Observer 10 410 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Zastanawiam się tylko, czy są jakieś momenty przerwy między sprawami? Że mogę poeksplorować miasto, poszukać pare znajdziek itd., czy nie? Czy może jest taka opcja po ukończeniu gry? Bo jakoś nie widzi mi się eksploracja miasta z partnerem. W czasie przechodzenia fabuły nie, ale możesz wyjść do menu i w "cases" masz free roam (po przejściu gry też). Co prawda partner ciągle jest z tobą, ale z czasem się do niego przyzwyczaisz i przestaniesz go zauważać, chociaż możesz mu też uciec, najwyżej później cie znajdzie z pretensjami. Cytuj
KILER79 1 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Jak to jest z ,,rockstar pass''?Jak wcześniej przeglądałem pss store to widniała cena 34 pln a po ostatnim uaktualnieniu jest po 45 pln? Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Bo 34 złote to była cena rabatowa która trwała do wtorku (21 czerwca). Do ukazania się sprawy "Nicholson Electroplating", teraz jest już właśnie drożej. Cytuj
Glare 5 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Przyznam, że z każdą kolejną misją gra wciąga coraz bardziej, przesłuchania są świetne i czasem naprawdę ciężko stwierdzić czy dany delikwent kręci czy mówi prawdę, trzeba się trochę nagłowić. Dobrze przy okazji, że da się pomijać te uciążliwe dojazdy, a sekwencje strzelane są krótkie (póki co przynajmniej) Dostaje się jakieś konkretne bonusy za wzorowo wykonywane sprawy, czy tylko te zbyteczne trofea? Cytuj
KILER79 1 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Np.jak zakupie ,,rockstar pass'' dajmy na to dzisiaj to mogę pobrać w ramach tego wszystkie dodatki które do tej pory wyszły i które ukażą się w przyszłości? Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 (edytowane) Oczywiście, że tak po to jest R* Pass ;] Tylko jak na razie jest jeszcze jedno dlc (sprawa) zapowiedziane. I podobno na tym koniec. Edytowane 25 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Dostaje się jakieś konkretne bonusy za wzorowo wykonywane sprawy, czy tylko te zbyteczne trofea? Nie ma żadnych bonusów. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Nie no podoba mi się gra coraz bardziej. Lubię takie detektywistyczne klimaty, a dialogi są ciekawie napisane. No i udało mi się jedną sprawę zakończyć z 5-oma gwiazdkami Pytanie - gdzie mogę znaleźć tę opcję powtórzenia danej sprawy? Przeszukałem całe menu pauzy, cały notatnik i nie mam nigdzie nawet opcji "Cases" :confused: Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 (edytowane) W menu głównym masz opcję Cases tam wybierasz i zaliczasz sprawę która Cię interesuje (pod warunkiem, że już ją przeszedłeś). Edytowane 25 czerwca 2011 przez SłupekPL 1 Cytuj
humanno 201 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 E, troche zawiodłem się na tej Elektrowni, zaczynało się tak grubo a skonczyło szybko i bez wiekszego rozglosu. Troche zmarnowany spory potencjał, bo misja byla obiecująca. Cytuj
Glare 5 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 A jak wygląda sprawa z ciuszkami dla naszego detektywa - dochodzą automatycznie w miarę rozwoju fabuły czy należy wykonywać jakieś questy, żeby je uzyskać? Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 3 dochodzą po osiągnięciu danego poziomu, 2 (chyba) są do kupienia i to raczej wszystko. 3 dochodzą po osiągnięciu danego poziomu, 2 na pss są do kupienia i to raczej wszystko. 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Kur.wa mać....(spoiler odnośnie zakończenia La Noire i RDR) co to Rockstar sobie tak upodobało śmierci głównych bohaterów na końcu... no ja pier.dole jeszcze w RDR to rozumiem,ale w L.A Noire takie zakończenie zamiast mnie zszokować to po prostu w(pipi)iło. Jeszcze ten (pipi)aniec Roy Earle i jego wielka skrucha wobec śmierci Phelpsea.... Choć z drugiej strony to też pokazuje jak czasami ludzie są bezradni wobec korupcjii ;/ Edytowane 26 czerwca 2011 przez MYSZa7 Cytuj
cortezon 1 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Co do DLC Nicholson Electroplating muszę przyznać że otwarcie misji było świetne i "wystrzałowe" Jednak po czołówce człowiek się napalił na niezłą sprawę a w sumie nic ciekawego i do tego krótko... Edytowane 26 czerwca 2011 przez cortezon Cytuj
Glare 5 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Jeszcze takie pytanko - pominięte misje poboczne przepadają wraz z rozwojem fabuły? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Nie, możesz je potem wykonać we free roamie. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Zacząłem grać i... meh, RDR jest o parę klas lepsze. Ba, nawet w Mafii 2 wiele rzeczy jest lepiej rozwiązanych. Pewnie, klimat miażdży, twarze postaci wyglądają genialnie, ale gameplay jest o wiele słabszy niż w poprzednich grach R. 'Zwykły' free roam z możliwością odbierania spraw w komendzie + misje poboczne rozsiane po mieście zrobiłby tej grze o wiele lepiej. Nie wspominając już o skaszanionym modelu jazdy i strzelaniu. Ta gra to coś pomiędzy Heavy Rain a GTA i nie może się zdecydować w którą stronę iść. Dawać GTA V. Edytowane 26 czerwca 2011 przez Khadgar Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Właśnie o to w LA Noire chodzi. To nie jest GTA ani RDR i wiele przez to ta gra traci, bedac do nich porownywana. Bandera Rockstar przywodzi na mysl glownie genialne sandboxy, ale takim stricte LAN nie jest. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 No właśnie o tym piszę L.A. Noire jest takim nie wiadomo czym i nie wychodzi to grze na zdrowie. Otwarty świat, 'zamknięty' gameplay - do tego wcale nie rewelacyjny. Jako 'zwykły' sandbox gra lepiej by się broniła, mimo że mam już serdecznie sandboksów dość. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Dawać GTA V. Amen... O jeny wiadomo, że i tak na GTA czekam jak na zbawienie (i każdy zainteresowany). Ale po Mafii 2, L.A. Noire (gry liniowe, główny nacisk na fabułę, poważne klimaty, zero "zadymy") czy nawet po części po RDR (brak fur, zadymę też raczej ciężko tam było wykręcić) oczekiwanie na GTA wzrasta nie do opisania ;] Chyba nigdy tak nie marzyłem o nowym GTA, nawet na Czwórkę. Mam nadzieję, że Rockstar dowali możliwościami (choć w RDR oczywiście ich nie brakowało), głupawką i znowu pokaże jak wygląda true sandbox. Z całym szacunkiem do L.A. Noire Edytowane 26 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Mnie najbardziej rozwala to, jak Cole po misjach pobocznych szybko przeładowuje broń i staje z nią tak sztywniacko, jakby był manekinem. Jeśli chodzi o GTA V - chętnie bym zagrał, ale w przeciwieństwie do Słupka potrafie cierpliwie czekać, a jakbym usłyszał, że gra nie wyjdzie to nie rozpaczałbym 2 miesiace, tylko 2 dni Edytowane 26 czerwca 2011 przez TyskiPL Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 (edytowane) Po pierwsze primo, przez fanów sandboxów, GTA jest najbardziej oczekiwanym tytułem z tego gatunku. Po drugie primo, Cole zawsze ma taką animacje po sekcji strzelanej, nieważne czy misja poboczna czy sprawa. Po trzecie primo, GTA V w tej generacji się pojawi. Jestem w stanie się założyć. Edytowane 26 czerwca 2011 przez Voytec Cytuj
Glare 5 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Lol, a ja do dzisiaj nie zagrałem nawet w GTA IV (dla porównania San Anderas zamówiłem w preorderze, takie RDR czy L.A Noire też nabyłem niewiele po premierze) Jestem prawie w połowie gry i stwierdzam, że niektóre misje są zdecydowanie zbyt krótkie. Czasem się też zastanawiam po co to całe zbieranie dowodów, przesłuchiwania itp. skoro nieraz sprawca zbrodni dosłownie sam wpada nam w łapska. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Lol, a ja do dzisiaj nie zagrałem nawet w GTA IV (dla porównania San Anderas zamówiłem w preorderze, takie RDR czy L.A Noire też nabyłem niewiele po premierze) Jestem prawie w połowie gry i stwierdzam, że niektóre misje są zdecydowanie zbyt krótkie. Czasem się też zastanawiam po co to całe zbieranie dowodów, przesłuchiwania itp. skoro nieraz sprawca zbrodni dosłownie sam wpada nam w łapska. Bo na miejsce zbroni jedziesz z niczym. Niby jak bez tych dowodów miałbyś jechać do kolejnych lokacji? Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Po pierwsze primo, przez fanów sandboxów, GTA jest najbardziej oczekiwanym tytułem z tego gatunku. To całkowicie zrozumiałe. Po drugie primo, Cole zawsze ma taką animacje po sekcji strzelanej, nieważne czy misja poboczna czy sprawa. Wiem, po prostu powala mnie to, jak to jest wykonane. Ale da się to przeżyć. Po trzecie primo, GTA V w tej generacji się pojawi. Jestem w stanie się założyć. Jak masz racje, to z radości stawiam ci browara Jestem prawie w połowie gry i stwierdzam, że niektóre misje są zdecydowanie zbyt krótkie. Czasem się też zastanawiam po co to całe zbieranie dowodów, przesłuchiwania itp. skoro nieraz sprawca zbrodni dosłownie sam wpada nam w łapska. W sumie racja. Czasem nawet nie opłaca się znajdowanie wszystkich poszlak, bo wystarczą 3-4, by rozwiązać sprawe, a reszta po prostu utrudnia sprawe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi