humanno 201 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Na siłce poza ciężarami też są drążki fajny, tez bym taki zamontował ale troche nie mam gdzie. Moje marzenie to duża piwnica z drążkiem i workiem. A mam taką że ledwo sie 2 rowery mieszczą a sąsiad obok mojej ma taką że traktor by zaparkował. Whers your God now?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 humanno: drążek potrzebuje właściwie tyle miejsca co byś mógł pod nim stanąć, u mnie jest wyżej od regałów i staję na pufie żeby dosięgnąć (wolę nie skakać do niego bo to jednak cegła dziurawka i regipsy, a nie betonowa ściana). Andreal: Ja tak samo, już sobie wyobrażam jakie mogą być potencjalne efekty po roku takich ćwiczeń Plugawy: Kiedyś też myślałem o drążku na futrynę, ale bałem się że za słabo zamocuję i (pipi)nę się z nim na podłogę, a po drugie, to ćwiczyć na widoku wszystkich domowników jest mało zachęcające Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ogólnie wychodzę z założenia, że przy odrobinie wyobraźni i minimum sprzętu można większość ćwiczeń z siłowni wykonać w domu, ale zawsze miałem problemy z ćwiczeniami na klatkę piersiową. Czym zastępujecie zwykłe wyciskanie sztangi lub rozpiętki jeśli brakuje sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ogólnie wychodzę z założenia, że przy odrobinie wyobraźni i minimum sprzętu można większość ćwiczeń z siłowni wykonać w domu, ale zawsze miałem problemy z ćwiczeniami na klatkę piersiową. Czym zastępujecie zwykłe wyciskanie sztangi lub rozpiętki jeśli brakuje sprzętu? rozkładam łóżko i robie wyciskanie sztangielkami (mozna tez robic na podłodze), tak samo rozpietki, przenoszenie sztangielki tez robilem na krawędzi łózka rozsuwam dwa fotele i pomiedzy nimi robie dipy (rownie dobrze mozna na krzesłach jak sie ma stabilne, no i oczywiscie pompki Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pompki na wszystkie możliwe warianty, łącznie z bardzo szerokim rozłożeniem ramion tak, aby jak najbardziej rozciągnąć klatkę, między krzesłami, nogi na podwyższeniu (np. na łóżku) ręce na ziemi w celu uzyskania skosu. Zastanawiam sę nad kupnem takich uchwytów do robienia pompek. Czasami dodatek na ramionach w postaci dzieciaków. Gorzej jak na plecy wlazą Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 mam takie uchwyty, bardzo fajna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 ja tez ale plastikowe z tesco za 10zl ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Co do cwiczenia w domu polecam obie ksiazki Oliviera Lafaya 'Trening Silowy Bez Sprzetu' (chociaz to 'bez sprzetu' to klamstwo, bo trzeba miec drazek [wystarczy rozporowy], kilka krzesel i meble). W ksiazkach sa informacje dotyczace tego co powinnismy jesc, a czego unikac, 35 cwiczen rozciagajacych i 110 cwiczen silowych skladajacych sie na 13 poziomow (polecam nie spieszyc sie z przeskakiwaniem na kolejny poziom i cwiczyc do momentu, gdy osiagniemy stagnacje). Kazde cwiczenie ma obrazek jak powinno sie je wykonywac i szczegolowy opis. Ja od siebie mocno te ksiazki polecam, bo widze po sobie, ze jest postep. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ciągnąć temat ćwiczeń w domu polecam książkę Pavla Tatsoulina "Nagi wojownik" w którym są opisane....dwa ćwiczenia Pompki na jednej ręce i przysiady na jednej nodze. Żeby dojść do kilkunastu prawidłowych powtórzeń "na stronę" masz parę miesięcy przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 czytałem tą książkę, daje rade i też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 takie cwiczenia to chyba by byc IN SZEJP i bardziej dla zdrowia i dobrego samopoczucia bo nie wyobrazam sobie robienia masy na takich cwiczeniach na golasa lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 ha pamiętam jak zacząłem ostro robic przysiady na jednej nodze podjarany i w ogóle to na następny dzień nie mogłem po schodach chodzic bo nogi mi sie same uginały XD czemu nie mozna na tym zrobic masy?Zamiast sztangi na barach masz własne ciało i robisz jedną nogę na początku duzo nie zrobisz potem mozna brac w łapy krążek. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 takie cwiczenia to chyba by byc IN SZEJP i bardziej dla zdrowia i dobrego samopoczucia bo nie wyobrazam sobie robienia masy na takich cwiczeniach na golasa lol No jeszcze taki "mały szczególik" jak wzrost siły, no ale jak nie da się masy zrobić no to po h.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 mase to sie na ciężarkach robi, a takie cuda na jednej nodze na wytrzymałość dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 http://allegro.pl/lawka-skladana-lamana-3-kolory-gwarancja-24-m-ce-i3926645151.html co myślicie? do hantelek chciałem dokupić. Składana koniecznie, bo nie mam miejsca w mieszkaniu.. a i ostatniio wymieniłem moje bitumiczne gówniane hantelki na prawilne żeliwne - o wiele lepiej się ćwiczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 mam ławke tej firmy, tyle że z 'wbudowanymi' stojakami cwicze na tym już blisko rok i obecnie w(pipi)ia mnie strasznie bo jest dla mnie za krótka (191cm wzrostu) i niestabilna tym niemniej na początek i do hantli powinna ci spokojnie starczyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Marbo czy Ketler też mają fajny sprzęt dla amatorów w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 mam ławke tej firmy, tyle że z 'wbudowanymi' stojakami cwicze na tym już blisko rok i obecnie w(pipi)ia mnie strasznie bo jest dla mnie za krótka (191cm wzrostu) i niestabilna tym niemniej na początek i do hantli powinna ci spokojnie starczyc na 178 moje to chyba bedzie ok, a sztangi poki co niestety nie dam rady zalatwic.. ławeczki szukam tak za 150-180 zł, może w sklepie gdzieś na miejscu kupię.. jakiś real, lidl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Ja chcę zainwestować w domową siłkę i kupić coś takiego: http://www.marbo-sport.pl/2012-zestaw-24-lawka-ms-l001-stojaki-ms-s005-modlitewnik-ms-l007-zestaw-4-gryfow-obciazenie-64kg.html Dokupię podwieszany drążek i mam kompletny sprzęt: http://www.ecentrum.kelton.pl/produkt.php/1/6/143 Ty jakbyś trochę dołożył masz taki super sprzęt: http://www.ecentrum.kelton.pl/produkt.php/1/2/300 Edytowane 7 Lutego 2014 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 drążek spoko, tylko brakuje mu wąskiego chwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja chcę zainwestować w domową siłkę i kupić coś takiego: http://www.marbo-sport.pl/2012-zestaw-24-lawka-ms-l001-stojaki-ms-s005-modlitewnik-ms-l007-zestaw-4-gryfow-obciazenie-64kg.html Mam to, spoko jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja teraz trochę żałuję, że kupiłem prosty drażek, bez dodatkowych uchwytów. Poza tym czas się znowu za siebie wziąć, czuję że 2 tygodnie będę zdychać, no i niestety znowu trening typowo domowy bez większych ciężarów. Ale na rozgrzewkę jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ma/miał to ktoś kiedyś? http://allegro.pl/kamizelka-z-obciazeniem-obciazeniowa-10-kg-i3951619440.html Wygląda tandetnie, ale za taką cenę.. Szkoda, że nie ma 15kg, bo 10 przy podciąganiu na drążku to by mi na 2 miesiące wystarczyło Inne kamizelki są cholernie drogie, a już mam dosyć ładowania pierdół w plecak i pompowania z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja sobie kupilem 1,5m lancuszka z karabinkiem w castoramie, zawieszam na tym obciazenie, na szyje klade zwiniety w rulon recznik, zakladam se to na szyje i sie podciagam.Polecam i kosztuje ok 8zl a nie 65. Cytuj Odnośnik do komentarza
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 polecić można samoróbki tego typu: http://youtu.be/VqK0nQ_ndUU robione z rur i kolanek z metalu lub PCV. gdybym nie miał poręczy do dipów z marbo to bym się nie cackał tylko skoczył do obi po części i sam bym sobie zrobił. w planach mam stanowisko do podciągania się Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi