tukan 1 917 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 "Album będzie bardziej spod znaku rocka"- tak o "Crack The Skye" mówią postępowi metalowcy z amerykańskiej formacji Mastodon. "Jest jednak dość rozbudowany i zawiły, ale także melodyjny, mroczny i przerażający" - dodaje grający na basie wokalista Troy Sanders. Płytę, która ma nawiązywać do dokonań tuzów rocka pokroju Yes, King Crimson, Kansas, Deep Purple i Franka Zappy, nagrano w rodzimej Atlancie w studiu "Southern Tracks", a jej produkcją zajął się Brendan O'Brien, współpracujący wcześniej m.in. z Velvet Revolver, Rage Against The Machine, Pearl Jam czy AC/DC. Następca albumu "Blood Mountain" (2006, Warner Music) ma mieć swą premierę na początku 2009 roku w barwach Reprise Records. Na trwającym 50 minut "Crack The Skye" usłyszymy 7 kompozycji. Oto ich tytuły: 01. Oblivion 02. Divinations 03. Quintessence 04. The Czar I. Usurper II. Escape III. Martyr IV. Spiral 05. Ghost of Karelia 06. Crack The Skye 07. The Last Baron Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 ja liczę na dobry rozbudowany album, w stylu poprzednich dzieł. mam nadzieję, że znowu stworzyli fantastyczne riffy i melodie. niech tylko zbytnio nie zjeżdżają do łagodnych odmian rocka bo skończą jak sławetny Pyogenesis: http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Taaa "nawiązania do Kansas" już widzę coś na miarę Leviathan'a Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 nie ma sie co sugerować Kansas'em i innymi. te inspiracje mogą oznaczać wszystko i nic. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Brann Dailor zawsze podkreślał, że lubi Genesis i Steve'iego Wondera, ale ja go nie przekreślałem z góry i proszę. Świetną muzykę zrobił. Teraz też może taka być. Trzy razy im wyszło, więc czekam, choć w zasadzie wszystkie wieści napawają mnie obamą obawą. Od tytułów, po czteroczęściową piosenkę, producenta itp. Cytuj
Royal 620 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Nigdy w życiu nie słuchałem Mastodona. Od której płyty najlepiej zacząć? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Zj'ebałeś. Była trzeba inną podać było by śmiesznie. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Bardziej zj'ebał ten, kto podał Blood Mountain jako płytę na początek. Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 ja zaczynałem z leviathanem i dobrze mi z tym. potem było miażdżące blood mountain, remission i na koniec call of the mastodon obadałem. zostało jeszcze lifesblood. royal zacznij od call of the mastodon i podążaj chronologicznie. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Bardziej zj'ebał ten, kto podał Blood Mountain jako płytę na początek. czarni nie mają racji Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Mylisz się Radku tym razem ma racje. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Wszystkie trzy są świetne, zacznij od pierwszej (bodaj Remission). Cytuj
Gość tk Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 leviathan/remission > reszta daj no ktoś ten komiks z blood & thunder gdzie stickman dźga drugiego ołówkiem, za(pipi)isty był. Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 na którejś ze stron tego tematu jest dalej ten komiks. nie masz dużo sprawdzić 7 stron. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw ojezu. nie wierze XD Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=6cVWkavlQPw ojezu. nie wierze XD Takiej (pipi)ni to już dawno nie słyszałem . Dobrze, że już skończyli z doomem, dajcie mi jakieś namiary na nich, wyślę im na mikołaja płytę Ramesses, żeby wiedzieli jak powinni byli grać. Cytuj
Uzny 94 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Nigdy w życiu nie słuchałem Mastodona. Od której płyty najlepiej zacząć? Cytuj
Royal 620 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Sprawdziłem w internecie dyskografię Mastodona. Ogqozo, Mastodon nie wydał nigdy płyty pt. Master of Reality. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi