Skocz do zawartości

White Knight Chronicles

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

o kurcze WKS z miejsca wyrasta na coś niewiarygodnego-czegoś takiego w japońskich rpg nie było-co-op,multi,własne combosy,1080p.

Będzie hicior oby na początku roku wyszła wersja w zrozumiałym języku

Opublikowano (edytowane)

Mam bardzo złe przeczucia, że poczekamy jakieś 6 miechów...ale może Sony wreszcie ruszy mózgiem i sobie przekalkuluje jaki to killer i pomoże Level 5 z tłumaczeniem i szybkim wydaniem, szlag niech nawet zrobią ruski dubing ala te rusko polskie wersje xD niech zostawią JP ścieżkę i wydadzą z minimalnym poślizgiem....przełknąłbym to na serio...

EDIT:

teraz tak przejrzałem tego linka na PS blog....heh to będzie killer xD jak to wygląda, a to RPG jest o_O

Edytowane przez sakiu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

http://www.imagebam.com/image/b118f616928340

http://www.imagebam.com/image/c310c316928341

- rzut okiem na trójkę głównych bohaterów: Leonarda. księżniczkę Shizne i Yuulie

- zaprezentowano design kilku przeciwników (Troll, Torrent, Cyclop)

- synteza przedmiotów/broni

- zmiany w wyglądzie po wyekwipowaniu czegoś nowego (przykład okularów)

Edit: Jezu, kompromitacja. Po raz pierwszy w swoim życiu pomyliłem płeć bohatera/bohaterki gry RPG. Mowa o Yulie (ona), nie Yuurim. Dopiero jak zacząłem pisać newsa na Kikoo i obadałem dokładniej tekst i screeny to mnie olśniło (nie wiedzieć czemu nie zwróciłem uwagi na ubiór). Wcześniej zmyliło mnie imię i jeden z obrazków w którym Yulie ma coś dziwnego pod dolną wargą, co na pierwszy rzut oka (mój przynajmniej) wygląda jak zarost. :P Cóż mogę powiedzieć po pierwszym razie? Trochę bolało, ale już jest w porządku.

Edytowane przez Enkidou
Opublikowano (edytowane)

mam mieszane odczucia do tej gry-z jednej strony robi ją Level5 i to już na starcie jest gwarancją dobrego rpg,z drugiej strony design postaci jest imo fatalny-nie dość,że są bezpłciowi to jeszcze ich wykonanie nie wybiega za bardzo od standardów najładniejszych gier rpg z ps2(np.Valkyrie Profile czy FFXII)

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano (edytowane)
mam mieszane odczucia do tej gry-z jednej strony robi ją Level5

Ja zaś zawsze miałem antypatie do tej firmy :P.

z drugiej strony design postaci jest imo fatalny

Zgodzę się, nie jestem osobą która śledzi calutkie info nt tej gry, ale o ile o uszy mi się nie obiło (i o screeny) będzie istnieć możliwość kreowania postaci ? , jeśli tak to nie powinniśmy tak narzekać na dziwaczną "sztuczność" postaci .... .

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano (edytowane)

kurcze nie wiem co mam myśleć o tej grze-level 5 na 100% dostarczy nam dobrego rpg -jestem o tym przekonany ale jak już wspomniałem design postaci w tej grze mnie odstrasza,a grafika na tym filmiku w tej rozdzielczości nie prezentuje się wcale lepiej od tej w Finalu XII na ps2.Przynajmniej muzyka jest świetna (np koło 10min40sek na filmiku) i chyba to obok wiary w L5 jest jedynym plusem tej pozycji w moich oczach :P

Doczekamy się wybitnego rpg na tej generacji konsol czy jednak po latach powiemy,że Lost Oddysey to było wszystko na co stać było japońskie umysły?!

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Wow, w L5 nieźle dorobili się na Laytonie.

Co do moich wrażeń - fajna muzyka, dość przeciętna grafika, online zapowiada się ciekawie. Mimo wszystko na wybitną pozycję się nie nastawiam i chyba nigdy nawet nie miałem takich odczuć. L5 musi dostarczyć posiadaczom PS3 co najmniej dobry tytuł i odwojować nieco Japonię (tak jak IU i ToV dla X360), bo inaczej jRPG będą pojawiać się już tylko na handheldach a na platformach stacjonarnych zostanie Idea Factory.

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie, nie boję się o przyszłość stacjonarek - jako konsol z tytułami Jrpg, sytuacja w kraju-matce jest zasadnicza co prawda, by wydawać tytuły bardziej na handheldy, ale patrząc obiektywnym okiem, jak długo może to trwać, i niby jakie pomysły mogą twórcom świecić na kolejne produkcje ?, rynek pokazuje jednak że nawet najbardziej odpałowy kraj potrafi mieć troche zachodniej "normalności" (tak pije do GTA IV).

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.kikoo.pl/news/1609-1/Informacje...onferencji-WKC/

- Na potrzeby WKC zaimplementowano serwis społecznościowy GeoNet (listy przyjaciół, dziennik z komentarzami, wysyłanie wiadomości)

- Funkcja Crystal Shot - możliwość robienia screenów

- Misje w trybie onlie mają trwać sensowną ilość czasu. Ta zaprezentowana dziś miała trwać ok. 45 minut

- Według relacji japońskich dziennikarzy w grze nie ma lagów nawet przy dużej ilości przeciwników.

- Dodatkowe misje rozprowadzane będą w przyszłości za pośrednictwem PSN

- Brak voice chatu, choć twórcy nie wykluczają go w przyszłości

- bez transformacji w trybie online

- aby rozpocząć jakikolwiek quest w trybie sieciowym nie potrzeba czterech osób

- zmiany w noszonym ekwipunku będą widoczne również w trakcie cut-scenek

- ekwipunek ulega uszkodzeniom

wks.jpg

Za 2tyg premiera,wierzę w Level5 choć design postaci to rzucanie solą w moją oczy :D