Skocz do zawartości

Seria Kingdom Hearts

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiecie co Square-Enix muszą zrobić żeby nowy KH był gwarantowanym sukcesem?

Dodać świat z Frozen. Japonia oszalała na punkcie tego filmu. W rankingu sprzedarzy BD/DVD przebiło wszystkie ich rodzime adaptacje (aktualnie ponad 2mln samych BD).

Jeśli nie świat to przynajmniej Elsa jako Summon.

• Plusik 1
Opublikowano

wg mnie stary majaczy, przeciez oni dopiero co zaczeli zmieniac engine na UE4 wiec wg mnie nie ma najmniejszej szansy na premiere w tym roku, tym bardziej ze nawet z reklama gry nie ruszyli, a ruszyli juz z promowaniem FFXV, ktorego tez tegoroczna premiere widze w ciemnych barwach

Opublikowano (edytowane)

Męczę teraz po tylu latach znowu KH2, nawet taki staruch jak ja jeszcze zipie, przelazłem na criticalu i zostało mi tylko 4 kolesi z Org 13 data do odblokowania ukrytego CGI =x

Gra taka jaką ją pamiętam, super. Skończę to zabiorę się za BBS bo te filmy już "przeszedłem" z KH1.5 i KH2.5. Samą jedynkę postanowiłem opuścić.

Edytowane przez sakiu
Opublikowano (edytowane)

Nigdy nie zagłębiałem się w tą serię ale myślę żeby dać jej szansę i stąd pytanie do was - z braku PS2/PS3 dostęp mam generalnie tylko do Birth by Sleep lub 3D, którą z tych dwóch byście polecili jako pierwszy kontakt?

Edytowane przez Hela
Opublikowano

BBS to prequel calej serii, wiec zacznij od niej, ale bez ogrania reszty czesci, DDD bedzie okropnie skomplikowany i nie zrozumialy dla ciebie. Ale dla gameplayu warto tak czy siak. Pomysl na emulowaniem reszty czesci na pc.

Opublikowano

Dzięki Pikol. Wszystkich gier z serii i tak bym nie ograł, bo szkoda mi czasu na siedem osobych pozycji szczerze mówiąc, chyba że BBS mnie powali na kolana.

Jeśli mi przypasuje to raczej po prostu przeczytam jakiś skrót fabularny i przerzucę się prosto na 3D a potem poczekam do 2020 na KH3. 

Opublikowano

Jak grać w remixy to wg tego jak były wydawane imo:

• Kingdom Hearts
  • Kingdom Hearts:  Chain of Memories
  • Kingdom Hearts II
  • Kingdom Hearts: 358/2 Days
  • Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Człowiek się wtedy nie pogubi w zawiłej fabule.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Musze przyznac ze trailer z e3 mocno mnie zainteresowal ale jako ze jest to trzecia czec serii to mam pytanko - sa jakies szanse na remastery dwoch poprzednich czesci na XO/PS4? Nie chce za bardzo zaczynac gry od d*py strony, zwlaszcza ze to RPG....

Opublikowano

remastery juz byly na ps3, znajac zycie i square i tego ze ffx/x-2 ostatecznie zawital na current geny moze cos blizej premiery kh3 wydadza

Opublikowano (edytowane)

W ktorej czesci jest wyjasnione czemu biegamy z Kaczorem Donaldem i psem Pluto? Przyznaje ze mnie to intryguje.

Edytowane przez hav3n