chmurqab 3 192 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Co tam krzyczycie, kurwy, biedaki? XDDD 1 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Chmurka na zlocie Tchibo 2019, koloryzowane Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 JMB Sztos kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Piłem kiedyś jakąś wietnamską kawę. Mieszanka robusty i chyba jakiejś jeszcze. Miało to to charakterystyczny, słodkawy i dość ostry aromat. Z początku jest trochę dziwnie, ale szybko można się przyzwyczaić. Może spróbuję dodać te ubite żółtka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Mam obecnie jedynie ekspresik ciśnieniowy z kolbą, kawę kupuję mieloną. Najczęściej sklepówki typu Jacobs Kronung (zielony), ale ostatnio zamawiam różne na próbę, i ciąge mi coś nie pasuje: - Movenpick Himmlische: takie bez wyrazu - Lavazza Crema Gusto - Lavazza Cafe Espresso - Dalmayr Prodomo Jakoś nie wryły mi się w pamięć. Obecnie: - Lavazza Qualita Oro: mój faworyt, pyszne, z odrobiną spienionego mleka wchodzi bez grymasu. Z mielonek coś polecicie? Lubię kofeinę i mało która kawa mnie już kopie. Coś co pobudza, ale też i nie wykrzywia mordy. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Nie pijam Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 51 minut temu, _Red_ napisał: kawę kupuję mieloną. ekspres Ci nie mieli? Lepiej brać w ziarnach i samemu na bieżąco mielić. Ogólnie z tymi ekspresami/kawami, to mam tak: całe życie piło się parzoną (po turecku), albo rozpuszczalną i dziś mając ekspres ciśnieniowy - jedynie używam jak mam pić z mlekiem. Fajnie pieni mleko, a i nie trza słodzić, bo jednak z mlekiem idealnie wchodzi. Sama kawa jednak jest dla mnie za bardzo gorzka (mimo wyboru intensywności na 1 z 5). Przyzwyczajenia robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 No maly kolbowy nie mieli. A osobnych mlynkow za cene czterech takich ekspresów nie chce. Ekspresu automatycznego z pojemnikiem na fusy tez nie chce, takie mam w robocie a domowy ekspresik to budzetowa opcja na kawki w weekend i na urlopy. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Dwa największe upgrade'y jakie można zrobić przy kawie to młynek i świeżo palone ziarna, największy kawowy laik poczuje różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 3 upgrade do własny Łaskun Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Miałem właśnie powiedzieć o hodowaniu swojego kocieła co żre i sra kopi luwak, aż odkryłem na wikipedii, że to właśnie łaskun. Przestań kraść mi pomysły na posty. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Można eksperymentowac na różnych gatunkach Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W sumie, wersja dla biednych. Dachowca karmić kawą i potem żwirek przeglądać do śniadania. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 biednych? to teraz prosze sie wytlumaczyć, i podać w netto. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ale netto na b2b czyli jakby brutto etatowe, czy netto na etacie czyli true netto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Pany jak wygląda sprawa zakupu ekspresu do kawy przez internet. Można go w domu sprawdzić i ewentualnie, jak kawa będzie nie spełniała oczekiwań to oddać w ciągu tych 14 dni? Ekspres byłby kupowany w media expert lub media markt Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Dobra bo ruch w temacie. Tym razem spytam o wasze ulubione blendy w ziarnach do zmielenia. Pije głównie czarną zwykła/ long (nie małe espresso). Interesuje mnie kawa, która nie wykrzywia ryja kwasowością, ale ma na tyle kofeiny by trochę pobudzala. Czasem biorę w jakichś sklepach kawowych cos randomowego, a ostatnio marketowe Tschibo Medium Roast (bardzo fajne, łagodne). Jakas kolumbijska z biedry aż mnie w zęby szczypała. Dziś za to wypatrzyłem w dobrej promce Costa Coffee Signature Blend i na próbę wziąłem (będzie jak w kawiarni? :O) Cos polecicie w tym zakresie? Budżet tak do 80 zł/kg myślę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 W tej cenie najlepiej mi smakują Jacobs Espresso, Starbucks Espresso i ta Lidlowa w odmianie Espresso. No, ale ta Jacobs chyba top, lepiej mi smakowała niż Lavazza, Dallmayr, czy Segafredo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Za stówkę to masz 2kg jakiejś świeżo palonej Brazylia Santos na Allegro i to po inflacji bo kiedyś kupowałem za jakieś 70 i imo są dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Mi pod względem smaku bardziej Columbijska smakuje, ale sam jakiegoś faworyta nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Jak nie chcesz, żeby waliła kwasem to weź jakąś kawe z dopiskiem Brasil. Ja piję wosebe brasil i jest dobra. Wcześniej miałem mkcafe brasil i jest lepsza, ale nie moge jej dostać, chyba, że przez net. Ale jak mam zamawiać przez net to brałem świeżo paloną wersje brasil z jakiegoś sklepu, który ma napisane, że sprzedaje świeżo palone i mielone kawy. Smak niebo a ziemia w porownaniu ze sklepowymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Ja z nudow ostatnio dodaje cynamonu i kardamonu do kawy Teraz nie umiem bez tego pić, chyba jakis gen ciapatego w koncu upomnial sie o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Są różne przyprawy do kawy w Lidlach i innych takich przybytkach, ta cynamonowa robi dobrą robotę. Fajnie się komponują te dwa smaki nawet jak nie ma się cygaństwa we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 No wlasnie w biedrze zauwazylem przyprawe do kawy i wzialem z ciekawosci na sprobunek i posmakowala. Sprawdzilem sklad i odzielnie kupilem cynamon i kardamon bo to chyba glowne skladniki byly. Swoja droga ten kardamon swietna przyprawa, fajny taki swiezy, lekko cytrusowy zapach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi