Plugawy 3 703 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Godzinę temu, Mejm napisał: Kurde troche za duzo sportu, za malo walki. Ale nie znam sie na karate turniejowym i moze tak mialo byc. Ciezko w sumie oczekiwac napier.dalanki jak w mma. Ty miales biale skarpety? Tak ja z bialymi. W sumie to malo mi chcialo wejsc kopniec a potem juz sily nie mialem na machanie. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Dalem plusika za ten mily uklon w strone lidera opinii z bialymi skarpetkamk Dobrze jest plugawy , Tong Po zlozylbys jak harmonijke 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 (edytowane) Zapisałem się na boks, 2x w tygodniu, plus cos tam sobie na silowni z kolega boksuje raz w tygodniu. Bez specjalnej diety w styczniu -5 kg no jest nieźle Ale i tak największa satysfakcje mam z tego jak się rozwinąłem, sposób pracy nóg, jak zadaję ciosy, dokręcam rękę, jak wzmocniłem siłę ciosu (gardy to po prostu rozbijam samym uderzeniem). Kondycja też super poszła do przodu. Jestem zajarany jak cholera. Polecam wszystkim Edytowane 5 lutego 2022 przez standby 1 Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Zbigniew syc na fb xxxddd Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Na full kontakt sporty walki jestem już za stary, mam na myśli MT i BJJ, za dużo szarpania na sparingach, a i stawy siadają, więc odpada, po moich starych kontuzjach wolę uważać, ale pomyślałem o Teakwon-Do i właśnie się rozglądam. 42 lata to za dużo na ten sport? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Wolę Teakwon-Do, właśnie wróciłem z treningu, było super Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Doskonały wybór, choć uważam, że każdy sport walki w którym jest możliwość kopania cię po głowie byłby dobry. 1 3 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 (edytowane) Fajne w Teakwon-Do jest to, że na zawodach jest nie tylko podział na kategorie wagowe, ale i wiekowe i posiadany pas, więc można być mistrzem z żółtym pasem w swojej kategorii wagowej i wiekowej. Nie wiem jeszcze, w której kategorii się mieszczę przy wadze 72kg, ale jeśli chodzi o wiekową to łapię się do 40-49 lat. Tak że od września wchodzę w to na 100%, będę trenował w środy i czwartki u dwóch różnych trenerów, którzy trochę inaczej uczą, obaj są bardzo spoko. Nie powiem zmotywował mnie dzisiaj po sparingach, bo powiedział „you doing well” i że mam dobry lewy sierpowy, power w łapach, dobrą postawę przyjmuję i mam niezłą obronę. Jednak tego się nie zapomina i 2 lata na Muay Thai zrobiło swoje, ale niestety, jeśli chodzi o kopnięcia to do Teakwon-Do tylko front kicki się nadają. Dobrze, że zrzuciłem 10kg przez ostanie 4 miesiące, a w sumie 14kg w ciągu 8 miesięcy, odkąd zacząłem chodzić na siłownię, bo czuję, że mocno kondycja mi skoczyła, a i szybkość, bo nie jestem już taki ociężały na sparingach. Może jeszcze zbiję wagę o 2kg do 70kg, więcej nie, nie chcę szóstki z przodu xD Edytowane 6 lipca 2023 przez zdrowywariat 1 Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 to jeszcze dorzuć cięcie wagi i będziesz startował w kategorii do 60kg 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 (edytowane) Znalazłem szkołę Judo, w której pasują mi dni i godziny, ale nie wiem, czy to już nie będzie za dużo xD poniedziałek rano siłka, wieczorem nauka pływania, a po mam pół h na dojazd na Judo wtorek rano siłka, wieczorem piłka środa rano piłka, wieczorem Teakwon-Do czwartek rano siłka, wieczorem Teakwon-Do, a po mam 45min na dojazd na Judo piątek rano trening na worku, wieczorem piłka na razie poza dwoma tygodniami wakacji i dodatkowym opierdalania się po powrocie wróciłem na treningi i realizuję plan, nie zawsze udaje mi się zrobić komplet 10 treningów, ale zwykle 8-9, bo zdarza się, że mi coś wypadnie, albo po prostu robię sobie wolne na siłowni się oszczędzam, bo trenuję na 75%, przez to, że tyle rzeczy robię, w piłkę już gram na ile potrafię i na TD również się staram muszę przemyśleć sprawę, ale chciałbym się też czegoś nauczyć w parterze i rzutów, bo stójka to mało do samoobrony czy ktoś tu trenuje Judo, czy to jest bardzo kontuzyjny sport? Na Teakwom-Do jest ok, na Muay Thai było ciężej, ale na TD, gdzie chodzę, prawie wszyscy mają czarny pas, więc jest pole do wzrostu. Edytowane 14 września 2023 przez zdrowywariat Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 Może niepopularna opinia ale jak ktoś ze sportów walki chce wyciągnąć coś więcej niż spocenie się i poprawę kondycji to wszystkie karate, tekłondo, aikido czy inną capoeire niech sobie odpuści. Kiedy podbije do Ciebie typek, który ma brązowy pas w napierdalaniu swojej konkubiny albo koleżka który waży 20kg mniej ale od 6 miesięcy chodzi na boks czy inne bjj żadne machanie nogami czy próba kontry jak Steven Segal się nie uda. 1 1 Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 39 minut temu, kiseki napisał: karate, tekłondo, aikido czy inną capoeire bo to nie są sporty walki, a sztuki walki. W nich chodzi o coś więcej niż napier.dalanie się na ulicy. Od siebie polecam Karate Tsunami, mistyczna sztuka walki, która zrodziła się w głowie sensei Ryszarda Murata gdy samotnie walczył z niszczycielską siłą Tsunami u wybrzeży Hokkaido Kata Walka z workiem Kumite bez kontaktu Żeby nie było, sam trenowałem jakieś 5-6 lat. Beka ze mnie, ale to była pierwsza szkoła karate w moim mieście i dzieciaki lawinowo się zapisywały na fali popularności kina kopanego, lata 90 mocno. Nikt nie wiedział, że to polskie karate wymyślone przez byłego esebeka. Generalnie fajne wspomnienia, bo sporo wyjazdów/obozów z nimi zaliczyłem, fajne znajomości, do tego kondycja była dobra. Nawet mam do dzisiaj gdzieś medale z kumite bez kontaktu xD 1 1 Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 Jeszcze te filmy instruktażowe na VHS, że przychodzi banda chuja i atakuje cię w konkretny sposób, łapie w konkretne miejsce, bo jak zrobią, to inaczej, to nic z tego nie wyjdzie. Zresztą to wszystko polega na pewnej dozie markowania, i w zasadzie nawet jak pokazują te techniki, to im się po prostu poddajesz, a na dzieciakach, to tym bardziej działa, bo jakiś szczurek nie stawi ci oporu. Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 Dlatego to co robi ten koleś ma dużo sensu - polecam popatrzeć jak wyglądają u niego szkolenia, raczej cieżko tu mówić o inscenizacji i teatrze. Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 @mcpnie mówię o napierdalaniu się na ulicy tylko o wyniesieniu z treningu czegoś użytecznego do potencjalnej obrony własnej. Powinna dać w Tekkenie kolejną polską postać, która walczy stylem Tsunami. @Plugawyjako ktoś kto ogarnia sztukę panowania nad sobą jaka idzie za treningiem kyokushin liczyłem na więcej merytoryki niż reakcję klauna. Bardzo ładnie tymi nóżkami machałeś na tych filmikach i mega szacun za start w zawodach ale nadal uważam, że skuteczny jesteś głównie przeciwko komuś, kto walczy tym samym stylem. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 A ja myślę, że wszystko zależy od osoby. Jak ktoś jest w czymś D O B R Y to nie ważne co trenuje. Ktoś ze śmiesznego shotokana może Ci wklepać jeśli jest dobry, nie musi od razu tajskiego trenować. Jeśli ktoś jest średniakiem albo byle jak ćwiczy to i MMA mu nie pomoże. Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Średniak z zapleczem mma >>> średniak od kyokushin Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 To już dawno było udowodnione na pierwszych UFC. Jakieś karateki(jeden chyba był gliniarzem) z czarnymi paskami od spodni robili za mopy do maty. Wiem, że mamy spaczoną optykę przez oszusta Seagala i inne gówno filmy/seriale klasy b, albo z, ale tak wygląda rzeczywistość. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Mata to nie chodnik, już widzę te turlanki po betonie. poza tym w Kyokushin jest shinken shobu, czyli walki kyokushin na zasadach k1 z uderzeniami na twarz piescią. Nie w każdym klubie to jest, u nas akurat jest taka sekcja, co nie znaczy, że każdy musi w takich zawodach brać udział. Mnie akurat nie interesuje ciągłe obijanie głowy w takim wieku hehe Jak cos to też zapraszam na trening: Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Nie musisz się turlać, można zakładać dźwignie i duszenia na stojąco. Nie ma nic lepszego niż brazylijskie jujitsu jeżeli chcesz kogoś spacyfikować na ulicy, a przy tym nie narazić się na długoletnią dietę w postaci czarnego chleba i czarnej kawy, bo wiadomo jak tutaj jest spierdolone prawo. Ktoś pierdolnie potylicą o beton i będziesz się tłumaczył przed zbyszkiem, a finalnie i tak to nic nie da. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 bjj moze skuteczne, ale ogladanie profesjonalnych walk z tymi typami to dla widza zadna frajda, skaczą na dupie i czekają az przeciwnik podejdzie a w stójce tak to się konczy Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Najgorsi są tzw. wachącze jaj tj. zapasiory, a to chyba najważniejszy element w MMA. Możesz przeleżeć na chłopie 15-25 minut, nic mu nie zrobić, a wygrywasz walkę, ale powoli się odchodzi od punktowania obaleń z których nic tak naprawdę nie wynika. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Zawsze mi sie najlepiej ogladało K1, te przytulanki to zbyt mało widowiskowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi