Obsolete 973 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Mastodon postanowil przetestowac jak duze go,wno sa w stanie nagrac i wepchnac je swoim fanow do gardel ze smakiem. Klasyczny przyklad zespolu, ktory z kazda plyta jest coraz gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A ja tam słucham po raz drugi i jakoś gównem mi nie zajeżdża. Owszem drażnią wokale, bardziej niż zwykle, ale i tak spodziewałem się czegoś gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nowa płyta Mastodona ma kapitalne momenty, ale póki co mnie nie zachwyciła (trzy odsłuchania mam za sobą). Lepiej posłuchać Rwake, kosi od pierwszych minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 a wlasnie, nowe Rwake wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 No to rzucicie linkiem, co bym szukać nie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 No cóż na tej płycie Mastodon wdepnął w rzadkie gówienko, ciekawe tylko jak daleko na nim zajedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Bardzo mi się podoba nowy Mastodon. Nie wiem, czy pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 [...] Jak wiadomo od dawien, ja słucham głównie beatu, [...] Jezu, jaki Ty jesteś zajebisty! Nowa płyta Mastodona, jak można było się spodziewać, jest najbardziej gejowskim dotychczas wydaniem tego zespołu. Nawet mi się podoba, nie powiem. Puszczę sobie z raz na dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Spie'rdalaj. Słucham głównie beatu i co w tym złego. To ważna część muzyki. Je'b się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ogqozo, podobnie jak (pipi)ek, jest bardzo pocieszny, gdy się w(pipi)i. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Coraz bardziej urzeka mnie piękno tego albumu, chociaż pewne momenty (ale jest ich mało) mnie wybitnie w(pipi)iają. Fajnie, że czasem słychać tu szaleństwo na miarę Blood Mountain. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) http://youtu.be/lAihDAJX8Ow Edytowane 22 Września 2011 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Tak sobie słucham tej, jakby nie patrzeć, mdłej płytki i z całego tego festiwalu pedaliady wyłowiłem 4 zalatujące stylówą 'starego' Masłodonta: Curl of the Burl, Blasteroid, The Hunter i Spectrelight. Z leksza przywodzą mi na myśl Blood Mountain/Leviatan, highlighty, resztę zaorać, póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Które niby kawałki z Leviathana przypominają "The Hunter" czy "Curl of the Burl"? "Blasteroid" tylko trochę, bo jednak jako chyba pierwszą w dorobku kapeli wesołą piosenkę, trzeba ją określić jako nietypową. Moim zdaniem Leviathanem najbardziej pachnie "Thickening". Aczkolwiek moje ulubione kawałki to w tym momecie "Hunter", "Octopus", "Stargasm". A także nadal "Dry Bone Valley" oraz "All the Heavy Lifting" - tutaj faktycznie można uznać wokale za pedalskie, ale tylko w porównaniu do muzyki pierwotnego Mastodona. Jak już wspomniałem, jeśli ktoś słuchał kiedykolwiek w życiu czegoś popowego, jak Queens, to nie ma racjonalnego powodu, żeby Mastodon robiąc to samo, tylko ciężej, stawał się specjalnie pedalski. W każdym razie, "Hunter" jest dużo, dużo lepszy od Czarnego Albumu i wszystkiego po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Tak, wiem że jesteś mały i próbujesz być znawcą wszystkiego wytykając innym jakieś pierdoły. Powiedziałem swoje zdanie na temat tej płyty, elo rap nigdy nie urośniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 OŚMIORNICA NIE MA PRZYJACIÓŁ!!!!! ;( Płakałem na tym kawałku... :-( Ja pierdole, jak ośmiornica może nie mieć żadnych przyjaciół? ;/ Przejebana sprawa... ;/ Ośmiornica bez przyjaciela ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Nie wiem, o co ci chodzi. Pie'prznięci jesteście z tym znawstwem wszystkiego. Co tu jest do znania się, że jakiś kawałek brzmi jak Leviathan albo nie? Napisałem, że według mnie nie, i tyle. Zapytałem się normalnie, to zamiast odpisać cokolwiek, to zgrywasz, że "ohoho znawca wielki". Normalne pytanie zadałem. Jak nie chcesz to nie odpisuj, tak czy siak, nic dotykającego żadnego znawstwa nie napisałem. Jakby mnie ktoś zapytał, jaki kawałek brzm jak Leviathan, to bym powiedział, jaki, a nie się obrażał, że ohoho wytykanie pierdół, gdy ktoś w ogóle żadnych pierdół nie wytyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) No fajnie. Ale on napisał w temacie pierwszy raz od dekady, a Ty kurwa uskuteczniasz jakieś "frustru frustru". Ogarnij, Mastodon wydał chujową płytę, a Ty uważasz ją za spoko. Big deal... Na dobrą sprawę, przyzwyczaj się... Dla mnie tutaj nic nie brzmi jak coś poprzedniego. Nie wiem nawet, czy to plus czy minus. Jest maksymalnie okej, czyli z 6 na 10, idzie posłuchać. Wiem natomiast, że z Mastodona ulotniła się moc. Nowe utwory zostały napisane jakby po nieumyślnym przecięciu nasieniowodów u każdego w tym zespole. Serio, normalnie rozwijającemu się człowiekowi ten zespół powinien się znudzić. Spoko, że ktośtam nawet pisze solówki. Doceniam. Nie. Edytowane 24 Września 2011 przez Royal 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) mój ulubiony numer to blasteroid. refren lepszy nawet niż w curl of the burl OOOOOOOOO OOOOOOOOO OOOOOOUUUUUUUUUUU!! Edytowane 24 Września 2011 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Mnie się najbardziej podobają te 3 co był dostępne wcześniej oraz Stargasm, Dry Bone Valley i All the heavy lifting. W sumie to wszystkie fajne oprócz Creature Lives, który wiem, że miał być chyba parodią czy coś ale jest kompletnie chuyowy. No i bonusowy Deathbound \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Płyta jest strasznie ch,ujowa, poprzednią nawet pokochałem, ale to scierwo nawet do malowania sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) iTunes bonus tracks 14 - The Ruiner (3:11) 15 - Deathbound (2:48) http://karaspunk.ifolder.ru/26047548 http://www.filesonic...file/2229317284 Edytowane 29 Września 2011 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dzięki za wałki i no nie zapominajcie kto założył jedyny aktywny do dziś tutaj temat Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 W sumie to nie wiem, nowe forum nie pokazuje. Mój ranking kawałków z nowej płyty: 1. Dry Bone Valley 2. The Hunter 3. Octopus Has No Friends 4. Stargasm 5. All Heavy Lifting 6. Spectrelight 7. Bedazzled Fingernails 8. Blasteroid 9. Black Tongue 10. Thickening 11. The Sparrow 12. Creature Lives 13. Curl of the Burl Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 superfajowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi