Sarge 6 Opublikowano 25 lutego 2008 Opublikowano 25 lutego 2008 Świetny, "dorosły" serialik . Czytając Wasze pozytywne opinie na jego temat, postanowiłem w końcu sam go sprawdzić i... nie zawiodłem się . Świetny jest zwłaszcza aktor grający Dextera - trochę w nim psychola, ale z czasem coraz bardziej widać, że jednak też ma uczucia . No i absolutnie rządzą jego "przemyślenia" - niektóre teksty zdecydowanie dają radę. Cytuj
GameMasterBob 0 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 Świetny serial. Rozkręca się powoli by na końcu sezonu totalnie pozamiatać. Czegoś takiego szukałem więc czekam niecierpliwie na 3 sezon. Cytuj
Gość maciek88 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) świetny serial. kilka motywów niezbyt wyszukanych, ale sama postać Dextera genialna. nic tylko oglądać. "Someone's american dream. My nightmare." edit: dalej zamiast mięska leci telenowela. razi też brak autentyczności. Edytowane 1 kwietnia 2008 przez maciek88 Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 9 czerwca 2008 Opublikowano 9 czerwca 2008 Teraz pytanie roku: Ma ktoś wszystkie odcinki + napisy 1 i 2 sezon? Potrzeba mi, bo Diabeu mi od pół roku przywozi... Jakby co PM Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 17 czerwca 2008 Opublikowano 17 czerwca 2008 Wielkie THX dla totencham'a za dostarczenie 2 sezonów serialu niech ci szatan w czarnych dzieciach wynagrodzi Cytuj
Solidny (pan) 3 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Właśnie leci na TVN . Cenzura totalna; najbardziej hardkorowy wulgaryzm: "w mordę jeża". Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Z wiekszoscią nawet nie silili sie, zeby je tłumaczyc na cokolwiek Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Wysiliłem się i obejrzałem wczoraj. Film świetny, wciąga już od 1 odcinka, postać Dexa(duży lol bo to ksywka mojego kumpla) nieźle poryta. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Z wiekszoscią nawet nie silili sie, zeby je tłumaczyc na cokolwiek Tak to już jest z tłumaczeniem dla lektora, że trzeba skracać, ile się da. A przekleństwa chyba nie są najważniejszą i kluczową sprawą w scenariuszu. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Ale oddają charakter postaci np. Debry. Cytuj
Solidny (pan) 3 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Ale oddają charakter postaci np. Debry. Dokładnie. Od razu wtedy widać, że Dexter mówi ładnie i elokwentnie, Debra jak amerykańska laska czekająca na okazję do postrzelania, a Doakes nie hamuje się w wyrażaniu niechęci do Dextera Cytuj
Gość tk Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Tak to już jest z tłumaczeniem dla lektora, że trzeba skracać, ile się da. A przekleństwa chyba nie są najważniejszą i kluczową sprawą w scenariuszu. no tak, ale jak doekes po chwili milczenia rzuca soczyste "fuck you" a tu cisza to coś nie halo. faktem jest, że cieszyłbym się gdyby wróciły czasy lektora z terminatora 2 czy innego plutonu kiedy to ku.rwy leciały równo na czerwonym kółeczku, ale mimo to wczoraj w tv oglądało mi się bardzo przyjemnie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 No Doaksa pocieli ostro OO Leciały jego 'maderfaucker' przez dobre 30 sekund, a lektor nawet 'w mordę jeża' nie wymówił. Ogolnie wielki Fuck You dla tłumaczy. No jak tak można? Nie po to chyba serial jest puszczany po 23.30, żeby mówić 'rany Dex, w morde jeża'. To to jeszcze pół biedy, ale tłumacze mogliby sie udać na jakiś kurs językowy, bo wiekoszosc dialogów brzmiala zupełnie inaczej niz oryginał. Jak ktoś zna angielski chociaż na średnim poziomie jak ja pewnie czuł sie jakby oglądał 2 różne filmy. Z jednej strony słychać dialogii oryginalne, a obok polskie, zupelnie inne od oryginału co kompletnie wypacza postać Dextera. No i brawo za "parkowacza" OO, chyba, ze to jakś gra słowna, ktorej nie zroumiałem. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 wiadomo może, czy TVN zamierza puszczać następna serie? Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 TVN na zimę zapowiedział puszczanie samych powtórek, więc na nastepną serię Dexa nie licz wcześniej, niż na wiosnę. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Z wiekszoscią nawet nie silili sie, zeby je tłumaczyc na cokolwiek Tak to już jest z tłumaczeniem dla lektora, że trzeba skracać, ile się da. A przekleństwa chyba nie są najważniejszą i kluczową sprawą w scenariuszu. jestem bardzo ciekaw tego zawodu, mozesz mi oggozo bardziej szczegolowo opowiedziec o nim? zawsze mnie interesowalo jak latwo mozna spier,dolic oficjalne tlumaczenie dla lektora polskiego, i chcialbym wiedziec dlaczego specjalnie je skracaja. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Bo płacą mu od wypowiedzianego słowa. XD 1 Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 1 sezon, ep gdzie dexter w bibliotece wylapuje o co chodzi z 103, leci za(pipi)isty podklad. Ktos kojarzy co to? To lecialo tez w jednym z wczesniejszych epow Cytuj
Ore 188 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Może chodzi Ci o: Daniel Licht - Epilogue/Bloodroom ? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 nie, nie ma tego ani na oryg. ani na tym jakims lewym torrentowym ost dlatego pytam Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Sa napisy do wszystkiego co do tej pory wyszlo. Use google. Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Ta nowa ksiazka, Dylematy Dextera jest calkiem niezla Cytuj
Di 847 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 O, fajnie że jest już dostępna Będę musiał wybrać się w przyszłym tygodniu w Empiku, a w międzyczasie nadrobić zaległości (2. książka) i przeczytać jeszcze raz pierwszą. Cytuj
pearlfan 0 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Sciagnałem sobie 1 Ep bo Diabeu mnie pokusił i jak sie okazalo serial jest masakryczny. Dla mnie lepszy nic lost i prison break ,o 24 nawet nie ma co mowic co sie ciagną w nieskonczonosc a tworcy powoli tracą pomysły na nowe sezony. Swietny klimat, poczucie humoru:PP dialogi i glowny bohater to to co rzuca sie w oczy od samego poczatku. Glowny bohater jest specem w laboratorium policyjnym i zajmuje sie analizą krwi, a w wolnych chwilach morduje ludzi:P Typ jest zimny i...bawi mnie do łez.<wiem ze mam dziwne poczucie humoru> radze obadac ten serial sa juz napisy do epa3?;/ Po 3 latach zdecydowalem sie zaczac ogladac. Jestem na 11 odcinku 1 sezonu, ogladam od wczoraj, jestem zmasakrowany tym serialem! O_O ja też byłem, ale potem nastąpił sezon drugi, który okazał się taką padaką [z 12 epizodów tylko pierwsze 3 są znośnie i 9,10,11 dają radę - reszta to jakieś nudna, rozlazła papka] że po jego zakończeniu w ogóle nie miałem ochoty na trzecią serię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi