Czoperrr 5 240 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 39 minutes ago, kanabis said: Dobra, zwykla w miare dobra kawa sklepowa panowie. Nie jakies chuje muje za 100zl zbierane tylko przez brazylijskie makaki. Kupowalem jakies te ore, jacobsy i inne wzgardzane zapewne przez was ale mi stykaly. Kupilem ostatnio bo promo bylo mk cafe i kurwa zamiast wsypywac do mlynka 20g musze wsypywac 30g zeby czuc cos wiecej niz przeplukana szklanke po kawie, takze tak oszczedzilem xd Ekspres cisnieniowy. Jakis za 700zl wiec chyba git. Kawa ma byc w cenie 60-80zl/kg Od lat zamawiam kawy od Blue Orca na Allegro, widziałem, że ostatnio pojawiła się też w Biedronce. 1 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Dobrze ze w biedronce a nie w lidlu. W lidlu sa znaczki na produktach z żaba ktore oznaczaja trujace jedzenie billa gatesa Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Tez brałem z nuno i była ok, jak nie chcesz za kwaśne to brasil jest łagodna i dla mnie ulubiona. Ogólnie to kupuje w Lidlu jakaś ich kawę w odmianie właśnie brasil, dobra jest, ale to nie ma startu do kawy świeżo spalonej stacjonarnie czy kupionej z neta. Aktualnie mam lavazze creme i jest w porządku, robolom od remontu chyba smakowała na ich chamskie gardła. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Git. Mi potrzebna po prostu jakas kawa ktora bede kupowal juz stale i nie zmienial bo tak to kupuje takie jakie sa akurat w promo. I bylo wszystko ok ale ta mk cafe to jakies prowo Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Piszesz o tchibo family? Mam nadzieję, że to żart 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca 14 godzin temu, Sven Froost napisał(a): Co myslicie o Dolce Gusto? Gówno 1 Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Lepszy najtańszy ekspres na kawę ziarnistą niż najdroższy na kapsułki. 1 Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Ale przypal, dopiero co zamowilem 160 kapsulek 6-ciu roznych rodzajow kawy Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Na każdym kroku cos zmieniamy ostatnio w naszym życiu i diecie. W końcu przyszła pora na kawczana. Kawkę pijemy od 3 tygodni i jest dobrze. Smakuje wybornie. Podobnie do gorącej czekolady. Zapach to juz co innego bo czuć won grzybków Jest ledwie słodka wiec juz nie wymaga żadnych dodatków, nawet mleka, przynajmniej nie dla mnie. Serdecznie polecam poczytać i zapoznać sie z produktem bo jest tego wart. Zona z 4 kaw dziennie zeszła do 2. Jedna z grzybków i jedną czarna. Dodam iz mamy ekspres w domu wiec znamy smak dobrej kawy 1 2 Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października 9 godzin temu, MEVEK napisał(a): (...) Dodam iz mamy ekspres w domu wiec znamy smak dobrej kawy (...) Cytat (...) Jest ledwie słodka wiec juz nie wymaga żadnych dodatków, nawet mleka (...) No nie wiem, jeśli słodzicie kawę i dodajecie do niej mleko, to chyba nie znacie. 1 2 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Czym się różni kawa z grzybow od kawy z kawy? Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Latte to nie kawka? Ja nie jestem koneserem kawy. W zadnym wypadku. Po prostu chce wyeliminowac ja ze swojej diety albo chociaz ograniczyc. Warto sprobowac czegos innego jak polecaja. 6 minut temu, Plugawy napisał(a): Czym się różni kawa z grzybow od kawy z kawy? Smakiem, zapachem i wiekszym kopem. Wspiera system immulogiczny, polepsza koncentracje, pobudza i takie tam. To jakas nowosc jest. Zdrowa kawa ale nie mozna przekroczyc dawki czyli tylko jedna wolno dziennie wypic. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Fajny skład tej kawki, ale ja bym się bał Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Ale czego chcesz wyeliminować ze swojej diety coś co jest zdrowe? Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Ja piję kawę po prostu czarną i dosypuje sobie takiego proszku z soplówki jeżowatej (Lions Mane) i powiem szczerze, że ja odczuwam kopa jeśli chodzi o pracę mózgu jakoś tak lepiej zamieniam myśli w słowa, ogólnie mam większy luz, mniej się stresuje. Nie mam żadnych badań ale jak się skończy to zamawiam jeszcze raz i kontynuuje picie kawy z dodatkiem grzyba, Cytuj
Badus 282 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października @MEVEK jak się zaparza ten wynalazek, kawiarka styknie? Ktoś przebadał ten skład czy to jakiś importowany na dziko produkt? Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 3 godziny temu, Badus napisał(a): @MEVEK jak się zaparza ten wynalazek, kawiarka styknie? Ktoś przebadał ten skład czy to jakiś importowany na dziko produkt? W instrukcji jest napisane aby zaparzac goraca woda ale nie wrzatkiem. I tak tez robie. Wychodzi taka sraczka czekoladowa W dniu 6.10.2024 o 11:25, bartiz napisał(a): Ale czego chcesz wyeliminować ze swojej diety coś co jest zdrowe? Po pierwsze bylem/jestem od niej uzalezniony i pije jej w nadmiarze, co nie jest wskazane. Po drugie zawsze ja pije z dodatkami, jak lyzeczka cukru i mleko. Po trzecie szybko przechodzi mi kick i robie sie senny, zmeczony co prowadzi do zamknietego kola. Szukalem alternatywy i wydaje mi sie ze ja mam. Pijemy 2 kawki dziennie. Jedna z tych ziol i grzybow, a druga latte z tym ze bede sie stara ograniczyc do jednej. Raz na jakis czas moga sie napic ale ostatnio przesadzam. Nie wiem, moze czas na badania? W kazdym razie jestem zadowolony ze zmiany. To nasz wybor. Ja nikogo nie namawiam ale zachecam. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października Przestroga dla innych - Cafés Guilis Mezcla Especial Cafeś Do kupienia na wielu promocjach aktualnie, ja kupiłem w Rossmann, kawa niespecjalnie bogata w wyszukane smaki mimo iż sposób palenia - z cukrem, mógłby sugerować że jest inaczej. W smaku espresso bardzo mocne, gorzkie i zdecydowanie nie w moim guście. Ziarna dziwnie przemieszane - od bardzo jasnych, po ciemne i bardzo ciemne, czyli te w skarmelizowanym cukrze. Oprócz ziaren kawy w paczce możliwe ciała obce, dzisiaj coś z kawy zablokowało młynek w moim ekspresie i spowodowało odpryski na stalowych żarnach...na szczęście odkurzacz pomógł, niestety zarówno ciała obce jak i drobiny metalu musiały być też częściowo przemielone przez młynek, zapewne powodując nieodwracalne szkody. 2/10 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października Godzinę temu, Masamune napisał(a): Ziarna dziwnie przemieszane - od bardzo jasnych, po ciemne i bardzo ciemne, czyli te w skarmelizowanym cukrze. To akurat jest zamierzony efekt. Ja bym uderzał do producenta kawy z uszkodzonym ekspressem. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października 3 hours ago, Ukukuki said: To akurat jest zamierzony efekt. Ja bym uderzał do producenta kawy z uszkodzonym ekspressem. Za dużo zachodu, odpryski mają 2-3mm wielkości więc też trudno je zobaczyć. Nie wiem jak to wygląda głębiej ale jak to wyczyściłem już na wylocie, to widać było metaliczne opiłki. Młynek pracuje już normalnie więc raczej odpuszczam Cytuj
Rozi 651 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Możecie polecić jakiś automatyczny ekspres do 2000 zł? Musi mieć stalowe ostrza młynka. No i pienić mleko. Z tym ktoś miał do czyniena? https://www.philips.pl/c-p/EP2334_10/W-pełni-automatyczny-ekspres-do-kawy-Philips-z-serii-2300 Może jakieś DeLonghi będzie lepsze? Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Mam od ponad 3 lat Delonghi ECAM350.55B, sprawdza się bardzo dobrze, spienia mleko, nic się psuje (młynek, mechanizm czyszczący itp). WisnieR chyba też to ma. Kosztował 2300 zl, dziś można miec za nieco ponad 2k, ale pewnie da się znaleźć model bez kilku bajerów poniżej dwóch koła. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Ostatnio w Lidlu były jakieś Phillipsy za 1000 zł i chyba jeszcze zalegają w niektórych. Ja się powoli rozglądam za czymś bardziej profesjonalnym, czyli z ciśnieniem min. 20 bar, kolbą i osobnym młynkiem. Zależy mi na tym, żeby robił porządne, gęste espresso. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi