Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

A właśnie sobie piję kawkę:

pol_pm_Kawa-Lavazza-Espresso-250g-puszka

Moja ulubiona, ale nie kalam jej cukrem, ani mlekiem. Kiedyś tak piłem, ale od wielu lat tylko mocna czarna bez cukru. Teraz jest w biedrze w promo za jakieś 12 zeta z groszami - dobra cena bo niedawno trzeba było za nią płacić 20+. 

Mam tak, że czasem sączę jedną kawę pół dnia. Wiadomo, że ciepła jest najlepsza, ale zimna smakuje też.

Oprócz tej powyższej w marketach można dostać Kimbo espresso napoletano. Komu smakuje Lavazza to ta też posmakuje.

KIM1014-2.jpg?1422619080

• 11 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 60,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Co tam krzyczycie, kurwy, biedaki?     XDDD

• Ja lubię kawę z mlekiem i się nie wstydzę tego ale to co sprzedają podróżnym spragnionym jako ,,kawa z mlekiem'' to tylko mleko z odrobiną kawy bardziej usypiające niż pobudzające powinni odpowiadać z

• Zestaw do kawy w komplecie   Ale chyba będę musiał kupić młynek automatyczny bo ręczny daje w kość  

Opublikowano

Kupiłem sobie mleko sojowe, bo tak akurat było i mi się przypomniał bluber:)

Pasuje to to do kawy, czy nie bardzo?

Smakuje trochę jak mleczko z mleczaków (tzn. tak sobie wyobrażam ten smak).

Czy weganie piją kawę z takim mlekiem? Czy po prostu bez mleka, bo sojowe nie pasuje?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj eksperymentalnie trochę do(pipi)ałem sobie zamiast cukru miodu do kawy, bardzo ciekawa opcja myślę że częściej będę korzystał. Grunt żeby miód był nie z ucha.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

zrezygnowałem z picia kawy rozpuszczalnej i teraz jak prawdziwy mężczyzna piję fusiastą. Oczywiście prawilnie z mlekiem i cukrem.

Opublikowano

prawdziwy mężczyzna pije czarna bez mleka i cukru ;/

Opublikowano

Yerba > Kawa

Ale jeśli kawa to tylko czarna, parzona, bez cukru. Po turecku nie znoszę, mieli sie potem te fusy miedzy zebami ;/ 

Opublikowano

Nie piłem kawy 2 miechy. W końcu kupiłem kiedyś fusiastą, a dzisiaj wypiłem creme rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, a teraz parzoną, TAKŻE z mlekiem i cukrem.

Opublikowano

prawdziwy mezczyna wciaga kawe nosem i wypija wrzatek.

1358863093-techno-viking.jpg

Edytowane przez Najtmer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Yerba > Kawa

Sam piję i szanuję yerbę, ale smakowo jak dla mnie kawa wygrywa każdego dnia. Oczywiście mówimy w obu przypadkach o dobrej jakości + właściwym przygotowaniu.

Opublikowano

Kawa? 1 z rana, inicjująca klopsa do spóły z papierochem, 1 po obiedzie. Za to piję kilka razy dziennie zbożowego anatola ;P Od kiedy pamiętam w sumie, już starucha mi robiła za kajtka.

Opublikowano

Ja po śniadaniu, a przed obiadem, lubię podjadać jakieś kabanosiki z lodówki, czy inne przekąski (papryczki nadziewane serem), a do tego piję sobie rozpuszczalną kawę z mlekiem i cukrem. To już mój codzienny rytuał. Nijak ma się to do kawy z pączkiem, jak je większość Polaków.

Opublikowano

dzieki porzuceniu  rozpuszczalnej przestałem robić rozlazła kupe rano, wszystko  się ustabilizowało.

Opublikowano

Kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki, około 120-150 ml wody i resztę dopełniłem Muller Milk czekoladowym. :wub:

Opublikowano

Nienawidzę rozpuszczalnej kawy. Jak nie ma odpowiedniego sprzętu pod ręką to już wolę je bnąć kawę typu błoto ale byłaby sypana.

Opublikowano

Też tak miałem przez pewien czas, teraz chce mi się kofeiny i na bezrybiu rak ryba.

Opublikowano

Ja kupiłem ekspres nescafe dolce gusto, nie znam się na kawach ale te są bardzo dobre. Dużo różnych kaw w kapsułkach. 

Opublikowano

ShotType1_328x328.jpg

polecam, bardzo ładny aromat.