maciucha 11 638 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Teraz już nie mam tej gry ale chodziła później bez zarzutów. Oferta na allegro była, teraz juz nie pamietam kto mi to robił. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Niestety dzisiaj podczas grania mój Xbox został 'ostro poruszony' przez pewną osobę (grrr ... <_< ). Niestety powstało takie cuś: Gra to Uefa Euro 2008. Po menusach śmiga, ale gdy włączam mecz od razu wywala do dasha. Dodam, że mój Xbox nigdy nie rysował płyt i to wynikło z tego 'poruszenia'. Tu moje pytanie czy jeżeli oddam płytę do regeneracji to jest szansa na zlikwidowanie rysy i poprawne działanie gry ? Jeśli tak to możecie polecić gdzie najlepiej zregenerować płytę (allegro, jakaś firma zajmująca się tym ?). Help :huh: Działa dobrze, nie zacina etc. ? Gdzie wysyłałeś - możesz coś polecić ? Identyczną miałem sytuację z Orange Boxem. Oddałem do regeneracji (na Allegro, w dziale Xbox 360 znajdziesz oferty) i tak, jak napisał mój poprzednik - zero rysek, ideał, igła. Niestety, odczuwalnie i to bardzo zwiększył się czas loadingów. Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Dzięki wielkie. Jutro znajdę jakiegos regeneratora na allegro Cytuj
kurzyPL 0 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Kupułiem Xboxa Premium. Wersja bundle z VP i Forzą. Trochę się obawiam że będzie mi rysować płyty i będzie się zawieszać. Rod co 0,5 roku mogę przeżyć hehe. Czy ta wersia z Bundle jest trochę lepsza? Czy nawet Xboxy 65nm rysują płyty kiedy się nimi rusza? Mam Arcade i nie robi mi rys nawet jak nim macham. Ktoś pomoże i pocieszy żeby nei było obaw? ;] Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 15 lipca 2008 Opublikowano 15 lipca 2008 Czy stare napędy w Premiumach mają tendencje do rysowania płytek? Zakupiłem bratu starą konsole za 800zł z ultimy, dałem płytki i teraz się boję czy napęd mi ich nie porysuje. Co mogę zrobić w takim wypadku? Ogólnie to jestem przygotowany na Roda i wymiane na opusa, ale co z napędem? Takze wymienią? W razie rysowania płyt musze ot jakoś udowadniać, czy wystarczy, że powiem, że napęd porysował pare płytek? Cytuj
cyter666 0 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 Wczoraj wysłałem moją konsolę do Niemiec na wakacje <_< ROD 0110 po miesiącu ... (Premium bez HDMI) mam nadzieje, że po powrocie ROD wyskoczy najwcześniej za rok Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Kupułiem Xboxa Premium. Wersja bundle z VP i Forzą. Trochę się obawiam że będzie mi rysować płyty i będzie się zawieszać. Rod co 0,5 roku mogę przeżyć hehe. Czy ta wersia z Bundle jest trochę lepsza? Czy nawet Xboxy 65nm rysują płyty kiedy się nimi rusza? Mam Arcade i nie robi mi rys nawet jak nim macham. Ktoś pomoże i pocieszy żeby nei było obaw? ;] Ja raz tylko lekko przesunąłem Xboxa (Arcade), ale nigdy więcej, konsola się wyłączyła Na szczęście nic się nie stało z Gears of War. Cytuj
czapa 651 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Czy jak konsola jest wyłączona a w środku jest płyta to przekręcanie konsoli może coś zepsuć, ewentualnie wpłynąć jakoś negatywnie na konsole? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 (edytowane) nie moze ale dla zasady jak konsole sie przenosi-przewozi to plyty sie wyjmuje... Edytowane 6 sierpnia 2008 przez Juchy Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 (edytowane) Hmm, mam nowego XO Elite, zapuszczam girsy i gram. Nic się nie dzieje a tu nagle wyskakuje komunikat że niby płyta brudna i żeby przetrzeć. Patrze a tam tylko dwie małe ryki, powiedziałbym że ledwo widoczne. Wkładam płytę i dokładnie to samo w tym samym momencie. Może płyta wadliwa albo coś ? Może regeneracja pomoże ? Jeszcze wiekszy wałek zauważyłem dzisiaj z płytką GTA4. Gram i gra się zwiesila najpierw dzwięk, potem cała gra i konsola. Po kilku takich zwiechach popatrzylem na plytkę a tam lustro bo obchodzę sie z nią jak z jajkiem. Jednak coś mi nie pasuje, obracam płytką. Popatrzyłem lepiej i wyszło mi że jednak płytka jest z jednej strony wyszczerbiona. Na razie działa, pytanie jak długo? Edytowane 10 sierpnia 2008 przez ksztyrix Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Czy jak konsola jest wyłączona a w środku jest płyta to przekręcanie konsoli może coś zepsuć, ewentualnie wpłynąć jakoś negatywnie na konsole? Dziś sprawdziłem, nic się nie stało, ale cud, bo prawie spakowałem Gearsy do konsoli - ktoś by miał ładnego gratisa Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 (edytowane) ...wygląda to jakby na grzbiecie płyty zrobiły sie małe wybrzuszenia wysokie na jakieś pół mm, długie na od 2 do 3, co jakieś pare milimetrów.... lepiej zrob zdjecia a nie opisujesz to tak ze nie wiadomo o co chodzi Edytowane 7 sierpnia 2008 przez Juchy Cytuj
bossgta 0 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Czy plyty moze rysowac soczewka lasera?. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 moze, bo to wlasnie ona najczesciej to robi.... Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Dziwne - Gearsy jednak nie działają - nie wiem jednak czy to wina kumpla, który wsadził ją do Samsunga czy przewracania płyty w odłączonej konsoli. Czyli ja Ci nie dam gwarancji, że nic się nie dzieje Cytuj
czapa 651 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Dziwne - Gearsy jednak nie działają - nie wiem jednak czy to wina kumpla, który wsadził ją do Samsunga czy przewracania płyty w odłączonej konsoli. Czyli ja Ci nie dam gwarancji, że nic się nie dzieje A inne gry działają czy tylko z tą jest problem? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 (edytowane) Nie mam jak sprawdzić. Z resztą - ta płyta było torturowana po 10H dziennie przez 2 miechy. Potem jeszcze w wyłączonym napędzie sobie leżała i mało co jej nie zapakowałem. Nie wiem jak inne gry - nie mam jeszcze konsoli. Pożyczłem kumplowi, a ten telefon do mnie po 5 minutach od wyjścia, że nie działa, no i faktycznie - płyta zdehcła. Edytowane 7 sierpnia 2008 przez Fisiu Cytuj
cyter666 0 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 :zgon: Marcus Fenix pokonany przez napęd DVD :blackeye: Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 (edytowane) No - na dodatek przez wyłączony :E Na prawdę nie wiem czy to mój napęd - czy jego. On odkupuje, więc umowa jest na jego napęd Edytowane 7 sierpnia 2008 przez Fisiu Cytuj
bossgta 0 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Glupi laser porysowal mi gta IV.a morze za duza moc?? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 (edytowane) Bez różnicy jaka moc - jeżeli rozkręcałeś konsole to pech - napęd powinien polecieć do naprawy. A GTA postaraj się zareklamować. Edytowane 7 sierpnia 2008 przez Fisiu Cytuj
bossgta 0 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Laser ma zerwany drucik.a gta nie chca.MEDIAMARKT Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 To na infolinie M$ zadzwoń, że ci konsola porysowała GTA IV Btw. masz w ogóle gwarancje? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 To co płaczesz, że Ci Verbatimke porysował? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi