Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Polecę kawę, którą z kolei polecił mi ziomek z diskorda i generalnie teraz na niej lecę, aż znajdę coś jeszcze lepszego. Konkretna, bez kwaśnego posmaku, delikatnie gorzkawa, aromatyczna. https://kawiarniabezcukru.pl/sklep/brazylia-miaki-250g-filtr/ Z uwagi na koszt wysyłki warto brać kilówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Aktualnie szarpnąłem się na opolską kawę Hard Beans i jest bardzo spoko. Toucan Blend 3.0 / Espresso / Kawa - Hardbeans.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 2 hours ago, D.B. Cooper said: Testował ktoś z was może tą kawę? https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnista-1kg-nicaragua-arabica-swiezo-palona-13797863265 Szybko schodzi ta ziarnista kawa, przez tydzień zejdzie mi 0.5kg na dwie osoby. Fakt, że idzie od 6 do 8 kaw dziennie. Ja brałem z tej palarni, co prawda inną - Braziliana ale była dziwna. Miałem wrażenie, że ktoś kiepy trzymał razem z ziarnami kawy. Parzyłem ją w ekspresie i w kawiarce, wychodziło podobnie, więc nie wiem czy to kwestia mojego sprzętu, czy ta kawa tak ma. Spróbuj, ja na początku byłem zadowolony z kawy od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 2 hours ago, Crazy Horse said: Polecę kawę, którą z kolei polecił mi ziomek z diskorda i generalnie teraz na niej lecę, aż znajdę coś jeszcze lepszego. Konkretna, bez kwaśnego posmaku, delikatnie gorzkawa, aromatyczna. https://kawiarniabezcukru.pl/sklep/brazylia-miaki-250g-filtr/ Z uwagi na koszt wysyłki warto brać kilówki. Zamawiam różne kilówki od BlueOrca właśnie już od kilku lat i jestem zadowolony bo cena/jakość naprawdę dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Crazy Horse napisał: Polecę kawę, którą z kolei polecił mi ziomek z diskorda i generalnie teraz na niej lecę, aż znajdę coś jeszcze lepszego. Konkretna, bez kwaśnego posmaku, delikatnie gorzkawa, aromatyczna. https://kawiarniabezcukru.pl/sklep/brazylia-miaki-250g-filtr/ Z uwagi na koszt wysyłki warto brać kilówki. Jaką metodą parzysz tą kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 44 minuty temu, seb.maz napisał: Jaką metodą parzysz tą kawę? W ekspresie ciśnieniowym. Piję czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Ja polecam to - przetestowane na wielu tysiącach klientów u mnie w kawiarni i nie słyszałem złej opinii, a wręcz przeciwnie. Najlepiej oczywiście z ciśnieniowego ale domowe ekspresy i kawiarki też dają radę. Delikatna, słodkawa, bez goryczy. Odmiana nazywa się Dolce Gusto. Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Gregorius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zamówiłem już tamtą, ale biorę ją na celownik skoro jest polecana przez właścicieli kawiarni Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 9 hours ago, D.B. Cooper said: Testował ktoś z was może tą kawę? https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnista-1kg-nicaragua-arabica-swiezo-palona-13797863265 Szybko schodzi ta ziarnista kawa, przez tydzień zejdzie mi 0.5kg na dwie osoby. Fakt, że idzie od 6 do 8 kaw dziennie. Piłem kawę od nich i mają bardzo dobre tylko nie pamiętam jaki kraj. Na pewno nie Brazylia, bo ogólnie mi nie smakuja. Chyba była to Kolumbia, ale nie dam ręki uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 To co tam @D.B. Cooperpolecasz do ekspresu? Ta z twojego linka ciągle aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Chyba nie była za specjalna. Z mlekiem ok, ale czarna coś kojarzę że kwaśna była. Kupuję teraz ciągle Jasobs Barista lub Tchibo Barista i dla takiego kawosza amatora jak ja jest w zupełności ok. Z mlekiem to czego byś nie wsypał to będzie ok. Na ekspresach się znam to fakt, ale o kawy to pytaj innych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Ja głównie pije kawy mleczne czyli kombinował nie będę i szukał jakichś wytwornych smaków i nutek chuj wie czego, zasypie tego pięknego scoorvesyna tchibo family. Spoiler Nie no żartuje, pewnie kupię jakąś Lavazze Qualite Oro i będę zadowolony. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Panowie, kawa do kawiarki? Więcej kofeiny mile widziane, kwasowość im mniej tym lepiej; umiarkowane/niskie body? Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Polecana w tym temacie Nuno, aktualnie piję Special blend i jest gitesik https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnista-special-blend-1kg-72h-od-wypalenia-9952139834 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 A kto testował kawkę z Blue Orca? Na allegro całkiem popularna, dobrze oceniania i w przystępnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Sezon na kozak Cold Brew Cappucino uważam za otwarty Mokate skurwysyny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 406 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Cold brew @ Jura Z10? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia To to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2 godziny temu, k0ntra napisał: Cold brew @ Jura Z10? Nie no tyle to nie. Delonghi Eletta Explore. Czarna? Takie też robimy Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 406 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 450.65? Dobra ta kawa coldbrew z tego DeLonghi? Polecasz ten ekspres ogólnie? Chciałbym kupić rodzicom. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Temat agd 73/74 strona tam wszystko opisałem. Nawet dopytywałeś o ten ekspres Ale tak to ten model i tak polecam. Brałbym jeszcze raz. Dodatkowy rok gwarancji. Póki co żadnych problemów. Mam go chyba niecałe 9 miechów i prawie 900 kaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 838 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Kawa to tylko ta: Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Dobra, zwykla w miare dobra kawa sklepowa panowie. Nie jakies chuje muje za 100zl zbierane tylko przez brazylijskie makaki. Kupowalem jakies te ore, jacobsy i inne wzgardzane zapewne przez was ale mi stykaly. Kupilem ostatnio bo promo bylo mk cafe i kurwa zamiast wsypywac do mlynka 20g musze wsypywac 30g zeby czuc cos wiecej niz przeplukana szklanke po kawie, takze tak oszczedzilem xd Ekspres cisnieniowy. Jakis za 700zl wiec chyba git. Kawa ma byc w cenie 60-80zl/kg Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Ja lubię tą z Tchibo np. Barista albo jakieś inne, najlepiej w sklepie Tchibo kupować, są karty lojalnościowe, promki, miłe panie, można se jakieś niemieckie gadżety do ogrodu i domu kupić. Obecne piję taką zbieraną przez makaki, ale od czasu do czasu Czibo styknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja 24 minuty temu, kanabis napisał(a): Ekspres cisnieniowy. Jakis za 700zl wiec chyba git. Kawa ma byc w cenie 60-80zl/kg Nuno.pl - zaczynałem od nich przygodę z kawami świeżo palonymi i bylem Ich klientem do momentu w którym znalazłem lokalną palarnie w Gdyni. Za ok. 80zl masz 6 paczek po 200g z różnych regionów, zawsze świeżo palona. https://nuno.pl/product-pol-440-ZESTAW-DEGUSTACYJNY-KAW-SWIEZO-PALONYCH-100-ARABIKA-NUNO-6X200G.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi