KheeD 0 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Sam mam kierownice LOGITECHA DRIVE FX i jest rewelacyjna. Wcześniej miałem najlepszy model SAITEKA do PC'ta i nie działał tak dobrze. Force Feedback działa bardzo dobrze w FORZIE 1 i w PGR. Co do Test Drive to dla mnie ta gra to porażka (choć rozumiem, że może mieć swoich zwolenników) i tak samo złe jest prowadzenie samochodów na padzie jak i na kierownicy. Po prostu się ich nie czuje, jakby pływały w powietrzu. Ogólnie kupiłem LOGITECHA na zasadzie okazji od kumpla za 250 PLN nie spodziewając sie niczego ciekawego. Nie jestem hardcorowcem samochodowym. Czasami lubię sobie urozmaicić zabawę odpalając tego typu gierkę. No i potem dzień w dzień szarpałem w PGR i potem w FORZE. Tak przez dwa miechy. To mistrzostwo świata. Stopień oddania realizmu jazdy jest niesamowity. Mimo starej grafiki (FORZA) w te gierke gra sie rewelacyjnie. Co do samej kierownicy to wykonanie jest dobre, bez fajerwerkow typu: normalna skrzynia, a nie łopatki, czy elementy wykonane z aluminium jak w droższych pc'towych modelach, ale wszystko jest bardzo solidne i nie podatne na ataki wściekłości, czy mocne szarpanie. Ogólnie MEGA polecam - sam wydatek to cena nowości na XBOX'a 360. Używka, lub import około 260 PLN za kółko plus 39 PLN za FORZE i zabawa jest na maxa. A w przyszłosci będzie można w parę tytułów poszarpać (PGR4 czy FORZA2). Nie czuje się samochodów w TDU ? lol, bzdury pleciesz :x Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Czy na chwilę obecna logitech FX i oficjalne kółko od MS to jedyne ewentualności? Sporo ludzi narzekało na te produkty (zwłaszcza na MS), a przymierzam sie do kupna jakiejś. Jesli juz miałbym wybrac którąś z tych dwóch, to którą radzicie? Miał ktos okazję porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza
rushman 4 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Ciekaw jestem jak sprawowałaby się najlepsza kierownica do PS2 - Logitech Driving Force Pro z Forzą 2, podłączona do 360ki przez XFPS... co z wibracjami i najważniejsze - Force Feedback?? Jeśli ma ktoś możliwość sprawdzenia... byłoby super dowiedzieć się czegoś więcej. PS. Ten sam post wkleiłem też do tematu XFPS... Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Hmmm...ponawiam pytanie , która kiera lepsza, miał ktos okazje porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucky77 15 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Hmmm...ponawiam pytanie , która kiera lepsza, miał ktos okazje porównać? Owszem, miałem obie. W tym momencie kierownica MS potaniała i podobno poprawiono już zasilacze (nie spali się). Mimo kilku wad mnie lepiej grało się na kierownicy M$. Ponadto systematycznie dodają do niej nowy support i praktycznie wszystkie gry samochodowe na X360 obsługują w/w kierę. Poza tym mniej kabli, fajne pedały (nie licząc podstawki), dobre wibracje ale FF słaby lecz mocniejszy od Logitecha. Jakość M$ i Logitecha FX porównywalna. Mnie lepiej grało się na kółku od M$... większa, lepiej się prezętuje, większe koło kierownicy i cudowne manetki/łopatki do zmiany biegów. PS: przeczytaj moje posty dotyczące tych kierownic Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Hmmm...ponawiam pytanie , która kiera lepsza, miał ktos okazje porównać? Owszem, miałem obie. W tym momencie kierownica MS potaniała i podobno poprawiono już zasilacze (nie spali się). Mimo kilku wad mnie lepiej grało się na kierownicy M$. Ponadto systematycznie dodają do niej nowy support i praktycznie wszystkie gry samochodowe na X360 obsługują w/w kierę. Poza tym mniej kabli, fajne pedały (nie licząc podstawki), dobre wibracje ale FF słaby lecz mocniejszy od Logitecha. Jakość M$ i Logitecha FX porównywalna. Mnie lepiej grało się na kółku od M$... większa, lepiej się prezętuje, większe koło kierownicy i cudowne manetki/łopatki do zmiany biegów. PS: przeczytaj moje posty dotyczące tych kierownic Ok, kupuję MS-a Cytuj Odnośnik do komentarza
sentinel 0 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 http://www.fanatec.de/html/index.php?id=250&lang=en Cytuj Odnośnik do komentarza
SierraPL 1 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Witam Mógłby ktoś poradzić jaką wybrać kierownice do X'a, zbliżająca się premiera najnowszego NFS'a i Forzy skłania mnie do takiego zakupu, na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item740718344_kierownica_xbox_360_logitech_drive_fx_wyprzedaz.html miał może ktoś okazję na czymś takim pograć??? czy lepiej zainwestowaćw oryginalną kierownicę MS??? Pzdr @ll Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Jeśli jesteś pewny, że kierownica nie zacznie się kurzyć po miesiącu grania, zainwestuj w kółko MS. Ehh ile dałbym, aby Logitech DF GT działał na X360... Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Też się ostatnio nad tą kierką zastanawiałem. Jednak z drugiej strony fan samochodówek ze mnie praktycznie żaden wic z racji limitu klasy odpuszczam. I teraz zależy jakie masz podejście do takich gier, jak lubisz to ta kierka powinna być odbra na początek i dla amatora. Jak jesteś fanatykiem to lepiej brać od msu albo jakieś ine jeszcze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artai 1 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Ej, to do X-a mozna podlaczac kierownice od PeCeta. Bo mam Logitech FORMULA GP RACING WHEEL od kompa, a nie chce ze starym placic 500 zeta. A jesli tej nie mozna, to jaka tansza? Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Czy jest do X0 kierownica z pełną manualną, sześciobiegową skrzynią biegów? Nie manetki, nie guziczki tylko lewo->góra i jedynka Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam Mógłby ktoś poradzić jaką wybrać kierownice do X'a, zbliżająca się premiera najnowszego NFS'a i Forzy skłania mnie do takiego zakupu, na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item740718344_kierownica_xbox_360_logitech_drive_fx_wyprzedaz.html miał może ktoś okazję na czymś takim pograć??? czy lepiej zainwestowaćw oryginalną kierownicę MS??? Pzdr @ll Ja mam identyczna i jak dla mnie w zupelnosci wystarcza ! Jedyny minus, ze lopatki do zmiany biegow dla niektorych moga byc za krotkie. Polecam jeszcze cos pod kierownice, w stylu tego: http://www.activer.com.pl/stabitor.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Miesiąc temu kupiłem używaną kierownicę MS Wireless Racing Whell. Kiera popsuła się od razu jak ją dostałem (przestały działać wszystkie przyciski), była jeszcze na gwarancji więc wysłałem ją do serwisu MS. Wczoraj sprzęt do mnie wrócił, jak się okazało nowiutki Niestety kierownica nie jest do końca idealna. Występują dwa problemy: - kierownica nie centruje się idealnie - oraz posiada takie luzy W związku z tym mam pytanie do użytkowników tego sprzętu: tak ma każdy egzemplarz, czy znowu mam wysyłać to ustrojstwo do serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Spyker 59 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Siemq! Zastanawiam się nad kupnem tejże kiery firmy Logitech. Czy ktoś z was ma tą kierownice i czy dużo odbiega technicznie od kierownicy Microsoftu? A co sądzicie o tej firmy Nitro. Wiem nazwa nic nie mówi, ale nawet dobrze wygląda i ma gałke zmiany biegów . Dzięki za odzew i Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza
GnOOsny 1 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Nitro? wcale nie wyglada dobrze - tandetny plastki, tandetne wyonanie bedzie nieprzyjemnie skrzypiec, dlonie sie beda pocic i same problemy beda Widze, ze nie dysponujesz duza kwota - kup logitecha Cytuj Odnośnik do komentarza
Spyker 59 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Tu nie chodzi o to czy dysponuję dużą kwotą czy małą... Nie chce wydać dużo kasy na kierownice, bo możliwe, że po jakimś czasie spowrotem przeżuciłbym się na pada,a kierownica by leżała w kącie. Głównie to potrzebuje ją do Forzy 3. A może ktoś z was ma ją na sprzedaż?? Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Spyker Cytuj Odnośnik do komentarza
Kreveta19 0 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Wie ktoś może czy Logitech G27 współpracuje z X360? To kółko byłoby wręcz idealne do Forzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
PawciosS 5 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Niestety nie. Najlepsze kierownice na rynku działają tylko na PS3 i PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Viperdiesel 0 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nadal nie wiem na jaką kierownicę się zdecydować. Interesowało mnie kółko MS, ale również widziałem kierownicę Mad Catz Racing Wheel (bezprzewodową). Niestety kierownicy od Microsoftu ze świecą szukać, jeśli chodzi o nówki, a używanej za 500 zł nie chce kupować...bo i takie oferty zdarzają się na allegro:) Gdzieś przeczytałem, że Saitek wykupił prawa do produkcji tejże kierownicy i ich kółko ma pojawić się na rynku, ale kiedy... nie wiadomo. Czy jest jakieś kiero od Logitecha, które jest warte polecenia? Wspomnę tutaj, że bardzo zależy mi na Force Feedbacku, także to jest sprawa którą się kieruję przy zakupie. Na zakup chciałbym przeznaczyć około 400 zł może troszkę ponad to:) Jeśli jest ktoś obeznany w temacie to proszę o doradzenie jaką kierownicę kupić najlepiej. Fajnie byłoby gdybym dostał jakiekolwiek linki z aukcjami, bądź ofertami sklepów oferujących poszczególne kierownice. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
BuLLiT 2 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Tu masz z forza 3 nowke za 429 http://esklep.spidernet.pl/product_info.php?products_id=172828 tu bez forzy za 495 http://www.electro.pl/produkt-MICROSOFT_Kierownica_MICROSOFT_Xbox_360_Wireless_Racing_Wheel_-216831,69.html Tu masz za 365 też nówkę więc przestańce na alle(pipi) szukać tylko http://sklepgekon.pl/product_info.php/products_id/5830/nh/Kierownica_Wireless_Racing_Wheel_X360_Sprzet.html Trzeba by popytać kiedy dostawa bo nie wiem czy przypadkiem towar nie został całkowicie wycofany ze sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza
Viperdiesel 0 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Kolego dziękuję, że poszukałeś, ale jak widzisz wszędzie to kółko nie jest dostępne. No właśnie o to chodzi, że chyba został... i tak naprawdę nie ma dobrej kierownicy do xboxa w miarę przystępnej cenie... A może miał ktoś do czynienia z tym Mad Catzem? Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Tak naprawdę jeśli chcesz w miarę komfortowo pograć to jedyny słuszny wybór to kiera Fanatec-a ale po pierwszej już jej nie produkują, a po drugie używki chodzą coś koło 1tys. zł Kiera od Ms nie jest warta tych pieniędzy. Można też wybrać Logtecha fx ale on nie ma FF tylko Axial Feedback i chyba też do wyboru są tylko używki. Decyzja należy do Ciebie. Ewentualnie popytaj chłopaków w temacie o kierownicach tam powinni Ci pomóc:thumbsup: Edytowane 13 Grudnia 2010 przez lukaszt_89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Na szczęście Fanatec wypuścił nowy model... Porsche 911 GT2 Kierownica wraz z pedałami standard kosztuje 1200 zł. Ja wiem, że to cena "dość" wysoka, ale dostajemy najlepszą kierownicę dostępną na rynku i moim zdaniem warto tyle wybulić . Dodatkowo to cacko działa zarówno z X360, PS3 oraz PC http://www.fanatec.de/webshop/new_eu/product_info.php?cPath=21&products_id=97&osCsid=1f1f014395577afc9dab637bccd30d63 http://www.fanatec.de/webshop/new_eu/product_info.php?cPath=28&products_id=63&osCsid=1f1f014395577afc9dab637bccd30d63 Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ta kierownica od Mad Catza nie ma force feedbacka, ani wibracji. Co prawda jest nieźle wykonana, ale wcale tak fajnie się na niej nie gra. No i cena za tak prosty produkt jest wysoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi