Skocz do zawartości

L.A. Noire

Featured Replies

Opublikowano

Panowie, nie sledze tematu i ogolnie opinii nt gry. moze wykaze sie ignorancja ale czy ta gra jest naprawde tak dobra? Swoje obawy opieram jedynie o kawalki gameplayow z yt, i to z nich wywnioskowalem ze miasto samo w sobie wyglada jak niedorobione, hmm, takie plaskie, wszystko jest kwadratowe, slaba detalika itd. Druga obawa to "pseudo free roam"- czy da sie w nim zgubic na dlugie godzinki, czy jest to raczej natretny zapychacz, w ktorym dostajemy pare side-eventow na krzyz? zastanawiam sie nad kupnem gry, ale raczej po zdanej sesji i po nizszej cenie

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 183,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Remaster w tle i...pojawił się najlepszy filmik tego roku    

• to po co się do tematu pchasz jak nie przeszedłeś gry?   Chcesz sie dowiedzieć jak się kończy może?

• Ta gra jest tak nudna, że chyba jej nie dokończę. Masakra. Jestem w połowie i już mi się odechciewa. Kolejna, pijana kobieta zamordowana. Łaał. Jak by mężczyzna nie mógł by być zamordowany <_<

Opublikowano

co do grafiki to niech się Słupek albo ktoś inny wypowie.

natomiast kwestia free roamu - czy ja wiem czy taki pseudo? możesz swobodnie zwiedzać miasto, szukać landmarków, taśm filmowych czy aut. w każdym wydziale masz też kilka ulicznych przestępstw, taka szybka interwencja. możesz w karierze to olać, skupić się na śledztwach a do tego wrócić właśnie we free roamie. dodatkowa sprawa to po prostu turysta. śmigasz po mieście, zwiedzasz budynki oznaczone jako landmarki, podziwiasz wnętrze albo ciśniesz przez miasto z buta i wczuwasz się w klimat tamtych lat.

czy zagubisz się na długie godziny to indywidualna kwestia, czego oczekujesz, co chcesz w nim robić. wiadomo że to nie sandbox więc za wiele nie można oczekiwać. ogólnie ten tryb jak dla mnie to idealne rozwiązanie w takiej grze. szkoda że w Mafii go zabrakło, naprawdę szkoda.

jeżeli jesteś fanem dobrych, dopracowanych i klimatycznych gier to bierz śmiało. pamiętaj jedynie że to gra czysto detektywistyczna. zbieranie dowodów, myślenie i przesłuchania. akcja w tej grze jest, od czasu do czasu by sobie postrzelać i odstresować się po główkowaniu :)

Słupek - Homicide to tylko przedsmak tego co będzie później ;) po tym wydziale też miałem wrażenie że to już po fajerwerkach, byłem w błędzie. okazało się że to ostre pjerdolnięcie by rozruszać akcję i później trzymać emocje do samego końca.

odnośnie Twojego spoilera

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Colin84

Opublikowano

@Colin

No w takim razie "bomba" skoro ma być jeszcze lepiej. Btw

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Mi końcówka 13 chapteru skojarzyła się też z

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Jestem dokładnie w tym samym momencie co Wy. :)

Powiem jednak, że ta sprawa mną nie zatelepała. Ot kolejna, choć mocno odbiegająca od pozostałych. Czekam na resztę, bo Vice zaczyna mi się coraz bardziej podobać. :)

Opublikowano

Poszukuje jednego kawałka z soundtracku. Pojawiał się on w niektórych trailerach, oraz w trakcie pościgu w ostatniej sprawie w drogówce. Podeśle ktoś linka, bo na YT za cholerę nie idzie znaleźć?

Opublikowano

http://www.rockstargames.com/lanoire/news/16341/details-on-la-noire-downloadable-content-and-the-rockstar-pass-c.html Details on L.A. Noire Downloadable Content and the Rockstar Pass Coming Next Week

"Next week, look out for new info on downloadable content for L.A. Noire, including the release of all the retail exclusive pre-order cases and content, along with details on new cases and the Rockstar Pass."

Najbardziej mnie zastanawia ten cały R* Pass i nowe sprawy (może będą te całe wycięte wydziały).

