Opublikowano 4 listopada 200816 l "Album będzie bardziej spod znaku rocka"- tak o "Crack The Skye" mówią postępowi metalowcy z amerykańskiej formacji Mastodon. "Jest jednak dość rozbudowany i zawiły, ale także melodyjny, mroczny i przerażający" - dodaje grający na basie wokalista Troy Sanders. Płytę, która ma nawiązywać do dokonań tuzów rocka pokroju Yes, King Crimson, Kansas, Deep Purple i Franka Zappy, nagrano w rodzimej Atlancie w studiu "Southern Tracks", a jej produkcją zajął się Brendan O'Brien, współpracujący wcześniej m.in. z Velvet Revolver, Rage Against The Machine, Pearl Jam czy AC/DC. Następca albumu "Blood Mountain" (2006, Warner Music) ma mieć swą premierę na początku 2009 roku w barwach Reprise Records. Na trwającym 50 minut "Crack The Skye" usłyszymy 7 kompozycji. Oto ich tytuły: 01. Oblivion 02. Divinations 03. Quintessence 04. The Czar I. Usurper II. Escape III. Martyr IV. Spiral 05. Ghost of Karelia 06. Crack The Skye 07. The Last Baron
Opublikowano 4 listopada 200816 l ja liczę na dobry rozbudowany album, w stylu poprzednich dzieł. mam nadzieję, że znowu stworzyli fantastyczne riffy i melodie. niech tylko zbytnio nie zjeżdżają do łagodnych odmian rocka bo skończą jak sławetny Pyogenesis: http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw
Opublikowano 4 listopada 200816 l nie ma sie co sugerować Kansas'em i innymi. te inspiracje mogą oznaczać wszystko i nic.
Opublikowano 4 listopada 200816 l Brann Dailor zawsze podkreślał, że lubi Genesis i Steve'iego Wondera, ale ja go nie przekreślałem z góry i proszę. Świetną muzykę zrobił. Teraz też może taka być. Trzy razy im wyszło, więc czekam, choć w zasadzie wszystkie wieści napawają mnie obamą obawą. Od tytułów, po czteroczęściową piosenkę, producenta itp.
Opublikowano 9 listopada 200816 l Nigdy w życiu nie słuchałem Mastodona. Od której płyty najlepiej zacząć?
Opublikowano 9 listopada 200816 l Bardziej zj'ebał ten, kto podał Blood Mountain jako płytę na początek.
Opublikowano 9 listopada 200816 l ja zaczynałem z leviathanem i dobrze mi z tym. potem było miażdżące blood mountain, remission i na koniec call of the mastodon obadałem. zostało jeszcze lifesblood. royal zacznij od call of the mastodon i podążaj chronologicznie.
Opublikowano 9 listopada 200816 l ogqozo napisał(a): Bardziej zj'ebał ten, kto podał Blood Mountain jako płytę na początek. czarni nie mają racji
Opublikowano 9 listopada 200816 l leviathan/remission > reszta daj no ktoś ten komiks z blood & thunder gdzie stickman dźga drugiego ołówkiem, za(pipi)isty był.
Opublikowano 9 listopada 200816 l na którejś ze stron tego tematu jest dalej ten komiks. nie masz dużo sprawdzić 7 stron.
Opublikowano 9 listopada 200816 l andertejker napisał(a): http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw ojezu. nie wierze XD
Opublikowano 9 listopada 200816 l Dark Serge napisał(a): andertejker napisał(a): http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw ojezu. nie wierze XD Takiej (pipi)ni to już dawno nie słyszałem . Dobrze, że już skończyli z doomem, dajcie mi jakieś namiary na nich, wyślę im na mikołaja płytę Ramesses, żeby wiedzieli jak powinni byli grać.
Opublikowano 11 listopada 200816 l Nigdy w życiu nie słuchałem Mastodona. Od której płyty najlepiej zacząć?
Opublikowano 11 listopada 200816 l Sprawdziłem w internecie dyskografię Mastodona. Ogqozo, Mastodon nie wydał nigdy płyty pt. Master of Reality.