krupek 15 481 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 http://kawowy.guru/cold-brew-czyli-kawa-parzona-na-zimno/ Pił ktoś kiedyś Cold Brew? Brzmi całkiem ciekawie, muszę spróbować zrobić w domu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Piłem cold brew nie raz jednakowoż wole kawe na ciepło, chociaż w upalny dzien nie pogardzę dripem na lodzie. W weekend we Wrocku pilem coś takiego Smaczny bardzo, ale w domu by mi sie nie chciało parzyć na zimno. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 To wytwór jakiejś kawiarni, czy dostępny w sklepach? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Etno Cafe takie produkuje, nie wiem czy w Gdansku są dostępne. Ale ogólnie cold brew powinnieneś dostać w każdej kawiarni parzącej alternatywy jak np fukafe w wrzeszczu lub tlok w Gdyni. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Tak jak uwielbiam kawę, tak na zimno to dla mnie nieporozumienie i kompletnie nie smakuje Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Etno jedna z lepszych kawiarni, i bardzo spoko kawę w ziarnach sprzedają. Cytuj
shinian 629 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 Może po roku uda się rozruszać temat, sezon na cold brew się zaczyna. Sam Cold Brew robię w Chemexie Ważne żeby kawa do tej metody parzenia była mocno cytrusowa, ziarno najlepiej po obróbce typu washed. Sam używam Bifdu Gudiny z palarni Five Elephant. 1 2 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 piłem coś takiego ostatnio, żurawinową. Mi nie podeszło ale może smakować. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 Możecie wytłumaczyć, bo cały fulmik patzalem się na jego atencyjna brode Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 zaraz kojima zaprosi go na nagrania Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 22 maja 2018 Opublikowano 22 maja 2018 mk cafe albo dallmayer mild stykną? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 Ja ostatnio ziarna z Tesco i muszę przyznać, że całkiem solidny smak, aromat, nie ma posmaku kartonu jak większość kaw z tej półki. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 12 godzin temu, milan napisał: Możecie wytłumaczyć, bo cały fulmik patzalem się na jego atencyjna brode "parzysz" kawe na zimno tj zalewasz ziarna zimną wodą i zostawiasz potem na caly dzień w lodówce Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 z mleczkiem sojowym na pewno 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 za rok bedzie gosciu z jeszcze wiekszą brodą który doda do tego mleka, i inny bluber napisze ze smaczne. Mówię jak jest. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 znaczy są ludzie, ktorzy piją herbate z mlekiem no ale nie rozmawiamy tutaj o poyebach Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 14 godzin temu, shinian napisał: Może po roku uda się rozruszać temat, sezon na cold brew się zaczyna. Sam Cold Brew robię w Chemexie Ważne żeby kawa do tej metody parzenia była mocno cytrusowa, ziarno najlepiej po obróbce typu washed. Sam używam Bifdu Gudiny z palarni Five Elephant. To nie jest cold brew, to jest normalnie zaparzona kawa, która została schłodzona. Przy okazji V60 > Chemex Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 Jeeezu, od kawy z mlekiem chce mi się pawiować, a co dopiero od herbaty z mlekiem. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 Krupek, to ma nawet swoją nazwę - "bawarka". A ja właśnie piję kawkę rozpuszczalną z mlekiem i już mnie ciśnie na kibel. Ale piję rozpuszczalną bo lubię ten smak mleka i cukru. Mam ekspres ciśnieniowy, ale jak człowiek całe życie pije rozpuszczalną i parzochę, to teraz ciężko się odzwyczaić. No i piję więc i rozpuszczalną i parzoną i z ekspresu i czasem z maka. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 Kawa w Maku kiedyś była pierwszej klasy, dzisiaj już niekoniecznie, lurkowata. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.