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
  W dniu 26.05.2011 o 23:28, Colin84 napisał(a):

jeżeli jesteś fanem dobrych, dopracowanych i klimatycznych gier to bierz śmiało. pamiętaj jedynie że to gra czysto detektywistyczna. zbieranie dowodów, myślenie i przesłuchania. akcja w tej grze jest, od czasu do czasu by sobie postrzelać i odstresować się po główkowaniu :)

no wlasnie lubie jak gry to nie tylko tepe strzelanie, ale pytanie: czy gra dostarcza takie poczucie spelnienia? nie mozna sie oderwac od pada? lubie interesujace, inteligentne historie, i moze o sprawe merytoryczna gry sie nie boje, ale jakos miasto na samym poczatku wygladalo dla mnie bardzo biednie

Opublikowano

osobiście czuje się spełniony tą grą. miałem typowy syndrom "jeszcze jedna sprawa i koniec" a kończyłem po godzinie czy dwóch bo nie mogłem tak po prostu wyłączyć konsoli. ciekawiło mnie co będzie dalej, jaka sprawa teraz będzie, jaki wątek, jakie dowody, kogo będę przesłuchiwał i ostatecznie komu udowodnię winę.

grafiki to naprawdę nie mogę oceniać bo gram na iksie. nie wiem jak jest na pleju ale z różnych materiałów jakie widziałem wielkiej różnicy nie ma. najlepiej będzie jak ktoś inny się wypowie w tej kwestii. ogólnie grafika jest zadowalająca i ładna, pasuje do tamtego klimatu. dali radę tym bardziej biorąc pod uwagę rozmiar miasta.

reasumując gra jest naprawdę dobra, ładna i wciągająca. nie zastanawiaj się tylko kupuj i graj, nie będziesz rozczarowany ;)

Opublikowano

ok jestem w 18 chatperze 'A walk in Elysian Fields' i się zaciąłem.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 28.05.2011 o 10:04, schab0795 napisał(a):

ok jestem w 18 chatperze 'A walk in Elysian Fields' i się zaciąłem.

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Znalazłem kapelusz Marstona :thumbsup:.

Opublikowano

Gra skończona. Podtrzymuję swoje zdanie że to najlepsza gra spod skrzydeł R* w tej generacji. I nawet genialnie zaje.biste GTA IV które mega mi się podobało oraz klimatyczne i bardzo dobre RDR nie trafiające klimatem do mnie są grami gorszymi od L.A Noire wg. mnie. Gra niemalże idealna. Połączenie tej wyjątkowej zalety którą miało Heavy Rain (mowa o fabule) oraz wolności jaką zawsze mamy w grach R*. Gra niemalże idealna, którą ocenię na 9+/10. 10 dostały u mnie Unchartedy. I tylko one. Bo to dla mnie gry idealny, a produkcja R* jest niemalże idealna ;) Gra warta 200zł. Po 20h gry powiedziałem że warto było, że to konieczność zagrać w takie dzieło.

Jedyne co mi się nie podobało to model jazdy oraz te debilne przesłuchania które tylko mnie w(pipi)iały. Za to szukanie poszlak było genialne.

Nie będę oryginalny jeśli powiem że końcówka 13 chapteru i scena finałowa mogą śmiało przejść do historii gier wideo, wiem.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2011/05/27/what-do-real-detectives-think-of-l-a-noire.aspx What Do Real Detectives Think Of L.A. Noire?

Nie no masakra filmik hehe, kurczę to potwierdza jak L.A. Noire dobrze oddaje realia. Przy okazji czytając komentarze niezłą reklamę zrobili L.A. Noire tym filmikiem.

A pamiętacie akcję?:

http://lanoire.wikia.com/wiki/Dan_Ryckert

Hehehe to tak odnośnie:

http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2011/05/27/reiner-and-phil-try-to-kill-dan-in-l-a-noire.aspx Reiner And Phil Try To Kill Dan In L.A. Noire

Przypomniały mi się "zabawy" w GTA ;] i od razu naszła mnie myśl, że w GTA udałoby im się go zabić w ciągu sekundy ;] A w 10 minut to chyba na milion sposobów hehe.

Opublikowano

Na ja się na tę grę tak najarałem, że kupiłem po prostu w sklepie, nie zastanawiając się nad ceną. Niestety jest lekki zawód, zaczyna wkradać się monotonia, miasto świeci pustkami... Zabrakło tego czegoś co zwaliłoby mnie z nóg, klimat jest cudowny, ale to niewątpliwie nie jest aż taki hit, jaki miał być. Z wydaniem ostatecznych sądów wstrzymam się do czasu poznania pełnej fabuły. Tak czy siak, mocarny tytuł.

Opublikowano
  W dniu 28.05.2011 o 19:08, Colin84 napisał(a):

Kolejny tym razem Alan Harper z "Dwóch i pół" :lol:

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Spoko jeszcze dużo przed tobą. Gra mnie z początku zachwyciła, po czasie jednak zaczęła nużyć. Za bardzo prowadzi za rączkę, boli schematyczność. Na liczniku mam 18 godzin i jestem już przy końcu, w wydziale od podpaleń. Na czas gry na pewno nie można narzekać :)

Opublikowano

Właśnie zakończyłem przygodę w L.A. Muszę powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem tej gry. Zdaje się, że to najlepsza fabularnie gra jaką kiedykolwiek wydał R* (oczywiście z tych co grałem, bo np. RDR jeszcze przede mną), a jedna z najlepszy pod tym względem w jakie w ogóle grałem. Finał całości to mistrzostwo świata, wszystko się układa w skomplikowaną intrygę i tak jak udało mi się przewidzieć

Pokaż ukrytą zawartość

, tak główna linia fabularna trzymała mnie w niepewności i rozwinęła się w nieprzewidywalny sposób. Team Bondi odwalił kawał dobrej roboty, o LAN w zasadzie można mówić tylko w superlatywach bo ta gra to coś niezwykłego. Nie wiem czy takich emocji w finalnych monetach gry udało się dostarczyć nawet Heavy Rain (no... chyba jednak te gry są pod tym względem porównywalne). Fabuła jest świetna, po prostu :wub:

...co do końcówki i ogólnie fabuły:

Pokaż ukrytą zawartość

Jeszcze raz brawa dla Rockstar (w creditsach widać że oddziały R* brały bardzo czynny udział w produkcji gry) i Team Bondi. Teraz czekam na jakieś ciekawe DLC z poboczną historią jednego z bohaterów gry

Pokaż ukrytą zawartość

:thumbsup:

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Podsumowujac: Team Bondi rlz, nie moge sie doczekac ich kolejnej gry.

Z szacunku dla nich nie bede pisal o Rockstarze, bo badz co badz to TB storzylo ta gre a R* jedynie jakostam pomagalo.

Ciekawe kiedy wydadza nastepna produkcje. Na szybkie wydanie jednak bym nie liczyl :/

Opublikowano
  W dniu 29.05.2011 o 22:47, the_m napisał(a):

Finał całości to mistrzostwo świata, wszystko się układa w skomplikowaną intrygę i tak jak udało mi się przewidzieć

Pokaż ukrytą zawartość

Nie wątpimy... :whistling:

Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć "końcówkę, zakończenie Vice" (nie gry)?

Pokaż ukrytą zawartość

I drugie pytanie odnośnie pierwszej sprawy w Arson:

Pokaż ukrytą zawartość

Zauważyłem dwie rzeczy (trudno ich nie zauważyć heh):

-w Arson jak wychodzimy z biura są pokoje z wszystkimi wydziałami jakimi pracowaliśmy. Plus jeden dodatkowy "Burglary" biorąc pod uwagę wcześniejsze plotki, pewniak w dlc? Byłoby ekstra...

-ten cały psychiatra nazywa się Fontaine, brzmi znajomo? No właśnie BioShock ;] ciekawe czy to tylko przypadek czy celowe (taki easter egg), nie skończyłem gry to nie wiem czy coś ich "łączy", są podobni. Chociaż coś podejrzewam ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

@pierwszy spoiler Slupka

Pokaż ukrytą zawartość

Jesli chodzi o drugi spoiler - poczekaj tak z 1 sprawe :P

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

@Słupek Zdecydowanie twoje podejrzenia są słuszne

Pokaż ukrytą zawartość

R* jak zwykle nie boi się kontrowersji i pokazuje też tło społeczne tamtych wydarzeń , nie tylko tak prozaiczne rzeczy jak soundtrack i reklamy z 40` ( w RDR też było kilka ciekawych anegdot odnoszących się do Indian , przemysłu motoryzacyjnego , czy banków )

Edytowane przez dc1982

Opublikowano

Dzięki

Ten pierwszy akapit Yabollek co napisałeś, no właśnie tego nie byłem pewien. Czy to nie o to chodzi ale to właśnie wiele wyjaśnia.

@DC

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez SłupekPL