Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jaki atencjusz.

Zamiast na youtubie wlaczyc te 5 plyt i posłuchać bedzie snul mity o stracie czasu

• Odpowiedzi 968
  • Wyświetleń 99,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Faktycznie Czarny Album . Efekt, którym pociągnęli wokale, to chyba po prostu odkupili od Hetfielda. Jednak biorąc pod uwagę, że na ostatnim albumie było chyba z piętnaście różnych stylów śpiewania, n

• Gość Grzegosz
    Gość Grzegosz

Racja, wszyscy czekają na nowy materiał zespołu Wounds.

• Oooooou   Ouuuoooou   Uooooouuu       ok chyba juz czas przeniesc ten temat do rocka albo cafe kultura, bo poddzialu "chu,jnia" nie przewidzialem

Opublikowano

wezyr wez (pipi)j juz 

a ten nowy brzmi troche jak qotsa podoba mi sie

Opublikowano

wspaniały kawałek, akurat do zmywania podłogi przy sobocie

Opublikowano

Mastodon wybral droge kariery agnieszki chylinskiej.

Opublikowano

Brzmi jakby im obcieli jaja, takie mainstreamowy pop rock. 

A kiedys bylo tak fajnie :/

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

wspaniały kawałek, akurat do zmywania podłogi przy sobocie

Nie nadaje się, właśnie spróbowałem. Taki Slipknot się z tego zrobił.

Za to przy Blood Mountain i Crack the Sky aż chce się sprzątać. :banderas:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Taki meh kawałek. OMRTS było całkiem fajnym albumem, a tutaj po tych 3 trackach raczej nie spodziewam się czegoś dobrego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co by nie mówić, Mastodon to zawsze świetne (ale w ogóle niezgrane z muzyką) teledyski. No kurde, ten się zaczyna że babcia na balkoniku spieprza przed śmiercią.

Opublikowano

jestem pod wrażeniem jak niewiele tzreba ogórowi do szczescia, humor paru grajków z ameryki, zes,rałem sie ze smiechu.

Opublikowano

kolejny nowy numer, ten już brzmi nawet ciekawie

Nadal nie tak ciekawie, by się jarać tym albumem.

Opublikowano

jestem pod wrażeniem jak niewiele tzreba ogórowi do szczescia, humor paru grajków z ameryki, zes,rałem sie ze smiechu.

coś a'la bulka_z_maslem.avi?

te trzy single takie guilty pleasure dla mnie, czekam na wyciek całości bo nie wiem czy placka brać ;/

Opublikowano

bułka z masłem lezy u mnie w MEDIA/FILMY/INNE

Opublikowano

Atreyu

Baroness

Blink182

Mastodon

Yellowcard

znajdź różnicę

nie znalazłem

Opublikowano

to mi zuploaduj

przeproś Bartoszewskiego i  robię upload

Opublikowano

nigdy w życiu, będę nieugięty

Opublikowano

Mastodon-Emperor-of-Sand.jpg

Tracklist:
01 – Sultan’s Curse
02 – Show Yourself
03 – Precious Stones
04 – Steambreather
05 – Roots Remain
06 – Word To The Wise
07 – Ancient Kingdom
08 – Clandestiny
09 – Andromeda
10 – Scorpion Breath
11 – Jaguar God

320kbps

Ale będzie :cool:
Opublikowano

Depczesz Mocz zawsze szanowałem, ale właśnie siedzę w Szwagropolu z nowym Mastodonem na uszach i nie mam jak wrzucić.

Opublikowano

Dobrze, że od razu wyciek w porządnym 320. W porównaniu ze słuchaniem tego na YouTube to różnica kolosalna. Sultan Curse jak inny utwór. Mastodon na płytach zawsze brzmi soczyście i doskonale, ile tam się dzieje gitarowo i perkusyjnie. Kompresja mierzi, zwłaszcza w partiach, gdy jest dużo talerzy. Niestety.

Co do płytki to sam nie wiem na razie. Nie brzmi tak, jak sugerowało "Show Yourself", jest w większości szybka i mocna, z paroma progowymi dodatkami. Brzmienie - jak marzenie z lat 70. No tak, Coven, Black Sabbath, Iron Claw w jakości HD - tak mi się to kojarzy. Z dotychczasowego Mastodona, to brzmi chyba najbliżej jak rozwinięcie piosenki "Bedazzled Fingernails" z Huntera.

Dużo śpiewania (czasami wręcz klimaty Linkin Parkowo-QueensStoneAge'owe), co mnie raczej niezbyt cieszy, Mastodon nie umie ładnie śpiewać. Brann Dailor śpiewa na prawie każdym kawałku. Na kawałku "Andromeda" partę wrzeszczącą ma Kevin Sharp z Brutal Truth.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

ancient kingdom daje rade za 1 przesłuchaniem

Clandestiny też super

Edytowane przez milan