Nemesis 1 268 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 To była jedna z pierwszych gierek CliffyegoB. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Seria Donkey Kong Country ze Sneska Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wario Land na game boya mnie tak bardzo kiedyś zniszczył (z 18 lat temu?), że wymaksowałem gierkę i na końcu jako prezent dostałem nie własny zamek ale kurde CAŁĄ PLANETĘ!!! Żałuję do dzisiaj, że nie grałem w następne części (i wtedy gdy wychodziły) bo też za pewne to był kawał genialnego kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja pożyczyłem lata temu od kumpla Warioland 2 tyle, że na tym czarnym kartridżu z GBC i do mojego poczciwego GB nie pasowała bo nie było wycięcia z boku (albo było za małe już nie pamiętam). Zawsze musiałem lekko podważyć płytkę by dyskietka weszła. Warto było się pomęczyć bo świetna gierka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 kurna nahajpowaliście mnie na wąsacza-nosacza-kąsacza Chyba zaraz sobie załatwię Wario Land: The Shake Dimension Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wario Land na game boya mnie tak bardzo kiedyś zniszczył (z 18 lat temu?), że wymaksowałem gierkę i na końcu jako prezent dostałem nie własny zamek ale kurde CAŁĄ PLANETĘ!!! Żałuję do dzisiaj, że nie grałem w następne części (i wtedy gdy wychodziły) bo też za pewne to był kawał genialnego kodu. Ja przeszedłem tyle razy ze nawet nie zlicze Jedno przejscie zrobilem takie ze omijałem wszystkie monety, zeby zebrac jak najmniej i zobaczyc jaka jest najbiedniejsza nagroda. Uwaga zdradzam zakonczenie karmnik dla ptaków ;/ Nie grałem tylko w wario land 4, musze nadrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 A ja... a ja przeszedłem tylko WarioLand 4 Czy usprawiedliwia mnie to, że wymasterowałem go, bo tak genialny i zacny platformer to był? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 O ile mnie pamiec nie myli to 1,2 i 3 sa na 3ds. Na co czekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Wolę mieć na cartridgeu. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Myślę, że trudno będzie mi trafić na coś co przeskoczy serie Wario Land. Patrząc przez pryzmat nostalgii: Wario Land 2 > Wario Land 3 > Wario Land 1 > Wario Land 4 >>>>>>> Wario Land:Shake Dimension Patrząc w miarę obiektywnie: Wario Land 3 > Wario Land 2 > Wario Land 4 > Wario Land 1 >>>>>>> Wario Land:Shake Dimension Straszna szkoda, że Wariana wykorzystują już tylko do serii z mikrogierkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Nintendo powinno spiąć poślady i rypnąć Wario Land 5 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Mario i Donkey nie mają sobie równych: Super Mario Galaxy 1 i 2 w pierwszej trójce najlepszych gier wideo wszech czasów na gamerankings nie bez powodu, godni następcy Super Mario 64, które w swoim czasie zrewolucjonizowało ten gatunek i nie tylko. Pomimo sentymentu do Sonica (grałem jedynie w pierwszą część na MD, no i dwie części na DC) oraz do Super Froga - trzeba przyznać, że seria Donkey Kong na SNESa miażdży te gry pod każdym względem, grafiką, muzyką i gameplayem, a design leveli to mistrzostwo świata, druga część Donkey Kong Country: Diddy's Kong Quest to majstersztyk z najlepszym soundtrackiem ever. Cieszy fakt, że Małpiszon wrócił w pięknym stylu na Wii, miazga totalna (nie grałem jeszcze w DKC:TF na Wii U). Dalej długo, długo nic. A następnie Banjo Kazooie na N64 (nie grałem w Tooie) seria Crash Bandicoot (1>3>2), Jak & Daxter (1>2, nie grałem w trójkę), Ratchet & Clank (1>2, nie grałem w trójkę, poza tym wersje na PS3 tez całkiem niezłe, mam na myśli: ToD i ACiT). Tyle w temacie, wiadomo liczy się sentyment, jeśli chodzi o starsze platformery, nie sposób było wszystko ograć, szczególnie w odpowiednim czasie, wtedy kiedy dane gry wychodziły i robiły wrażenie. Niemniej jednak seria Donkey Kong na SNESa i wersja na Wii oraz SM64 na N64 z SMG1 i 2 na Wii nie mają żadnej konkurencji, reszta developerów może uczyć się od najlepszych, głównie od Ninny i od Rare - niegdyś jednego z najlepszych developerów. Croc-ki, Gex-y, Rayman-y i inne mniej lub bardziej udane platformery nie mają żadnego startu, nie ta liga, a lista jest bardzo długa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Raymana 2 to ty szanuj, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Jeszcze to. 10/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Ogrywam w chwili obecnej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Jeśli Gex, to tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Gex to klasyka i świetna gra. W chwili obecnej jeśli chodzi o grafikę i mechanikę to bardzo mi się podoba Rayman, chociaż nudzi trochę po pewnym czasie. W LBP nie miałem przyjemności grać. Aktualnie New super mario bross z dsa. Też bardzo dobry tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Co do soundtracka, jeśli chodzi o Donkey Konga na SNESa, liczba coverów na youtube mówi sama za siebie, chyba żadna gra tyle nie posiada: Stickerbrush Symphony: http://m.youtube.com/watch?v=jTe0-uAdRdU Mining Melancholy: http://m.youtube.com/watch?v=C_HXrs3dNp4 Aquantic Ambince... można tak bez końca, każdy kawałek ma coś w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi