20minut. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Można i tak, ale można tą schematyczność sobie jakos urozmaicać. Ja bronie AC chodź też mi się czasem nudził. Wtedy zamiast iść wg fabuły bawiłem sie po prostu po swojemu. Zwiedzanie miasta w celu zabijania strażników i ratowania ludzi jako dodatku też było dobre. A w takim zwykłym fpsie to nic innego nie możesz zrobic tylko idzesz po ścieżce, a jak zaczyna nudzić to tylko wyłączyć konsole, albo coś innego wrzucic. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 (edytowane) Gram od wczoraj, jestem przy czwartym zabójstwie i pomimo świetnie zrobionego "świata" i dobrze zapowiadającej się fabuły gra zaczyna nudzić. Pierwsze miasto - wrażenie super; pierwsze zadanie, viewpointy, pomoc ludziom, podsłuch, widoki piękne, moc! Drugie zadanie - inne miasto, viewpointy, pomoc ludziom, podsłuch, pięknie! Trzecie zadanie, kolejne miasto, znowu viewpointy, znowu pomoc ludziom, którzy dziękują tak samo jak ci w pierwszym mieście; przynajmniej widoki piękne. Czwarte zadanie, kur... viewpointy, pomoc ludziom - te same kwestie dziękowania zaczynają drażnić i nie można ich skrócić; widoki trzymają poziom... Tak jak ktoś napisał wyżej - same widoki to nie wszystko, co z tego, że jest gdzie robić skoro nie ma czego. Jak tak dalej pójdzie, a nie zanosi się inaczej, to przy szóstym zleceniu będę leciał i robił tylko to, co wymagane do zaliczenia misji, które bez tych monotonnych poboczności trwałyby ok.20minut. Juz wiesz dlaczego gra ma ocenę zbiorczą 83% zamiast 95%. Częściowe zaniżenie grywalności plus taki sobie wątek główny i mamy to co mamy. Edytowane 15 października 2009 przez Gooral Cytuj
Mango0700 1 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Mam taką dziwną sytuacje. Mam konsole PAL nie przerobioną i właśnie ostatnio zauwazyłem, że na pudełku i płycie AC jest napisane NTSC. Ga działa normalnie itp.Czy to normalne? Ostatnio(nie wiem czy to ma jakikowliek związek) odpalilem AC po parumiesięcznej przerwie i nie było mojego save'a. No i zacząłem od początku. Mam nadzieje że to sie nie powtorzy. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Save musiałeś jakoś skasować. A, że to NTSC to normalne bo gra pomimo tego jest region free. Też jak kupiłem swój egzemplarz dopiero po fakcie okazało się, że NTSC i już byłem pewien, że kasa w błoto poszła. Cytuj
Mango0700 1 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 No właśnie nie wiem jak bo nie grzebie w pamięci. Trudno, bywa ; ) Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Save w wersji PAL praktycznie nigdy nie jest kompatybilny z wersją NTSC. Cytuj
Mango0700 1 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 No, ale jak konsola jest PAL a gra RF to nie powinno byc problemu nie? Cytuj
pele15 3 Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 przeszedłem AC po polsku, mogę dokończyć robienie achiwów na angielskiej wersji czy tak nie da rady? Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 Możesz, nawet sejwy powinny Ci pójść (miałem taką sytuację z ang i pol PoPem). Cytuj
pele15 3 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 to za(pipi)iście. kupie sobie tanio ang wersje i wymasteruje. dzięki za odp Cytuj
Les777 124 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Jakby do jakiegoś erpega (np. taki Oblivion) wrzucić miasta z AC (oczywiście z wnętrzami budynków), to by był ogień. sznurek, o co chodzi z tym fluorem??? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 By wikipedia: Od początku XX wieku wiedziano, iż podawanie ludziom niewielkich dawek fluoru może sprawić, że staną się ulegli i podatni na manipulacje. Podczas II wojny światowej hitlerowcy szukając sposobu, aby otumanić więźniów obozów koncentracyjnych, zaczęli podawać im duże dawki fluoru w wodzie pitnej. Produkcja fluoru została zlecona koncernowi IG Farben z Frankfurtu nad Menem. Motyw ten przewijał się też w filmach typu Zeitgeist i mu podobnych. Obecnie chyba też się to dodaje do wody co pomaga programować ludzi za pomocą mediów... Cytuj
canuks 63 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 Panowie mam pytanie , po przejsciu gry wątku fabularnego mogę swobodnie poruszać się po terenie i zbierać flagi itp id ? Czy musze zrobić to wszystko za jednym razem ? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 OK To jeszcze jedno . Ile jest tych miast w AC ? i ile czasu trzeba na przejście głównego wątku ? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 są 3 główne miasta + domowe miasteczko + tereny pozamiejskie. fabułę na speedrunie można zaliczyć w jeden dzień (sam tego dokonałem podczas drugiego przechodzenia ). jak grasz pierwszy raz i nigdzie się nie spieszysz to wystarczy na solidny tydzień grania biorąc pod uwagę ilość misji pobocznych i znajdziek. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 NO powiem ze AC1 dobre... dzisiaj zrobiłem 2 miasta Damaszek & Jerozolime ( chyab tak to po naszemu jest ) i wprawdzie scenariusz ten sam w każdym mieście ale jakoś wciąga .Podoba mi się to skakanie i wspinanie. Sama walka też fajna szczególnie udana kontra . Zobaczymy jak to pójdzie ze zbieraniem tych flag i zabijaniem templariuszy .. może pokusze się o calaczka Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 Dla mnie to już by był masochizm, ale ja ogólnie nie lubię zbierać punktów. W mieście to jeszcze można się pobawić skacząc po dachach, ale na prowincji to już za dużo nudnej roboty. Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 (edytowane) Ja lubię wycisnąć calaka w grze, która mi się podoba i motyw zbieractwa też do niektórych gier pasuje i mi odpowiada (np. Crackdown, PoP). Ale AC odpuściłem 1000 bo zbyt nudny i żmudny. Żadnego funu nie dawało mi zbieranie tych flag i żadnych wymiernych korzyści w grze, oprócz potencjalnych aczivów, ale to inny temat... Edytowane 11 stycznia 2010 przez KIELiCH Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 No właśnie to jest niezrozumiałe, na X360 ludzie zbierali dla calaka, ale na PC to już najmniejszego sensu nie miało. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 No i gra skończona , grało się bardzo przyjemnie ,jakoś powtarzalność misji nie udzieliła mi się zbytnio .Może dla tego ze grałem z przerwami . W mojej ocenie solidne 8,5/10 .Miła odmiana od tych wszystkich stzrelanin ,pobiegac z mieczykiem poskakać po budynkach. Na pewno sięgnę po AC 2 w najbliższym czasie. Dziękuje wszystkim którzy polecili mi tą grę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi